Velikonoční neděle na chuchelských dostizích

Na nedělní odpoledne je v Praze-Velké Chuchli připraveno letošní druhé metropolitní dostihové odpoledne. Od 14 hodin divákům nabídne devět dostihů, hlavním bodem programu bude 81. ročník Gomba handicapu Pferdewetten.de na 1200 metrů o 120 tisíc Kč. Nastoupí deset koní (čtyřletý Ozon byl ve čtvrtek z důvodu zranění škrtnut), favoritem 3:1 bookmakeři určili pětiletého Oro Verde.

Získá Oro Verde první pražský triumf?
Svěřenec Allana Petrlíka se vloni zařadil k tuzemské sprinterské elitě, ale v těžké konkurenci, která momentálně na krátkých tratích vládne, vyhrál jediný dostih (v červenci karlovarský Pohár Filmového festivalu, k tomu však získal řadu cenných umístění). Na chuchelské dráze ještě naplno nebodoval a při snaze o první domácí triumf jej podpoří nejzcestovalejší žokej světa Gary Hind. V pozici druhé sázkové šance 6:1 je také pětiletý German Malt, svěřenec Františka Holčíma (jehož koně minulou neděli v Bratislavě povyhrávali doslova co mohli) ponese o 8,5 kg méně než Oro Verde. Kvalitní a vyrovnané však je celé startovní pole, v němž nechybí první dva z loňského Gomba handicapu Djibouti se Socr Housem, či rekordmani pražské dráhy (na 1000 m) Palmáre a (na 1300 m) Sprinter roku 2002 Silnar.

Zajímaví tříletí
V Ceně Restaurace Martin Hornof na 1600 metrů se představí první vážní aspiranti květnových klasických vrcholů. Pražskou premiéru má před sebou ve dvou startech neporažený polský import stáje Dr. Charvát Belford. Nejvíc by jej měli prověřit čtvrtý a pátý z Ceny zimního favorita White Faces a Terssio. V handicapové Ceně sázek Betino na 1200 metrů změří se staršími soupeři síly bělka Porta Coeli, která vloni v létě současně se šampiónem Mysterrem vyhrála Cenu Masise. Předposlední bod nedělního scénáře Cena Velkého pořadí na 1400 metrů přivítá ostrovní novicku, a také bělku, Silver Bangle, která je stájovou kolegyní Oro Verdeho.

Velikonoční program dětského klubu Hříbátka
V neděli 16. dubna se děti mohou těšit na velikonoční radovánky. Dětský klub Hříbátka, otevřený každou dostihovou neděli od 14:00 do 17:30, chystá na tuto velikonoční neděli pletení pomlázek, malování papírových kraslic, výrobu velikonočních dekorací, společenské a pohybové hry a další zábavu pro nejmenší.

Příbuzné články:

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.