X. den metropolitní sezony: Dostihový den GAAN CZ s. r. o.

Hlavním dostihem letošního desátého nedělního odpoledne v CONSEQ PARKU Velká Chuchle byla poslední předzkouška letošního Derby, Červnový pohár ComSource (I. k., 2400 m, 130 tis. Kč) pro tříleté koně.

Aktualizace 11. 6. 15 HOD: Vítězná premiéra pro Bionic Face

Za vytrvalého deště a na měkké dráze nasadilo třináct účastníků jen průměrné tempo, které se zrychlilo až v poslední čtvrtině trati. Ve finiši se po tuhém boji o půl délky prosadil valach DS Pegas Bionic Face s žokejem Petrem Foretem, těsně před Bacaresem (Stáj Englic, ž. Rája), o téměř tři délky zpět skončil na třetí příčce favorit Solini (Paradise Park - Neuberg, ž. Zatloukal). Bionic Face ještě v březnu startoval v Itálii a na pražské dráze absolvoval své první vystoupení v České republice. Příští čtvrtek ještě může být dohlášen do Českého derby, v němž už jeho stáj má jednoho z favoritů Pegase.

Další dění:
Úvodní Cenou Vývojového a chovatelského centra Fitmin (III. k., 1200 m) byl zároveň zahájen letošní ročník Fitmin Cupu, jedenáctého ročníku seriálu pěti pražských dostihů pro dvouleté koně českého chovu, a stylem start-cíl ji lehce vyhrála sázková druhá spolufavoritka (4:1) Nidara (DS Pegas) s žokejem Foretem.

Cena Mavet CZ (hdcp IV. k., 1200 m) byla prvním ze dvou nedělních dostihů pro žákovské jezdce, v dramatické koncovce o hlavu vybojoval premiérový triumf pětiletý hnědák Tambo (Gestüt Horn ČR, 8,5:1) s potřetí v kariéře vítěznou Sabrinou Kuchařovou.

Mezi nezvítězivšími tříletými v Ceně DP Work (IV. k., 1400 m) se lehce prosadil letos i v kariéře potřetí startující Real Winner (Rabbit Trhový Štěpánov, 12:1) s žokejem Vernerem.
Spolufavorit pak vyhrál Cenu Fidop (II. k., 1400 m), po tuhém boji o krk si páté životní vítězství zapsal premiant klasické Velké jarní ceny z roku 2007 Lord Silvano (CK Martin Tour, 4,5:1), vedený žokejem Janem Rájou.

Vytrvalecké dispozice naplno projevila v Ceně Klaus Timber (hdcp IV. k., 2600 m) pětiletá hnědka, druhá spolufavoritka dostihu (4:1) Goldy (Stáj Aliance Jičín), která si s půldélkovou převahou a s podporou úřadujícího šampióna a vedoucího žokeje aktuálního pořadí CK Martin Tour Cupu Jaromíra Šafáře zaknihovala třetí životní výhru.

V Ceně Elvia Pro (hdcp III. k., 1800 m) pak po nejúčelnějším finiši vnější stranou už značně elistické dráhy jistým stylem počtvrté v kariéře vyhrála sedmiletá klisna Roxala (Falun, 10:1), s níž prvního pražského triumfu od loňského srpna docílil Ondřej Velek, jezdecky střídající rovinové dostihy s překážkovými.

Nečekaného vítěze (16:1) měl i závěrečný, druhý žákovský, dostih Cena Outbreak (hdcp IV. k., 1800 m), téměř tři roky po premiérovém plném zásahu si druhou výhru kariéry připsal šestiletý bílý valach Lav (Hippospol Velká Chuchle), v jehož sedle se při teprve druhém životním startu poprvé vítězně prosadila Michaela Musialová.

Původní článek:

Kdo se ještě vejde do Derby?
Sedm ze třinácti startujících v 10. Červnovém poháru ComSource figuruje na přihláškách Českého derby, ale žádný není v handicapovém hodnocení natolik vysoko, aby v něm měl už teď jisté místo. Nejblíže vstupní bráně stojí svěřenec chuchelského kouče se zatím jedinou trenérskou účastí ve vrcholu sezóny Dalibora Töröka Dilinger ( foto, Clint-Racing), kterého stejně jako při zisku druhé příčky v květnovém mosteckém Memoriálu dr. Frankenbergera povede zkušený žokej Gary Hind, jenž minulý týden vyhrál Velkou červnovou cenu s Pegasem. Vážným kandidátem by měl být také další německý rodák, chystaný pětinásobným šampiónem a trenérem tří vítězů Českého derby Filipem Neubergem, Solini (Paradise Park - Neuberg, ž. Zatloukal), který měl až do minulého víkendu nepopsaný list kariéry. Debutoval, rovněž v Mostě, teprve před osmi dny, nicméně vyhrál dvoukilometrový test nezvítězivších vrstevníků s evidentními rezervami a pokud v rychlém sledu zvládne další start, může i on atakovat nejvyšší pozici, tady možná jedinou, z níž se půjde do Derby dostat.
Vše bude záviset na výsledku dostihu a jak jej posléze ohodnotí handicaper, každopádně času nazbyt není a aspiranti klasického vrcholu musejí jít naplno. Devátým a desátým místem v již jmenovaném Frankenbergerově memoriálu si příliš nepomohli Bacares (Stáj Englic, ž. Rája) a Mazhilis (Ardak Amirkulov, ž. Pavlíček), který po třetím místě z říjnové Ceny zimního favorita patřil přes zimu do ročníkové elity. Výrazný vzestup výkonnosti by pak potřebovala zbylá trojice: Amssio (Luka, Hrubý, Vedral, žk. Laube) a Byskovic (Stáj Monika Agro P., ž. Šafář) mají na kontech výhry v menších mílových dostizích z přelomu dubna a května, Al Mansur (Zaur Sekrekov, ž. Andrés) ještě nevyhrál, před měsícem však ukázal progres, když ve dvoukilometrovém testíku nezvítězivších finišoval druhý pouze o krátkou hlavu za A Gentlemanem, před týdnem efektně třetím ve Velké červnové ceně.

