XII. den metropolitní sezóny: Dostihový festival Znovínu Znojmo

Dvanácté pokračování letošní sezóny v CONSEQ PARKU Velká Chuchle nabídne vynikající podívanou, kterou nepochybně zprostředkují aktéři dvou nejvýznamnějších srovnávacích dostihů pro tříleté a starší koně.

Aktualizace 19. 9. 17:26 HOD: Přidána TZ Velké ceny opět s nejlepším obsazením

Dvanácté pokračování letošní sezóny v CONSEQ PARKU Velká Chuchle nabídne vynikající podívanou, kterou nepochybně zprostředkují aktéři dvou nejvýznamnějších srovnávacích dostihů pro tříleté a starší koně. Do 35. Velké ceny Prahy CK Martin Tour (I. k., 1600 m, 350 tis. Kč) míří elitní sestava jedenácti účastníků, ve Velké ceně Znovínu Znojmo (35. Velká cena českého turfu, I. k., 2400 m, 350 tis. Kč) se představí deset znamenitých kandidátů. Celkem je připraveno sedm dostihů, jichž se zúčastní 86 koní a 19 jezdců, a zahajuje se tentokrát již ve 13 hodin. Nad nedělním dostihovým dnem převzal záštitu primátor hl. m. Prahy, RNDr. Tomáš Hudeček, Ph. D.

Dux Scholar poprvé v Praze

I přes nabitou startovní listinu 35. Velké ceny Prahy CK Martin Tour (1600 m) je její největší hvězdou pětiletý hnědák Dux Scholar (foto vlevo, racehorsephotos.co.uk), mající na svém kontě již devět dotovaných umístění v anglických, francouzských, německých a dubajských dostizích s grupovým statutem, listed triumf z Newbury, handicapové vítězství z Dubaje, či účast v International Sprint (Gr.1) ze Singapuru. O překonání majitele takto nabité kariéry však bude usilovat velice kvalitní opozice, na čele se třemi klasickými vítězi Roches Crossem, Chardonney Tchequem a Talarem, podpořená obhájcem loňského prvenství All the Evilem a šestým z loňského francouzského Derby Hidden Flamem. Nejsledovanějšími aktéry Velké ceny Znovínu Znojmo (35. Velké ceny českého turfu, 2400 m) budou zřejmě naopak tříletí kandidáti. Konkrétně vítěz Českého derby Rádia Impuls Mister Aviation (foto vpravo) a hrdinka rekordně rychlého Oaks Saltanat (foto uprostřed), přehlédnut by ale neměl zůstat ani bronzový ze Slovenského derby Mister Westminster.

Kvalita také v doprovodném programu

Program odpoledne zahájí už ve 13 hodin Cena Femat a Cena Fitmin Solution pro zástupce nejmladšího ročníku, přičemž do třetí kapitoly seriálu Fitmin Cup je přihlášen maximální počet šestnácti koní. Po obou Velkých cenách se pak představí tříletí a starší koně českého chovu v Ceně Decart a na závěr budou k vidění dva vyrovnané a sázkařsky velmi zajímavé handicapové dostihy.

Co to vlastně jsou srovnávací zkoušky?

Srovnávacími (nebo také komparačními) zkouškami jsou nazývány vrcholné dostihy sezóny, v nichž se střetávají členové tříletého ročníku se staršími soupeři. Z chovatelského hlediska jsou tříletí koně nejdůležitějším ročníkem (jelikož, obecně bráno, právě v tomto věku se anglický plnokrevník dostává do své vrcholné výkonnosti), a také proto jen tříletým jsou určené klasické dostihy. V těch se rozhoduje o nejlepších příslušnících daného ročníku a po jejich termínech, tedy v závěrečné fázi sezóny, nastává čas na změření sil se staršími konkurenty. Jinými slovy s předchozími tříletými a na základě výsledků těchto dostihů (srovnávacích zkoušek) pak odborníci odvozují kvalitu jednotlivých ročníků. V české termínové listině jsou dlouhodobě takovými nejdůležitějšími testy nedělní Velké ceny (pro mílaře a vytrvalce), a pak také Svatováclavská cena (pro sprintery), v jejímž letošním ročníku se minulou neděli prosadil tříletý Cut Me Loose.

Co připravila společnost Maxiservice?

Dýňový krém s praženými semínky
Vepřová kotleta na černém pivě se šťouchanými brambory s pažitkou
Zázvorový desert s malinovým concassé
Svijanský máz 11% 0,5 l
Sekt s vanilkovým gallinem
www.maxiservice.cz

Termínová listina CONSEQ PARK Velká Chuchle 2013:

22. září - Dostihový festival Znovínu Znojmo – startovní listiny
29. září - 77. Gerschův memoriál – přihlášky
6. října – Velká cena EXPA NAILS (11. Memoriál Harryho Petrlíka), 5. Velká cena BBAG
20. října - 75. RABBIT Cena zimního favorita
27. října - 93. Cena prezidenta republiky

Vezměte své přátele na dostihy

Jednodenní pozvánky pro své hosty můžete obdržet předem na celou dostihovou sezónu. Pokud pozvánky využijete, cenu nám uhradíte na základě daňového dokladu. Cena pozvánky je 500 Kč. Pro Vaše hosty bude připraven servis stejného rozsahu jako pro celoroční členy.

