Váňa se zřejmě vrátí do sedla

Josef Váňa starší se zřejmě poprvé od svého triumfu v loňské Velké pardubické České pojišťovny objeví na dostihové dráze. V sobotu 26. června by měl startovat na závodišti v Pardubicích. Měl by se objevit v sedle Welldancera. „Chci ho jezdit. Bude to nejspíš můj jediný start při mítinku. Beru to jako trénink před třetí kvalifikací, kterou bych rád jel koncem srpna,“ uvedl Josef Váňa starší pro pardubické vydání MF DNES.

Pardubice

Josef Váňa starší se naposledy objevil na dostihové dráze při vítězství s Tiumenem v loňské Velké pardubické České pojišťovny.

 

Jezdecký i trenérský rekordman v počtu vítězství ve Velké pardubické se v dostihu naposledy objevil v neděli 11. října 2009. Tehdy spolu s Tiumenem vybojoval nečekané vítězství v překážkovém vrcholu sezony.

V zimě se sedmapadesátiletá legenda podrobila operaci pravé ruky v pardubické nemocnici. A za týden se nejspíše znovu objeví na dráze. Osmiletého valacha Welldancera přihlásil do steeplechase cross country III. kategorie na 4500 metrů, která bude jedním z rámcových dostihů při posledním mítinku první poloviny sezony na závodišti v Pardubicích. A Váňa starší by měl být v jeho sedle.

Společně startovali už vloni na konci července v Albertovci. Tehdy se jim však nevedlo, skončili sedmí. Jak se záhy ukázalo, nevydařený dostih byl způsoben zraněním Welldancera. Jeho vinou proto sešlo i z jejich plánovaného startu ve 119. Velké pardubické České pojišťovny. Od té doby se Welldancer na dráze neobjevil. Mohl by se na ni vrátit za týden v sobotu. A v jeho sedle by měl být šestinásobný vítěz Velké pardubické.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.