XIX. den metropolitní sezony: 74. EFTBA Cena zimního favorita

Hlavní dostih letošní předposlední neděle na pražském chuchelském závodišti patřil dvouletým koním, jichž se jedenáct postavilo na start 74. ročníku tradiční EFTBA Ceny zimního favorita o 120 tisíc korun.

Aktualizace 21. 10. 19 HOD: Beryaska juniorskou královnou

Mílovou trať nejlépe, v dobrém čase 1:41,08, zvládla sázková favoritka a jediná klisna v poli Beryaska, která s žokejkou Vendulou Korečkovou v sedle vyhrála jistě o dvě délky. Trenér reprezentantky stáje Hřebčín Křenek, která si v šestém životním vystoupení připsala třetí triumf, a šampión posledních dvou sezón Václav Luka dosáhl během odpoledne tří vítězství a míří k úspěšnému završení hattricku. Druhé místo vybojoval valach Barateus (Stanislav Chudáček, ž. Rája), před třemi týdny bronzový v Gesrchově memoriálu, o necelou délku třetí pak skončil jeho vítěz Renny Storm (Stáj Monika Agro P., ž. Šafář). Šest délek za ním zopakoval čtvrté místo ze zmíněného zářijového testu Rabbit Motivman (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Verner), se stejnou ztrátou za ním uzavřel nejlepší pětici podruhé v kariéře startující Liman (Avaz Ismoilov, ž. Chaloupka).

Další dění:

Prvním bodem programu zároveň vyvrcholil tradiční metropolitní podzimní seriál překážkových dostihů o Pohár EŽ Praha, druhé překážkové vítězství kariéry v Ceně Elektrizace železnic Praha (prout. př. III. k., 3300 m) o hlavu vybojoval čtyřletý valach Portengo (Syndikát V3J) s Ondřejem Velkem, celkovými vítězi bodované série se pak stali jezdec Vladimír Verner, trenér Tomáš Hurt a stáj Ondra, Matyáš+Flash.

V Ceně Siegl Petr, s r. o. (III. k., 1200 m) proměnila jistě o tři čtvrtiny délky druhý životní start v premiérový triumf ryzka Kobi (DS MAENTIVA), v jejímž sedle letošním čtrnáctým vítězstvím potvrdila obhajobu prvenství v celoroční bodované soutěži rovinových jezdkyň NIKON Ladies Cup žokejka Vendula Korečková.

Cenu NSG Morison (hdcp III. k., 1200 m) získala její tříletá tréninková kolegyně, rovněž svěřenkyně Václava Luky, Selina Queen (GM Electronic), podruhé během tří týdnů zvítězivší favoritka dominovala lehce o tři délky a její jezdec, již jistý žákovský šampión Michal Mach, dosáhl o víkendu čtvrtého a letos již dvaadvacátého vítězství.

Sázkový druhý favorit se prosadil v nejpočetněji obsazené položce nabídky, Ceně www.dostihy.cz (hdcp IV. k., 1400 m), tříletý valach Meteorit, poprvé nastoupivší v barvách stáje Roman, s asistencí žokeje Petra Foreta zaznamenal jistě o délku a půl při šestém vystoupení druhý plný zásah.

V Ceně EBF (III. k., 1600 m) pro tříleté a starší nezvítězivší koně se jistě o dvě a čtvrt délky nečekaně prosadil teprve podruhé v kariéře představovaný Panduro (YOKO), žokej Petr Foret vyhrál podruhé a v průběžném pořadí rovinového jezdeckého šampionátu CK Martin Tour Cup se dotáhl na rovnost výher s vedoucím obhájcem titulu Jaromírem Šafářem.

Nečekaného vítěze měla i Cena sázek Betino (hdcp III. k., 1800 m), v níž lehce o pět délek dominoval jeden ze sázkových outsiderů Rabbit Verglas (Rabbit Trhový Štěpánov) s žokejem Janem Vernerem, tříletý bílý valach zaznamenal druhé životní vítězství.
Závěrečná Cena Dětského koutku Hříbátka (hdcp III. k., 2400 m) přinesla dramatickou koncovku, v níž výborně načasoval finiš žokej Jan Rája, a jím vedená pětiletá hnědka Pedrica (Euroframe-Váňová) o tři čtvrtiny délky vyhrála třetí z posledních čtyř startů.

