Velká letní cena Mostu 2013

Sobotní dostihový mítink, mimochodem jeden z naprostých vrcholů letošní mostecké sezóny, se vydařil koním v tréninku manželů Váňových. Na rovinách i nad překážkami.

 Steeplechase III.kategorie dlouhá 3.800m patřila zásluhou Rabbit Wella sedlaného Váňou juniorem k nejnapínavější podívané celého odpoledne. Diváci si mohli až do cíle vychutnávat souboj dvou koní připravovaných na Karlovarsku. Devítiletý ryzák Hetman Polny trenérky P. Baštové z Osvinova, jenž na zdejší dráze letos již jednou triumfoval, svému soupeři podlehl po tuhém boji o krátkou hlavu. Úspěch Váňových podtrhl třetím místem nestárnoucí matador Alberto s žokejem Bartošem.

    Tým Josefa Váni se radoval ze samotného vrcholu, Velké letní ceny města Mostu. Dostih I. kategorie na trati 1.800m sliboval měření sil dvou nedávných vítězů Českého derby - z loňska Kadynyho a předloňska Roches Crosse. K žádnému duelu nakonec nedošlo. Váňův Roches Cross vyhrál podobně suverénním stylem jako před třemi týdny v karlovarské Lázeňské míli. Kadyny, jenž se na dráhu vracel po delší zdravotní přestávce, doběhl v poli poražených. Další z karlovarských vyslanců, čtyřletý hnědák Robinson, který je v tréninku P. Jirátové, doběhl šestý. Osvinovský Khalidor, jeden z dvojice nejmladších účastníků na startu, se záhy po startu ujal diktování tempa. Ačkoliv dostih dokončil jako poslední, zasloužil se o výborný čas, třetí nejlepší v celé historii dostihu. V chronologicky prvním z jedničkových chodů slunečného odpoledne nezaváhal favorizovaný hnědák Cut Me Loose, v jehož sedle si B. Murzabayev dojel pro své první vítězství v nejvyšší kategorii. Dvojkový mílový handicap se stal pohřebištěm favoritů. Nyani Tomba doběhl čtvrtý, účastník letošního Derby Tozan poslední. Nízkou váhu využil ve svůj prospěch čtyřletý Samruk v sedle s Ingrid Koplíkovou-Janáčkovou. V dostihu dvouletých se žádné překvapení nekonalo, irská rodačka Sinndarka lehce o tři a půl délky na druhé místo odkázala progresívní Camelai.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.