Velká pardubická v sobotu?

Dnešní tisková konference Jockey Clubu ČR v pražském hotelu Park Inn se točila nejenom okolo Velké Chuchle a jejích majetkoprávních otázkách, ale i o novele sázkového zákona nebo kolem situace v Dostihovém spolku. Patnáct novinářů mohlo zadávat dotazy jak staronovému prezidentovi Jockey Clubu ČR Ing. Václavu Lukovi, tak řediteli společnosti TMM Petru Drahošovi a nebo i primátorce Pardubic MUDr. Štěpánce Fraňkové. A došlo samozřejmě i na spolupráci s Josefem Váňou nebo na Velkou pardubickou 2012.

Zajímavý návrh padl ze strany města Pardubice, které navrhuje pro uspořádání Velké pardubické 2012 sobotu 13. října. V neděli se totiž koná v Pardubicích motocyklový svátek Zlatá přilba. O navrženém termínu bude jednat příští Rada JC ČR, podle jeho prezidenta však zatím nevidí žádnou překážku v přesunutí data.

Primátorka Pardubic také nastínila krizový scénář vývoje situace kolem dostihového spolku. V případě, že valná hromada nebude souhlasit s navýšením základního jmění, může se DS ocitnout v insolvenci, a pak tedy nebude moci pořádat dostihy. V tomto případě by mohlo být provozovatelem pardubického závodiště město (je již jeho majitelem) a pracovníci magistrátu by se podíleli na pořádání závodů.

Město Pardubice na posledním zasedání přijalo stabilizační opatření ve prospěch DS. Jednak rozhodlo o navýšení základního jmění DS  o 3,1 mil korun na celkových 10,2 mil. Dále poskytlo výjimečný příplatek, čímž mu vlastně poskytlo bezúročnou půjčku ve výši 4,2 mil Kč.

Město Pardubice se jakékoliv spolupráci s Josefem Váňou nebrání, musí však dodržovat pravidla. V případě dostihového závodiště by totiž muselo být vypsáno tzv. koncesní výběrové řízení, které je poněkud složitější a časově náročné.

Petr Drahoš seznámil přítomné s dopadem novely sázkového zákona. Dostihový provoz přichází o částku asi 10 milionů korun, které získával prostřednictvím sázkového průmyslu. Nicméně funkcionáři věří, že se tento výpadek podaří nahradit jinými zdroji, aby nemuselo dojít ke zmenšení počtu dostihů nebo ke snížení dotací dostihů.

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.