XI. den metropolitní sezony: Derby pro Kadynyho

Za typicky letního počasí, před zraky sedmi tisícovek diváků se v CONSEQ PARKU Velká Chuchle uskutečnil vrchol letošní sezóny, 92. České derby Rádia Impuls (Gd-3, 2400 m, 3l.), s celkovou dotací 2,5 miliónu korun opět nejbohatší rovinový dostih středoevropského regionu.

Aktualizace 24. 6. 19:40 HOD: Kadyny se našel v pravý okamžik!

Favoritem dostihu byl slovenský host Move Your Vision (OMS, ž. Šmida, 2,6:1), ale poprvé v kariéře našel přemožitele. Optimální tempo dostihu nadiktoval irský rutinér Ted Durcan s Kaptahem, v polovině cílové roviny se čelo dostihu vyrovnalo a za triumfem mohla zamířit dobrá polovina startujících. Nicméně, to už vnějškem dráhy z hloubi pole akceleroval Kadyny (Monte Negro, ž. Chaloupka, 20:1) a na jeho zrychlení nestačil nikdo, vyhrál jistě o dvě a čtvrt délky v čase 2:30,76. S pořizovací cenou 160 tisíc eur byl nejdražším koněm na startu, ale jarními výsledky zůstal za očekáváním, a tak byl nabízen v kurzu 20:1.
Jeho trenér František Holčák opět dokázal, že na vrchol sezóny umí koně připravit, změnil jezdce i taktiku a mohl slavit již své šesté vítězství v Derby, kterým vyrovnal historický rekord Františka Vítka a Jaroslava Maška.Naopak prvního triumfu se v Derby dočkal žokej Jiří Chaloupka, patřící již patnáct let mezi elitu českých dostihových jezdců.

Jen půl délky za strojově jdoucím, v cíli druhým Move Your Vision finišoval na třetí příčce nejlepší, ale před dostihem nejméně očekávaný, z kvarteta stájí manželů Charvátových My Afantou (Dr. Charvát, ž. Pavlíček, 36:1), pětici doplnili délku a čtvrt za ním čtvrtý Brutal Rocco (YOKO, ž. Šafář, 11:1) a jen hlavu za ním druhý účastník ze Slovenska Atack (EMOP, ž. Línek, 13:1).

Donn Halling zůstává neporažen

V 53. Zlatém poháru Park Inn Hotelu Prague (I. k., 2400 m, 400 tis. Kč, 4l. a st.) se prosadil sázkový druhý favorit Donn Halling. Čtyřletý valach DS MAENTIVA ani při pátém životním startu neprohrál, byť se poprvé měřil s absolutní vytrvaleckou elitou. veden žokejkou Vendulou Korečkovou triumfoval jistě o délku a čtvrt před outsiderem Dhoutem (Clint-Racing, 50:1), kterého k životnímu výsledku dovedla taktická jízda žokeje Garyho Hinda, a pozdě útočícím favoritem Mariydim (Dr. Charvát, ž. Havlík, 2,4:1).

French Quebec a Roches Crosssplnili role favoritů

V dalších jedničkových bodech programu splnili své role desetinoví favorité. 33. Velkou cenu GAAN CZ (I. k., 2200 m, 130 ti. Kč, 3l. kl.) získala o půl délky French Quebec (Dr. Charvát, ž. Havlík, 1,6:1) před Sicílií, udržela letošní čisté konto a připsala si již třetí výhru. Cenu Elektromobil (I. k., 1600 m, 160 tis. Kč, 3l. a st.) podle očekávání jistě o délku a tři čtvrtiny opanoval vítěz loňského Derby Roches Cross (Jasna, ž. Rája, 1,6:1) před nestárnoucím matadorem Sharpourem.

Mezi sprintery opět ulétl Just Fly

V dalším znamenitě obsazeném bodu programu, Ceně Tüchler jevištní&textilní technika (I. k., 1200 m, 160 tis. Kč, 3l. a st.) zúročil výbornou jarní formu čtyřletý hnědák Just Fly (Stáj Diament, ž. Zatloukal, 12:1), který stejně jako před třemi týdny v mostecké Ceně Jezdectví úspěšně zaútočil podél bariéry a jistě o délku a tři čtvrtiny dosáhl své druhé výhry na scéně nejvyšší kategorie.


