Master of Gold obhájil

Nová dostihová sezóna na závodišti ve Velké Chuchli odstartovala v neděli 8. dubna. Premiérový den nabídl divákům sedm dostihů, vrcholem programu byl tradiční otevírací test metropolitního kalendáře, 91. Gomba handicap primátorky hl. m. Prahy (I. kat., 1200 m, 135 tis. Kč).

Jeho vítězem se stal sedmiletý valach MASTER OF GOLD, který tak obhájil loňský triumf. O tři čtvrtiny délky druhý skončil Henrytheaeroplane, půl délky za ním získal třetí honorář Sign of the Zodiac. Reprezentanta stáje TVD, chystaného koučem Gregem Wroblewskim, i k letošnímu úspěchu dovedl trojnásobný polský žokej-šampión Szczepan Mazur. Master of Gold dosáhl druhého nejrychlejšího času historie dostihu 1:10,67 a zapsal si již šesté kariérní vítězství. Stáj TVD, trenér Wroblewski a žokej Mazur vyhráli dvě položky programu, ještě úspěšnější byli trenér Václav Luka, jehož svěřenci triumfovali třikrát, a loňský žákovský šampión David Liška, který poprvé v zatím krátké, ale již velmi úspěšné kariéře opanoval hned čtyři dostihy během jednoho dne.

 

 

Původní tisková zpráva

Tuto neděli bude na závodišti v Praze-Velké Chuchli zahájena nová dostihová sezóna! Vrcholem otevíracího odpoledne je 91. ročník Gomba handicapu primátorky hlavního města Prahy pro čtyřleté a starší sprintery. Celkem se uskuteční sedm dostihů s 59 koňmi a 19 jezdci, první dostih startuje ve 14 hodin, areál závodiště je pro diváky otevřen již od 12 hodin.

Do 91. Gomba handicapu primátorky hlavního města Prahy míří skvělá sestava! Na startovní listině je jedenáct velmi kvalitních koní, mj. obhájce loňského triumfu Master of Gold (5:1, druhý favorit) a vítěz EJC Million Ultimate Fight (4:1, první favorit). V handicapových dostizích však koně nesou zátěže podle předchozí výkonnosti, a tak se šance na úspěch otevírají celé řadě dalších kandidátů. Ostatně, z posledních deseti ročníků Gomba handicapu se sázkový favorit prosadil pouze třikrát.

V sedle loňského premianta Master of Golda bude, stejně jako před rokem, trojnásobný polský šampión Szczepan Mazur. Teprve dvaadvacetiletý žokej je jedním z největších regionálních jezdeckých talentů současnosti a navzdory svému mládí už má na kontě více než tři stovky vítězství, včetně triumfů v Polském derby nebo Velké varšavské. Na chuchelské dráze se tentokrát představí třikrát, v prvních dvou položkách programu pro tříleté koně a pak samozřejmě v již zmíněném vrcholu dne.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.