Z ostatního půltuctu mají klasické ambice do srpnového St. Leger hlášení Unangepasse (Estrella, ž. Koplík), zatím nejlépe druhý mezi nezvítězivšími, s Ivory Davisem (BORS Břeclav, ž. Kasal), minulou sobotu při tuzemské premiéře na scéně třetí kategorie proti starším soupeřům pátým, a do červencového Oaks nominovaná Aceria (Hrubý, ž. Verner, před měsícem pátá čtyři a čtvrt délky za Al Mansurem). Další dvojice je otestovaná jen jednou, valach Toujours Rapide (Stáj U krále Matyáše UH, ž. Chaloupka) má zatím zapsáno čtvrté místo z květnového bratislavského debutu ve čtvrté lize, Gräfin Isabella (Westminster Race Horses, ž. Korečková) při dubnové milánské premiéře na 2200m trati o 6600 eur předčila čtyři z devíti soupeřů. Na podobné úrovni startoval v únoru a březnu také poslední místní novic Bionic Face (DS Pegas, ž. Foret), v Římě vyhrál 2100m dostih o 7700 eur a v dalších třech stejně dlouhých handicapech tamtéž se umístil.
 
Další program:

14:00 - Cena Vývojového a chovatelského centra Fitmin (III. k., 1200 m): v prvním z pěti letošních dostihů populárního metropolitního seriálu pro dvouleté koně českého chovu se představí tucet startujících.
14:30 - Cena MAVET CZ (hdcp IV. k., 1200 m): první z dvojice nedělních mezinárodních žákovských dostihů má sedmičlenné domácí zastoupení a dva hosty z Irska.
15:00 - Cena DP WORK (IV. k., 1400 m): ze šestnácti nezvítězivších tříletých by k premiérovému triumfu měla mít nejblíže Stinga, jíž před dvěma týdny v Rakousku výhra unikla jen o hlavu.
15:30 - Cena FIDOP (II. k., 1400 m): po osmi měsících na domácí dráze startující vítěz Velké jarní ceny 2007 Lord Silvano bude proti deseti konkurentům usilovat o páté životní vítězství.
16:30 - Cena KLAUS Timber (hdcp IV. k., 2600 m): šance dvanácti aktérů vytrvaleckého handicapu vyrovnávají různé zátěže, jejichž rozpětí činí až patnáct a půl kilogramu.
17:00 - Cena ELVIA PRO (hdcp III. k., 1800 m): ani další handicap a druhý početně maximálně obsazený bod programu nemá favorita, rozdíl nesených hmotností tu je ještě o dva kilogramy vyšší.
17:30 - Cena OUTBREAK (hdcp IV. k., 1800 m): druhý dostih pro jezdce-žáky má jedenáct účastníků a oba irští jezdci v něm mají dobré šance na přední umístění.
Společnost CONSEQ, a. s. - nový generální partner závodiště Velká Chuchle
V úvodu letošní dostihové sezóny se společnost CONSEQ, a.s. stala novým generálním partnerem dostihového závodiště Velká Chuchle. Jsme opravdu velice rádi, že se můžeme postavit do čela partnerů tohoto dostihového stánku. Jsme hrdí na to, že naše partnerství přispěje k rozvoji dostihového sportu v České republice, a těšíme se na zajímavá setkání s vámi, kteří jste pro tento sport zapáleni stejně tak jako my.

Malé představení společnosti CONSEQ, a.s.

- staráme se klientům o jejich peníze v podílových fondech již od roku 1996
- podnikáme v oblasti správy podílových fondů vlastních i těch, které na českém trhu zastupujeme
- v současnosti obhospodařujeme aktiva o celkovém objemu přes 16 mld. Kč
- jsme největší nezávislý investiční manažer v České republice

Co nás charakterizuje

- námi obhospodařované fondy jsou dlouhodobě nejvýkonnější (dluhopisové fondy a peněžní trh)
nebo patří ve srovnání s konkurenčními produkty k nejvýkonnějším na trhu
- našich služeb využívá přes 75 000 klientů - fyzických i právnických osob
- spolupracujeme s celou řadou subjektů z firemního, municipálního i neziskového sektoru
Individuální přístup, individuální nabídka
- privátním klientům věnujeme speciální péči. Náš tým je vysoce erudovaný a naším krédem je vysoká odbornost spolu s individuálním zákaznickým přístupem
- v naší nabídce naleznete i speciální atraktivní možnosti investování se zajímavou mírou zhodnocení, do obnovitelných zdrojů energie (sluneční a větrné elektrárny) nebo do nemovitostí
- zajímavá je též možnost správy nemovitého majetku klientů formou fondu kvalifikovaných investorů, který přináší nemalé úspory v daňovém zatížení

Podrobnější informace vám poskytne
Ing. Lukáš Vácha -obchodní ředitel
pro privátní a institucionální klienty společnosti CONSEQ, a.s.
+420 225 988 222,vacha@conseq.cz

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!

Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti (např. svézt se na tradičním dřevěném kolotoči) a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti:www.dinotoys.cz.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a upomínkové razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, či ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155, irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé kartywww.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.