Další dění:

V otevírací Ceně EBF (III. k., 1600 m) pro tříleté nezvítězivší koně se představilo několik perspektivních adeptů, plný zásah jistě o dvě a čtvrt délky předvedl spolufavorit Vittorino (Verant Stav-Špaček, 3:1) s žokejem Rájou.

Tradiční test nejmladšího ročníku, Simsonovu cenu (II. k., 1200 m) pro dvouleté koně proměnila ve druhé životní vítězství sázková druhá favoritka Nidara (DS Pegas, 2,5:1) vedená žokejem Foretem.
Závěrečný Betino handciap (III. k., 2400 m) se pak stal jistou kořistí tříletého valacha

Champagne Rose (Stáj Görgl, 5,5:1), kterého ke druhému životnímu triumfu doprovodil žokej Zatloukal.

Původní článek:

Favority premianti "podunajských klasik" Move Your Vision a Pegas

Otevírací sázkovou nabídku podle očekávání vedou dva v ratingu nejvýše hodnocení koně, vítězové jarních klasických zkoušek ze Slovenska a Rakouska. Hnědák Move Your Vision (OMS) vyhrál všechny tři dosavadní starty a disponuje vynikajícím původem (jeho otec Galileo je nejúspěšnějším evropským plemeníkem současnosti, matka Cash Run jako dvouletá vyhrála dostih na velkolepém americkém mítinku Breeders' Cup). Je velkou zbraní slovenské trenérky-šampiónky Zuzany Kubovičové a podle jejích vlastních slov dosud nejlepším koněm, jakého kdy chystala. Ryzák Pegas (DS Pegas) v prvních dvou životních startech skončil třetí, ale další čtyři proměnil ve výhry. Shodou okolností byli oba spolufavorité zakoupeni nejen na stejné dražbě (Tattersalls December Yearling Sale v Anglii), ale nadto i za stejnou cenu 32.000 guinejí (1,05:1 GBP).

Čtvrtina startujících patří manželům Charvátovým

Nebývale vysokým počtem kandidátů disponují stáje manželů Charvátových a navíc by žádný ze čtveřice modro-žlutých barev neměl být "jen do počtu". V těsném doběhu přípravné Velké červnové ceny KåKå CZ se totiž Betpak Dala, A Gentleman, My Afantou a Kaptah seřadili na druhém až čtvrtém a šestém místě. Takto silný kvartet si teoreticky může průběh dostihu zrežírovat podle vlastních potřeb, každopádně větší šance na zisk nejcennější dostihové trofeje nejúspěšnější český majitel poslední dekády dosud neměl. Stáj Dr. Charvát reprezentují první tři z výše uvedeného výčtu, poslední jmenovaný je evidován pod Stájí Charvátová a v jeho sedle se představí sedminásobný dubajský šampión Ted Durcan, vítěz klasických dostihů z Anglie (Oaks, St. Leger).
 
Další místní trio pošle na start Eduard Kotáb

Z již jmenovaných koní jsou dva chystání zkušenými chuchelskými trenéry a dvojnásobnými vítězi Derby (Betpak Dala Tomášem Šatrou a A Gentleman Jaroslavem Drlíkem). Dokonce tři svěřence pak do boje pošle další metropolitní Eduard Kotáb, kouč vloni v Derby druhého Avereho: pod jeho dohledem ladí formu vítěz Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ Mystic Swing, jeho stájová kolegyně, čtvrtá z Jarní ceny klisen Turf Praha Straightwhiskey (oba stáj Lokotrans) a také pátý z Velké červnové ceny KåKå CZ Brutal Rocco (YOKO).
 
S dvojicí svěřenců atakuje František Holčák vyrovnání rekordu

Rekord v počtu trenérských vítězství v Derby drží legendární dvojice František Vítek a Jaroslav Mašek, ale jen o jeden zápis v listině vítězů nejprestižnějšího klasického testu za nimi zaostává František Holčák. Valašský kouzelník v posledních dvou ročnících chyběl, ale letos bude mít na startu vítězku rakouské Jarní ceny klisen Criostal (Meridian) a aktéra s nejvyšší pořizovací cenou Kadynyho (Monte Negro).
 
Tandem reprezentuje stáje svých chovatelů

Naopak koně, kteří do svých stájí nebyli koupeni, ale jejichž majitelé jsou zároveň i jejich chovateli, budou na startu dva. Italský rodák Desson hájí barvy stáje Agrolipt ČR Karola Liptáka, jediný syn vítězky Derby z roku 2005 Ready for Life a jediný tuzemský rodák v poli Robinson je odchovancem filmového producenta Jaroslava Boučka.
 