Očekáváte větší společnost?

Potom si můžete v Derby klubu rezervovat stůl, případně Vám můžeme nabídnout uzavřený salónek.

Doporučte nás svým známým

Členství v Derby klubu zajišťuje:

Klubovou kartu

Volný vstup na závodiště a do klubových prostor ve 2. patře tribuny.
Nerušený pohled na dostihové dění z vyhrazené tribuny.
Pohodlí klubového sázkového boxu
Zdarma Dostihový program a parkování.
Welcome drink a servírovaný oběd o třech chodech.
Možnost pozvat si do Derby klubu své hosty.
Cena ročního členství je 9000 Kč.
Cena ročního členství pro stávající členy je pouze 8000 Kč,
při odběru druhé a další karty navíc sleva 500 Kč.

www.velka-chuchle.cz

Původní text ze dne 18. 9. 23:01 HOD:

Do 35. Velké ceny Prahy CK Martin Tour (I. k., 1600 m, 350 tis. Kč) míří hvězdná sestava jedenácti účastníků, ve Velké ceně Znovínu Znojmo (35. Velká cena českého turfu, I. k., 2400 m, 350 tis. Kč) se představí deset znamenitých kandidátů. Celkem je připraveno sedm dostihů, jichž se zúčastní 86 koní a 19 jezdců, a zahajuje se tentokrát již ve 13 hodin. Nad nedělním dostihovým dnem převzal záštitu primátor hl. m. Prahy, RNDr. Tomáš Hudeček, Ph. D.

Dux Scholar poprvé v Praze

V 35. Velké ceně Prahy CK Martin Tour bude roli favorita plnit pětiletý hnědák Dux Scholar (Ramzan Kadyrov, Murzabayev, foto racehorsephotos.co.uk), mající na svém kontě již devět dotovaných umístění v anglických, francouzských, německých a dubajských dostizích s grupovým statutem, listed triumf z Newbury, handicapové vítězství z Dubaje, či účast v International Sprint (Gr.1) ze Singapuru. O překonání majitele takto nabité kariéry však bude usilovat velice kvalitní opozice. Předloňský vítěz Českého derby a Velké ceny Prahy CK Martin Tour Roches Cross (Jasna, ž. Foret) i předloňský premiant Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ a listed míle z Milána Chardonney Tcheque (Dr. Charvát, ž. Chaloupka) jsou oba devítinásobnými vítězi, celkových sedm výher pak má v kariéře zapsaných obhájce loňského prvenství ve Velké ceně Prahy CK Martin Tour All the Evil (Meridian, ž. Havlík). Excelentní výkon podal v červnové bratislavské Ceně Scottish Rifleho šestý z loňského francouzského Derby Hidden Flame (DAR, ž. Koplík), výbornými mílařskými formami se letos prezentovali i stříbrná z loňské Jarní ceny klisen Iceni Girl (DS Pegas, ž. Lukášek) a vítěz předloňského Starohájského kritéria The Mole Catcher (YOKO, ž. Šafář).

Nesmírně náročná komparace tak čeká na zástupce letošního klasického ročníku, kvartet tříletých však povede triumfátor Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ a druhý z Českého derby Rádia Impuls Talar (GM Electronic, ž. Korečková) a dále ji tvoří vítěz Ceny města Karlovy Vary, pátý z Derby Rabbit Motivman (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Verner), čtvrtý z rakouské Velké jarní ceny Nyani Tomba (Joly, žk. Mach) a rekordmanka mostecké dráhy na mílové trati Adira (Entner-Fedorowicz, Fedorowiczová).

Uspějí hrdinové letošních klasik?

Oba nedělní vrcholy jsou nejdůležitějšími ukazateli porovnání úrovně aktuální klasické generace se staršími soupeři. Při pohledu na startovní listinu Velké ceny Znovínu Znojmo (35. Velké ceny českého turfu) je patrné, že právě v ní by měli mít tříletí adepti větší vítězné šance, a to především prostřednictvím nejlepších z letošního Českého derby Rádia Impuls Mister Aviationa (Monte Negro, ž. Havlík, foto vpravo) a Oaks Saltanat (Ardak Amirkulov, Murzabayev, foto vlevo). Přehlédnut by ale neměl zůstat ani bronzový ze Slovenského derby Mister Westminster (Spedition Zavřel, ž. Lukášek) a otázkou je, jak se při své tuzemské premiéře projeví člen širší polské špičky, trojnásobný vítěz z Varšavy Jovell (Monte Negro, ž. Verner).

Ambice starších ročníků zosobňují především druhý, třetí a pátý z červnového Zlatého poháru Rabbit Chotýšany Sky Pilot (DAR, ž. Koplík), Dangerous Gleam (DS MAENTIVA, ž. Foret) a slovenský host Peer Cooper (MPL Racing, ž. Pavlíček), dále pak předloňský vítěz Velké ceny českého turfu Wallisto (YOKO, ž. Šafář) a dvojice klisen, premiantka předloňského Oaks Orphan (EKOFARMA Rybár, žk. Mach) a letošní objev, čtyřnásobná jarní vítězka a naposledy bronzová ve Velké letní ceně Mostu Airfare (J.T.K.-Germič, ž. Chaloupka).

