Velká Chuchle: Pražským zimním favoritem Chiouboucar

Předposlední dostihový den letošní sezóny v Praze-Velké Chuchli vyvrcholil 3. ročníkem Pražského zimního favorita, 1800metrového testu pro dvouleté koně o 100 tisíc korun.

Mezi jedenácti aktéry se v rekordním čase zatím krátké historie dostihu 1:54,40, jistě o dvě a čtvrt délky prosadil hnědák stáje Estrella Chiouboucar s žokejkou Vendulou Korečkovou, jehož druhý životní triumf je zároveň dosud nejvýraznějším vítězstvím kariéry jeho trenérky Pavlíny Sůrové. Druhé místo v sedle Zafira obsadil žokej Petr Foret, kterému se výrazně vydařil rámcový program, během nějž zaznamenal tři prvenství, a dosáhl tak šestého kariérního hattricku.

Dvakrát v průběhu odpoledne zvítězili i trenér Ivan Kub (druhé double kariéry), žákyně Taťána Mášová (premiérové životní double) a žák David Liška, jenž zároveň docílil 50. triumfu kariéry a v 18 letech a 95 dnech se stal nejmladším jezdcem celé české historie, kterému se podařilo tuto metu, znamenající žokejský titul, zdolat.

 

 

Původní zpráva

Předposlední dostihový den sezóny vyvrcholí 3. ročníkem Pražského zimního favorita (II. k., 1800 m, 100 tis. Kč), v němž se představují perspektivní dostihoví junioři-dvouletí koně. Celkem se uskuteční osm dostihů, úvodní dostih startuje ve 13 hodin, areál bude pro diváky otevřen od 11 hodin.

Startovní listiny

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.