XIV. den metropolitní sezóny: Dostihový den Fondů Conseq Invest

Za teplého letního počasí a velmi solidní divácké návštěvy se v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle konal čtrnáctý dostihový den této sezóny a jeho vrcholem byla atraktivní Velká cena Fondů Conseq Invest, handicapový dostih první kategorie na sprinterské distanci 1000 metrů. Odpoledne se neslo ve znamení vysoké úspěšnosti favoritů, když pouze pátý a šestý bod programu nevyhrály první sázkové šance.

Mr Dario v novém rekordu
Dráha byla ideálně připravená a v ohrožení byl sedm let starý traťový rekord. Tato očekávání se splnila, když půltuctu předních tuzemských  sprinterů udala ostré tempo tříletá favoritka Eastern Light (Medirian, Vokálková), která vedla blízko před cíl a o triumf přišla až v závěrečných desítkách metrů. Velmi dobře totiž načasoval finiš žokej Jaromír Šafář v sedle sedmiletého hnědého valacha  Mr. Dario, a ten po tuhém boji o hlavu získal druhé letošní vítězství. Na třetím místě o délku zpět vítězův vrstevník Ediggio. Zkušený reprezentant stáje YOKO Mr. Dario je letos v životní formě a časomíra se při jeho triumfu zastavila na hodnotě 58 sekund a 99 setin, čímž byl starý rekord dráhy překonán o sedm desetin sekundy. Jaromír Šafář v hlavní položce nabídky znovu neporušil své pravidlo této sezóny, při každém pražském odpoledni vyhrát aspoň jeden dostih, a ubránil vedoucí pozici v průběžném pořadí rovinového jezdeckého šampionátu CK Martin Tour Cupu.

Další dění:
Odpoledne otevřela Cena SWING (IV. k., 1400 m) pro amatérské jezdce, kterou ve své druhé letošní vítězství a životní druhý triumf své jezdkyně Aleny Pospíšilové lehce proměnila čtyřletá ryzka Siran (Monika Agro P.).
Cenou Derby Klubu (III. k., 1400 m), jako svou třetí kapitolou, pokračoval chuchelský seriál dostihů pro dvouleté koně českého chovu a jistě v ní při druhém životním vystoupení triumfoval bělouš DS Pegas Hyacint s žokejem Petrem Foretem, jenž se letošní devatenácté výhry dočkal měsíc od předchozího zásahu v Karlových Varech.
O premiérový triumf se v Ceně EBF (III. k., 1400 m) utkalo osm tříletých koní a podle předpokladů jistě vyhrál hnědák stáje Luka-Sobotka Romane Conti, v jehož sedle významný mezník své bohaté kariéry pokořil žokej Jan Rája - dosáhl totiž jubilejního třístého rovinového vítězství.
Cena Fondů Parvest (II. k., 1400 m) se podle předpokladů stala snadnou kořistí bělky stáje Rabbit Trhový Štěpánov Rabbit Dark Angel, jež si pod žokejem Tomášem Lukáškem stylem start-cíl připsala ve čtvrtém startu první výhru.
Stejný realizační tým včetně žokeje byl dekorován i po Ceně Fondů Franklin Templeton (hdcp III. k., 1200 m), kterou stupňovanou koncovkou jistě přetavila ve druhý plný zásah kariéry tříletá hnědka Rabbit Kyllachy.
Maximální možný počet šestnácti aktérů odstartoval do Ceny Fondů ING (III. k., 1800 m) a velmi kvalitním výkonem se po téměř pětiměsíční pauze na dráhu vrátil tříletý valach stáje Vamar Wolador, jenž v sedle s žokejem Jiřím Chaloupkou vyhrál lehce o pět délek.
Závěrečná Cena OVB Allfinanz (III. k., 2210 m) přinesla v závěru velký duel, z nějž nakonec o hlavu vítězně vyšel pětiletý hnědák stáje CK Martin Tour God Bless You a žokej Jan Rája tak načal čtvrtou stovku svých rovinových výher.
 
Příští dostihový den: 11.9. - 5. Zlatý pohár Elektrizace železnic Praha, a. s.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.