Startovní listiny

Další dostihový program:

13:00 – Cena Femat (III. k., 1200 m): americký rodák Win Front po bronzovém debutu z italského Merana aspiruje při tuzemské premiéře na první životní triumf.

13:30 – Cena Fitmin Solution (III. k., 1400 m): třetí kapitola seriálu pro dvouleté české odchovance je obsazena maximálním počtem šestnácti koní, včetně stříbrných umístěných z obou předchozích dílů série.

15:10 – Cena Decart, s r. o. (III. k., 1800 m): mezi patnácti tříletými a staršími českými rodáky bude na letní progres navazovat šestiletý Archie Comics, utká se i s triem zkušených klisen Matter for Love, Irish Miracle a Apinoa.

15:40 – Cena Nikolase (hdcp II. k., 1400 m): vyrovnaný sprinterský handicap nabídne srovnání úspěšných aktérů dvou dvojkových testů zpřed tří týdnů, do nějž však může promluvit rekonvalescent Addison.

16:10 – Cena Diakowy (hdcp III. k., 1200 m): dva týdny po vytvoření dráhového rekordu na kilometrové trati se v Praze opět představí bílý valach Demon King.

Doprovodný program:

Tradiční divácká anketa a slosování lístků o fotoaparát NIKON COOLPIX S3300. U vchodu do areálu nebo v infostánku uvnitř tribuny si každý návštěvník může vyzvednout anketní lístek a vyplněný jej pak vhodí do sběrné nádoby, které budou umístěny u hlavního vchodu a u Infostánku v přízemí tribuny. Losování proběhne po dekorování vítězů předposledního dostihu, tedy cca v 16 hodin.

Nikon Ladies Cup 2013

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň vstoupil do svého třetího ročníku a firma NIKON, generální partner soutěže, věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Partnerem Nikon Ladies Cupu je CONSEQ PARK Velká Chuchle.

Mladá fronta partnerem dostihů

Mladá fronta je jedním z největších vydavatelských domů v České republice. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů, které vydává.

E15.cz je jeden z nejkvalitnějších českých zpravodajských portálů, který vyrostl na základech profesionálního týmu ekonomického deníku Mladá fronta E15. Kromě zpravodajství z oblasti ekonomiky, politiky a byznysu je doplněn lifestylovými rubrikami o cestování, kultuře, bydlení, sportu a dalších tématech.  

ForMen je časopis pro muže, který nejen logicky doplňuje portfolio Mladé fronty, ale hlavně zaplňuje velkou mezeru na trhu časopisů. Jak už název napovídá, jedná se o opravdu exkluzivní časopis pro muže.

Právo & Byznys je prvním časopisem na českém trhu, který přináší informace o dění v právnické obci, o ekonomické situaci v tomto odvětví a o lidech z tohoto oboru. Jeho obsah reaguje na aktuální dění v oboru obchodu a práva.

Týdeník Euro je dnes nejprodávanějším a inzertně nejvýkonnějším titulem soustředěným na byznys a byznysmeny v České republice. Investigativně zkoumá procesy uvnitř firem a záměry jejich vlastníků a manažerů. Je mediálním partnerem řady prestižních projektů z oblasti kultury, sportu, byznysu, samozřejmostí jsou i charitativní aktivity.

Bohatý program pro rodiny s dětmi

Nejmenším návštěvníkům je v Praze-Velké Chuchli věnována zvláštní pozornost. Děti do 15 let mají na všechny dostihové dny vstup zdarma, mládež do 18 let zaplatí pouze poloviční vstupné. Na dostizích se Vaše děti určitě nudit nebudou! Více informací ZDE.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:

Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155, tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub

Derby klub nabízí: příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu, pohodlný přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.

Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje: vstup do areálu závodiště a Derby klubu, Dostihový program, servírované menu

Menu na 22. září:

Dýňový krém s praženými semínky
Vepřová kotleta na černém pivě se šťouchanými brambory s pažitkou
Zázvorový desert s malinovým concassé
Svijanský máz 11% 0,5 l
Sekt s vanilkovým gallinem

Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU, nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem)

obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2013:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz,
držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč

CELOROČNÍ VSTUPENKY:

Celoroční vstupenka 2013: nyní jen 500 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): nyní jen 700 Kč
Celoroční vstupenka „all in one“ (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): nyní jen 1000 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 260 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 9000 Kč

Zakoupit lze v neděli na pokladně hlavního vchodu do areálu CONSEQ PARKU, nebo ve všední dny mezi 8. a 15. hodinou v 4. patře tribuny závodiště Velká Chuchle (paní Šárka Pišnová, tel. +420 242 447 034), případně si je můžete objednat na adrese: sarka.pisnova@velka-chuchle.cz.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.