Velká Chuchle: Be Master korunoval sezónu

V neděli 28. října skončila letošní dostihová sezóna na centrálním českém závodišti v Praze-Velké Chuchli. Vrcholem závěrečného dne byla SHERLOG 98. Cena prezidenta republiky, tradiční nejdelší rovinový dostih nejvyšší kategorie. Na trať 3200 metrů se vydalo deset aktérů a první tři místa si rozdělili zástupci tříletého ročníku.

Ve finiši měl nejvíce sil hnědák Be Master s žokejem Janem Vernerem, který nakonec do dostihu odstartoval jako druhý spolufavorit 4:1 a svým třetím kariérním prvenstvím korunoval úspěšný závěr sezóny svého trenéra Pavla Tůmy a majitele Jiřího Charváta, který v posledních týdnech získal řadu cenných triumfů (Velká pardubická s Tziganem du Berlais, Cena zimního favorita s Kingem Archie či Českomoravská cena s Mr Rightem). Žokej Verner a trenér Tůma se do listiny vítězů Ceny prezidenta zapsali poprvé, stáj Dr. Charvát již počtvrté. Tři a půl délky za vítězem potvrdil vzestupnou výkonnost Sapienti, třetí finišoval favorizovaný Barabash.

V jednom z rámcových bodů programu vyhrál (v sedle Sheika Yerboutiho) i žokej Jiří Chaloupka, a stal se tak desátým jezdcem historie, jemuž se podařilo na chuchelské dráze dosáhnout 200 vítězství.

VÝSLEDKY

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.