Lady Westminster ve skvělém čase vítězkou Jarní ceny klisen

Vítězkou prvního klasického dostihu sezóny, 70. Jarní ceny klisen (Listed, 1600 m, 550 tis. Kč, 3l. klisny) se stala sázková druhá spolufavoritka (4:1) LADY WESTMINSTER, kterou při jejím teprve třetím životním startu a vůbec prvním představení na českém území, k premiérovému triumfu dovedl mnohonásobný švédský žokej-šampión Per-Anders Graberg, přičemž pro něj šlo při šesté návštěvě Velké Chuchle o první české vítězství.

Hnědka stáje Westminster Race Horses na rychlé dráze dosáhla výtečného času 1:35,85, jímž o dvě sekundy vylepšila rekord dostihu a jen o jedinou setinku sekundy zůstala za absolutním rekordem chuchelské dráhy. Trojnásobný český trenér-šampión Václav Luka zaznamenal své osmé klasické prvenství, čtvrté v ČR a první v Jarní ceně klisen.

Po boji o půl délky druhá finišovala outsiderka Rabbit Havana (ž. Havelková, tr. Petrlík, Rabbit Trhový Štěpánov, 30:1), s odstupem pěti délek pak její stájovou kolegyni Rabbit Bated (ž. Šara, 20:1) na čtvrté místo odkázala Carmella (ž. Mitchell, tr. Török, DS Pegas, 7:1). Pětici doplnila úspěšnější z dvojice německých aktérek La Mia (ž. Šafář, tr. Richter, Stall Dresor, 15:1).

 

 

Původní zpráva

Počáteční fázi má letošní dostihová sezóna zdárně za sebou a nyní nadchází čas klasických zkoušek. A hned ta první bude mít mezinárodní obsazení: do 70. Jarní ceny klisen (Listed, 1600 m, 550 tis. Kč) nastoupí dvanáct zástupkyň domácích stájí a dvě aktérky přicestují z Německa. Okruh favoritek je početný a čeká se atraktivní podívaná. Celkem se v neděli 6. května na závodišti ve Velké Chuchli poběží osm dostihů s 83 koňmi a 29 jezdci, první dostih startuje ve 14 hodin, areál je otevřen již od 12 hodin.

FAVORITKOU LOVE CONNECTION, ALE ČEKÁ SE VYROVNANÝ BOJ

Podle otevírací kurzové nabídky je mírnou favoritkou Jarní ceny klisen loňská juniorská šampiónka Love Connection (ž. Chaloupka, 4:1), ale reálnou šanci na vítězství má minimálně pětice účastnic. Druhou šancí je premiantka přípravného Deylova memoriálu Rapet (žk. Liška, 5,5:1), následovaná Lareonou (ž. Rája, 6,5:1), Carmellou (7,5:1) a první z německého tandemu Marinkou (ž. Bojko, 7,5:1).

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.