Poslední trojice doplňuje "dvojičky"

Zbývající tři účastníci doplňují některá z výše uvedených jmen, ale minimálně dva z nich, oba kolegové sázkových spolufavoritů, nastoupí se značnými šancemi na přední umístění. Vítěz bratislavského Starohájského kritéria Atack (EMOP) bude spolucestovatelem Move Your Visiona, premiant Červnového poháru ComSource Bionic Face reprezentuje stejnou stáj jako Pegas a o jeho ambicích svědčí dohlášení za maximální poplatek 150 tisíc korun. Šestnáctý kandidát Favorite Boy nosí stejný dres jako Brutal Rocco, dosud byl sice pouze jednou čtvrtý, ale že dopředu není nikdy nic jistého platí právě v dostizích víc, než kde jinde.

Předstartovní zajímavosti Derby

Na start klasického vrcholu sezóny se postaví třináct hřebců, jeden valach a dvě klisny.
Dva koně již startovali na trati 2400 metrů (Bionic Face a Kaptah), oba vítězně.
Pět koní (Criostal, Desson, Move Your Vision, Mystic Swing, Straightwhiskey) ještě nestartovalo nad 1800 metrů.

Dohromady zatím účastníci Derby vydělali na cenách v dostizích 4,7 miliónu Kč.

Nejbohatším koněm na startu je Kadyny s dosavadním ziskem 1,065.220 Kč.
Čtyři aktéři jsou již klasickými vítězi (1000 Guineas v Rakousku: Criostal, Velká jarná cena na Slovensku: Move Your Vision, Velká jarní cena Holdingu Rabbit CZ v Praze: Mystic Swing, Trial-Stakes v Rakousku: Pegas).

Tři svěřence má na startu Eduard Kotáb, dvojice pak Zuzana Kubovičová, František Holčák a Grzegorz Wroblewski.

Hned čtveřici reprezentantů (každý je u jiného trenéra) pošlou na start stáje (Dr. Charvát a Stáj Charvátová) manželů Jiřího a Diany Charvátových, dva koně mají v poli DS Pegas, Lokotrans a YOKO.

Nejdražším koněm pořízeným na dražbě byl Kadyny (160.000 eur - listopad 2011, Deauville - Francie).

Privátně byl za 140.000 eur před letošní sezónou zakoupen Betpak Dala.
Nejlevnějším koněm z dražby je Mystic Swing (5.000 eur - září 2010, Baden Baden, Německo).

Nejvyšším počtem odchovanců je zastoupeno Irsko (5), dále Německo (4), Anglie (3), Francie (2), Itálie a ČR (1).

Pražskému publiku se poprvé představí dvojice aktérů (Criostal a Move Your Vision).

Nejstarším žokejem na startu je Gary Hind (24. 5. 1968).

Nejmladším žokejem na startu je Petr Foret (13. 5. 1989).

České derby z letos startujících žokejů již vyhráli Dušan Andrés (1998) a Jan Rája (2011).

Z letos zúčastněných trenérů v Českém derby dosud uspěli František Holčák (5x), Jaroslav Drlík (2x), Tomáš Šatra (2x), Zdeno Koplík (1x)

Z letos zúčastněných majitelů České derby získaly stáje Buc-Film (1x) a YOKO (1x).

Nejdále do dějiště dostihu cestují Criostal a Kadyny (360 km z Velkých Karlovic).

Cestovat nemusí (trénuje v Chuchli) pětice koní (A Gentleman, Brutal Rocco, My Afantou, Mystic Swing a Straightwhiskey).

Sázkový favorit vyhrál v posledních deseti letech čtyřikrát (2002 Poderoso 2,3:1, 2004 Darsalam 1,7:1, 2009 Age of Jape 2,5:1 a 2011 Roches Cross 2,2:1).

V poslední dekádě 3x vyhráli koně s dvouciferným startovním kurzem (2005 Ready for Life 12:1, 2006 Laureat 11:1 a 2008 Tullamore 14:1).

Absolutním sázkovým rekordmanem je Beller, který v roce 1978 vyhrál v sázkovém poměru 77:1.

V posledních šedesáti ročnících nejčastěji vyhrála startovní čísla 1, 6 a 14 (6x), naopak jediným číslem bez vítězství je 16.

