Velká Chuchle: Saša završila sezónu vítězně

První říjnovou neděli vstoupila metropolitní sezóna do závěrečného měsíce, vrcholem programu šestnácté kapitoly letošního dostihového dění v Praze-Velké Chuchli byl 16. ročník Memoriálu Harryho Petrlíka, 1600m testu tříletých a starších klisen.

Startovní pole čítalo sice jen pětici jmen, nicméně nacházely se v něm dvě nejvýše hodnocené starší klisny této sezóny, Saša a Benidiction. Podle očekávání také tato dvojice obsadila první dvě místa, avšak jen půl délky za nimi se výkonem i výslednou třetí příčkou blýskla teprve podruhé v životě startující tříletá Ummalquwain. Po napínavém finiši nakonec o hlavu splnila roli 1,4:1-favoritky jedna z velkých osobností této sezóny, mj. vítězka Velké ceny Prahy CK Martin Tour Saša, v jejímž sedle za nemocnou žokejku Vendulu Korečkovou úspěšně zaskočil Jan Rája. Svěřenkyně Tomáše Váni, reprezentantka rodinné stáje Stáje Lascar-Váňa absolvovala letošní poslední start, v němž dosáhla šestého triumfu v tomto roce a osmého celkově v kariéře.

 

 

 

Původní zpráva

Závěrečný měsíc sezóny ve Velké Chuchli zahájí její šestnáctá kapitola, jejímž hlavním dostihem bude 16. Memoriál Harryho Petrlíka (II. k., 1600 m, 100 tis. Kč) pro tříleté a starší klisny. Celkem se uskuteční osm dostihů, úvodní dostih startuje ve 13 hodin, areál bude pro diváky otevřen od 11 hodin. Startovní listiny.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.