Velká Chuchle ruší druhý dostihový den, Jiří Charvát nabízí kompromis

Včera oznámil TMM, s. r. o., že kvůli dosud nepodepsané Smlouvě o zajištění dostihového provozu Conseq Park Velká Chuchle ruší nejenom původně plánované dostihové dny 3. dubna, ale i 10. dubna 2016. Prezident JC ČR JUDr. Ing. Jiří Charvát nabízí kompromis ve výši přihlášek a startek. Celé jeho vyjádření najdete v článku. Aktualizace 25. 3. 13:00 HOD: Vložena reakce ředitele TMM, s.r.o. Petra Drahoše.

Vážený pane prezidente,

právě jsem si otevřel vaše webové stránky, které pochopitelně pravidelně z pracovních důvodů sleduji, a objevil jsem zprávu, která mě skutečně potěšila. Vždyť je to po mnoha měsících první písemná reakce, zatím tedy pouze vaše, nikoliv JC ČR, na naše sdělení a připomínky. Naše – tím myslím všech pořadatelů dostihů v České republice.

Pokud se mám ve zkratce vrátit k našim rozhovorům za uplynulé dvě noci a dny, vaše poslední nabídka zněla přesně tak, jak ji uvádíte ve své zprávě, maximální výše startovného 4,25 %, zbytek bude formou reklamního plnění refundovat JC ČR a to až do výše 73% rozdílu. Vaše sdělení mělo jeden jediný háček, že jste mě zároveň informoval, že k tomuto kroku nemáte mandát svých kolegů z prezidia ČSCHPMDK a bude obtížné uvedené projednat. Na moji námitku, že prezident JCČR by neměl být omezován jakýmikoliv podmínkami a že navíc bych byl velmi rád, kdyby prezident JC ČR vystupoval i jako zástupce pořadatelů, kteří jsou doposud členy JC ČR, jste mě informoval, že tak to prostě být nemůže, neboť jste vázán svým členstvím v uvedeném svazu. Popravdě řečeno jsem očekával, že na naše písemné připomínky ke smlouvě i na výzvu k jednání se nám dostane nějaké písemné odpovědi s konkrétní nabídkou a v požadovaném termínu.

Uznejte prosím sám, že s tak chabou mírou jistoty, kterou jste mi poskytl, se dá jen velmi obtížně pracovat na tak tenkém ledě, jakým bezesporu plnění smluvních vztahů s reklamními partnery je. Konstatování „tak do toho jdeme – ale ono to ještě není úplně jistý“ není moc smysluplné.

Vaši zveřejněnou nabídku urychleně projednáme jak s představenstvem naší společnosti, tak i s ostatními pořadateli a pochopitelně i našimi reklamními partnery, kterým postupně ubývá trpělivost.

Vážený pane prezidente, prosím o výjimečné uveřejnění mého příspěvku na stránkách www.dostihy.cz.

Petr Drahoš

 

 

 

 

 

Vážení čtenáři,

není mým zvykem seznamovat veřejnost s obsahem osobních jednání.

Jelikož však spor mezi Jockey Clubem a některými závodišti eskaloval do iracionální roviny a ze strany Jockey Clubu je málo vysvětlován, musím tak učinit.

Včera večer, 22. 3., jsem se telefonicky spojil s Petrem Drahošem a předložil jsem mu tuto další nabídku: „Najděme kompromis ve výši přihlášek a startek ve výši 4 – 4,2 % a Jockey Club z Fondu majitelů Vám uhradí ¾ vzniklé ztráty.“

Podle loňských čísel to znamená pro závodiště kumulovaný výpadek 2,2 Mio Kč a z Fondu majitelů by závodiště získala 1,65 Mio Kč. Závodiště by nesla tudíž ze svého 0,55 Mio.

Lze předpokládat, že tato částka by byla z velké části kompenzována vyšším počtem přihlášených, potažmo startujících koní.

Petr Drahoš mě dnes ráno informoval, že časově bude obtížné tento návrh se všemi závodišti projednat. To jsem vzal na vědomí a požádal ho, vrátit se k tématu ve čtvrtek ráno 24. 3., protože celou středu jsem byl mimo kancelář. Současně jsem ho požádal nezveřejňovat do té doby negativní prohlášení.

Zpráva TMM z dnešního odpoledne o zrušení dalšího dostihového dne mne zaskočila.

Nerozumím totiž jedné věci. Komu stojí za celkovou částku 500 tisíc korun hazardovat s osudem celé sezóny a sponzory. Porovnejme tuto částku s 8 Mio Kč dotací, které z Fondu majitelů a generálního partnera sponzoruje Jockey Club. Komu vyvolávání této atmosféry prospívá? Jestliže 500 tisíc korun je neřešitelný problém, můžeme jiných 8 milionů ztratit?

Dostihy jsem sponzoroval daleko dřív, než jsem byl v Radě Jockey Clubu. Ale proč dnes, když Rada Jockey Clubu zajišťuje dostihy za 8 Mio Kč a je největším sponzorem, to někdo sabotuje?

Pochopitelně sezóna se musí rozběhnout a omlouvám se těm, kterým současnou situací způsobujeme komplikace. Ale pokud existuje možnost běhat a běhat za peníze, pak lepší je vždycky ta druhá. Bez ohledu na to, komu to prospívá.

JUDr. Ing. Jiří Charvát

prezident JC ČR

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.