Otevírací kurzová nabídka 92. ČESKĚHO DERBY RÁDIA IMPULS

4:1 - Move Your Vision, Pegas
5:1 - Betpak Dala
7,7:1 - A Gentleman
10:1 - Atack, Brutal Rocco, Mystic Swing
14:1 - Desson, Kaptah
16:1 - Kadyny
20:1 - My Afantou
25:1 - Bionic Face, Criostal
30:1 - Robinson
50:1 - Favorite Boy, Straightwhiskey

Sázky na všechny nedělní dostihy je možné uzavírat od čtvrtečního poledne na vybraných pobočkách Fortuny
 
Další program nabitý hvězdami

Rekordní počet účastníků (16) má na startovní listině nejvýznamnější vytrvalecký dostih první poloviny sezóny pro starší koně, 53. Zlatý pohár Park Inn Hotel Prague (2400 m, 400 tis. Kč) a také jejich kvalita je výjimečná - jedenáct z nich dokázalo alespoň jednou vyhrát dostih nejvyšší kategorie! Favoritem je vítěz předloňského ročníku Mariydi (Dr. Charvát), jeho i další členy středoevropské elity prověří nový svěřenec Arslangireje Šavujeva, třetí z Ruského derby 2009 Dorian Crown, hájící barvy stáje čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova. V jeho sedle absolvuje jeden ze čtyř nedělních startů ruský žokej-šampión z posledních dvou sezón Khamzat Ulubaev.

Na scéně Ceny Elektromobil (1600 m, 160 tis. Kč) se představí naposledy jako úřadující derbyvítěz Roches Cross (Jasna), kterého k odvetě za loňskou Velkou cenu Prahy CK Martin Tour vyzve nestárnoucí Sharpour (YOKO), jenž se před měsícem stal prvním trojnásobným vítězem v historii Velké květnové ceny.

Vynikající úroveň má startovní listina Ceny Tüchler jevištní & textilní technika (1200 m, 160 tis. Kč), do níž jako mírná favoritka nastoupí premiantka předloňské Velké ceny Prahy CK Martin Tour a na mílové trati rekordmanka pražské dráhy Corcovada (DAR), ve společnosti nejen dalších skvělých klisen a vítězek pražských jarních jedničkových sprintů Kolymbie (Dr. Charvát) s Dorotkou (DS Pegas), ale i šampióna ruských mílařů z posledních tří sezón Ergiyase (Ramzan Kadyrov). Úspěchy ověnčení jsou i držitelé titulů Sprinter roku a Kůň roku českého chovu z let 2009 a 2010 Ediggio (EŽ Praha) a Line Honey (Stáj Mikon).
Z osmi nedělních dostihů má nejjasnější favoritku 33. Velká cena GAAN CZ (2200 m, 130 tis. Kč) pro tříleté klisny, v níž proti patnácti soupeřkám stojí s kurzem 1,5:1 vítězka Jarní ceny klisen Turf Praha French Quebec (Dr. Charvát), která když svou roli splní, dosáhne při třetím letošním startu v nejvyšší kategorii čistého hattricku.

Hned první bod programu, Cena EBF (III. k., 1600 m) pro nezvítězivší tříleté koně, by měl nabídnout dramatickou podívanou, jelikož o premiérový triumf kariéry bude usilovat maximální počet šestnácti uchazečů. Následuje tradiční soupeření nastupující generace Simsonova cena (II. k., 1200 m) pro dvouleté koně, v níž se představí vítězové všech čtyř "dorosteneckých" dostihů, jež se letos na jaře v Praze uskutečnily. Závěr svátečního odpoledne obstará vytrvalecký Betino handicap (III. k., 2400 m) a v sedle jeho favorita Pierota bude poprvé v Praze k vidění keňský žokej Wycliffe Matee Mmbaya (28 let, v Keni 542 startů, 101 vítězství, tamní žákovský šampión 2004 a 2005), kterého na tříměsíční stáž angažovala DS Pegas.
 
Zvláštní autobusy ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy

Ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy bude v neděli zřízena zvláštní přímá autobusová linka Smíchovské nádraží - Závodiště Chuchle a zpět, která bude v provozu před začátkem dostihového dne (odjezdy ze SN: 12.25, 12.55, 13,25 a 13,55 hodin) a po skončení programu (odjezdy z Chuchle: 17.50, 18.15 a 18.45 hodin).

