Velikonoční dostihové odpoledne v Kolesách

Letošní sezonu v Kolesách zahájilo 25. 4. dostihové odpoledne, které nabídlo divákům sedm startů. Program zahájily dva rovinové dostihy. První byl vypsán pro tříleté koně v délce 2800 m. V něm překvapivě zvítězil překážkový specialista Jaroslav Myška v sedle koně Holly Mill. Toto vítězství pro něj bylo o to cennější, že ho dosáhl při svém teprve druhém startu na rovinách. Na druhém místě skončil také vynikající překážkový žokej Josef Bartoš s koněm Step Dancer trenéra Josefa Váni.

Jaroslav Myška v sedle koně Holly Mill - vítěz prvního rovinového dostihu.

Ve druhém rovinovém dostihu startovali čtyřletí a starší koně na trati dlouhé 3200 m. V něm si nejlépe vedl kůň Perla s nadějným Ondřejem Velkem, který tak dosáhl své třetí letošní vítězství na rovinách.

Zbytek pondělního odpoledne již patřil překážkovým dostihům. Podruhé toho dne se radoval majitel stáje Jeso Ing. L. Jezdinský, když v jeho barvách zvítězila Štěpánka Sedláčková v sedle koně Goma, a to ve třetím dostihu steeplechase cross country na 3600 m.

Čtvrtý dostih steeplechase (3700 m) přinesl štěstí Josefu Bartošovi, který si v sedle koně Godea trenéra Martina Bělky dojel pro své první vítězství tohoto dostihového dne.

Hlavní dostih, Cena pana Josefa Váni, v čele vítěz Jiří Kousek s koněm Miraino.

Všemi očekávaný hlavní dostih steeplechase cross country, Cena pana Josefa Váni, měl délku 4000 m a startovalo v něm devět koní. Šestiletý kůň Miraino trenérky Pavlíny Sůrové nadělil majiteli vítězné stáje panu Václavu Sůrovi asi ten nejlepší dárek k jeho životnímu jubileu, když si stylem start-cíl dojel pod vedením žokeje Jiřího Kouska pro jisté vítězství. Druhý po napínavém boji skončil svěřenec trenéra Jaroslava Pecháčka Speranza s žokejem Josefem Bartošem, a odsunul tak na třetí místo koně Granitol (trenér Ing. Milan Theimer), v jehož sedle byl žokej Bohuslav Mátl. Čtvrté místo obsadila loňská účastnice Velké Pardubické Teresina s Liborem Šimůnkem. Pro poslední dotované umístění si doběhl Božetěch trenérky Tamary Křídlové s jezdcem Martinem Liškou. Dostih dokončili všichni účastníci.

Doběh hlavního dostihu - vítězný kůň Miraino s žokejem Jiřím Kouskem.

Poslední dva dostihy se běžely přes proutěné překážky na trati dlouhé 3400 m. První z nich, dostih pro čtyřleté koně, zaběhl nejlépe Zarif trenéra Josefa Váni pod sedlem žokeje Josefa Bartoše. Druhé místo obsadil Tammyray trenéra Jaroslava Votavy, jehož sedlal Jan Kratochvíl. V závěrečném dostihu velikonočního odpoledne, který byl vypsán pro pětileté a starší koně, si pro zlato dojel Funny Valentine trenéra Františka Zobala. Ondřej Velek tak v jeho sedle získal své druhé vítězství tohoto dne.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.