Vstupné na Derby-den

Plnocenné vstupné: 200 Kč (včetně Dostihového programu - prodáván i samostatně za 50 Kč)
Zlevněné (60 Kč): mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty a. s. Pražská plynárenská, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card, držitelé karty karty www.rodinnepasy.cz
Zdarma: děti do 15 let, držitelé "opencard" s ročním/365denním kupónem na pražskou MHD, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P
Pro vstup platí také všechny permanentní vstupenky vydané Conseq Parkem Velká Chuchle pro sezónu 2012.
 
Akreditace

Vstup na akci a do tiskového střediska: novináři (formulář média na www.velka-chuchle.cz)
Vstup na akci, do dráhy a paddocku: fotografové (formulář foto na www.velka-chuchle.cz)
Vyplněné prosíme zaslat do pátku 22. června, 12 hodin na kontaktní e-mail ve formuláři.
Počet vydávaných akreditací je z kapacitních důvodů omezen!
Přidělení akreditace je potvrzováno e-mailem, na osoby bez přidělené a potvrzené akreditace je pohlíženo jako na běžné návštěvníky.
 
Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!

Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti (např. svézt se na tradičním dřevěném kolotoči) a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a upomínkové razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, či ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150,petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155,irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.
 
Společnost CONSEQ, a. s. - nový generální partner závodiště Velká Chuchle

V úvodu letošní dostihové sezóny se společnost  CONSEQ, a. s.  stala novým generálním partnerem dostihového závodiště Velká Chuchle. Jsme opravdu velice rádi, že se můžeme postavit do čela partnerů tohoto dostihového stánku. Jsme hrdí na to, že naše partnerství přispěje k rozvoji dostihového sportu v České republice, a těšíme se na zajímavá setkání s vámi, kteří jste pro tento sport zapáleni stejně tak jako my.

Malé představení společnosti CONSEQ, a.s.

- staráme se klientům o jejich peníze v podílových fondech již od roku 1996
- podnikáme v oblasti správy podílových fondů vlastních i těch, které na českém trhu zastupujeme
- v současnosti obhospodařujeme aktiva o celkovém objemu přes 16 mld. Kč
- jsme největší nezávislý investiční manažer v České republice
Co nás charakterizuje
- námi obhospodařované fondy jsou dlouhodobě nejvýkonnější (dluhopisové fondy a peněžní trh)
nebo patří ve srovnání s konkurenčními produkty k nejvýkonnějším na trhu
- našich služeb využívá přes 75 000 klientů - fyzických i právnických osob
- spolupracujeme s celou řadou subjektů z firemního, municipálního i neziskového sektoru

Individuální přístup, individuální nabídka

- privátním klientům věnujeme speciální péči. Náš tým je vysoce erudovaný a naším krédem je vysoká odbornost spolu s individuálním zákaznickým přístupem
- v naší nabídce naleznete i speciální atraktivní možnosti investování se zajímavou mírou zhodnocení, do obnovitelných zdrojů energie (sluneční a větrné elektrárny) nebo do nemovitostí
- zajímavá je též možnost správy nemovitého majetku klientů formou fondu kvalifikovaných investorů, který přináší nemalé úspory v daňovém zatížení

Podrobnější informace vám poskytne:
Ing. Lukáš Vácha - o bchodní ředitel
pro privátní a institucionální klienty společnosti CONSEQ, a.s.
Tel.: +420 225 988 222
E-mail:vacha@conseq.cz
 
Podpořte životní prostředí nákupem elektromobilu

Pokud se i Vy rozhodnete přispět k ochraně životního prostředí nákupem elektromobilu, ale nevíte, jak na to, jste na správné adrese! Naše firma ELEKTROMOBIL s.r.o. je tu pro Vás! Poskytujeme kompletní poradenství a služby týkající se zákonných dotací při koupi elektromobilů, tak s tím souvisejících daňových zákonů v ČR, které se legislativní připravují a koncem roku by měly vstoupit v platnost.

Pokud se rozhodnete pro naši firmu, nabídneme Vám

- kompletní informace o nabídce elektromobilů v ČR, tak v zahraničí
- poradíme a poskytneme veškeré technické a užitné parametry vozidel podle Vašeho výběru
- dojednáme testovací jízdy
- zrealizujeme objednávku vybraného vozu u prodejce
- připravíme leasingovou nabídku od nejlepších leasingových společnosti
- poskytneme informace i o dalších typech možnosti financování

Vyřídíme pro Vás dotace a slevy, které se budou týkat koupě těchto vozidel podle platné legislativy
Před předáním vozu Vám poradíme nejlepší PR i havarijní pojištění v předních pojišťovnách.
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.