Původní článek:

Renny Storm, Beryaska, nebo někdo jiný?

Na start juniorského vrcholu sezóny míří kompletní pětice nejlepších ze zářijového Gerschova memoriálu a sázkovým favoritem 74. EFTBA Ceny zimního favorita je vcelku logicky vítěz tři týdny starého měření sil Renny Storm ( foto, Stáj Monika Agro P., ž. Šafář). Český odchovanec tehdy vcelku nečekaně, byť je premiantem červencové Ceny Muscatita z Bratislavy, o půl délky zdolal preferovanou Beryasku (Hřebčín Křenek, ž. Korečková), jež na konci léta suverénně vyhrála dvojkovou Cenu fondů Parvest. K odvetě nyní dojde na mílové trati, což by mělo hrát do karet klisně, která na této distanci v srpnu dosáhla premiérové životní výhry. Na třetí příčku v kontaktu s prvními dvěma v Gerschově memoriálu dosáhl Barateus (Stanislav Chudáček, ž. Rája), za ním čtvrtý Rabbit Motivman (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Verner) pak v interním souboji oplatil předchozí porážku Asharonovi (Stáj Hacur, žk. Laube).

Poslední devátý pak cílem procválal Teke (Ardak Amirkulov, Murzabayev), jenž zde ke kandidátům dotovaných míst patřit nebude, zatímco Maestro Quercus (Dr. Charvát, ž. Srnec) ano, neboť poslední zářijovou neděli si z bratislavského ekvivalentu, Karpatské ceny přivezl druhý honorář. Výhru, a to ze srpnového startu v Lysé nad Labem, již má na kontě Lumpik (DS Pegas, ž. Foret), trio Oratory Davis (BORS Břeclav, ž. Pattinson), Exotic Valley (Lokotrans, žk. Mach) a Liman (Avaz Ismoilov, ž. Chaloupka) zatím dosáhlo na čtvrté příčky mezi nezvítězivšími.
 
Další dostihový program:
13:00 - Cena Elektrizace železnic Praha (III. k., 3300 m): do závěrečného dílu pražského podzimního překážkového seriálu nastoupí deset koní, favoritem je po pauze se vracející Eso.
13:30 - Cena Siegl Petr, s r. o. (III. k., 1200 m): v poli jedenácti juniorů má při druhém startu dobré šance na premiérový triumf Nyani Tomba.
14:00 - Cena NSG Morison (hdcp III. k., 1200 m): po lehké výhře mezi nezvítězivšími může druhý plný zásah kariéry přidat tříletá Selina Queen.
14:30 - Cena www.dostihy.cz (hdcp IV. k., 1400 m): v početně maximálně obsazeném handicapu by výsledkově dobré období mohl prvním životním vítězstvím korunovat tříletý Valmont.
15:00 - Cena EBF (III. k., 1600 m): v sedmičlenném poli jsou hlavními kandidáty na premiérové prvenství čtyřletý Face to Face a o rok starší Demon King.
16:00 - Cena sázek Betino (hdcp III. k., 1800 m): minule jen těsně druhá Freya opět ponese nejnižší hmotnost a má ambice získat potřetí v kariéře vítězství.
16:30 - Cena Dětského koutku Hříbátka (hdcp III. k., 2400 m): už třetí podzimní triumf bude atakovat pětiletá Pedrica, ale šance většiny z devíti účastníků závěrečného handicapu na vytrvalecké trati jsou velice vyrovnané.

Doprovodný program:

Divácká anketa a slosování lístků o fotoaparát NIKON COOLPIX S3300. U vchodu do areálu nebo v infostánku uvnitř tribuny si každý návštěvník bude moci vyzvednout anketní lístek a vyplněný jej pak vhodí do losovacího osudí, které bude umístěno u ceremoniálního paddocku. Losování proběhne po dekorování vítězů hlavního dostihu, tedy cca v 15.45 hodin.

Možnost navštívit prezentaci Střední školy dostihového sportu a jezdectví a vyzkoušet si dostihový trenažér (jízdu na simulátoru pohybu dostihového koně).
Módní přehlídka značky Magic Helena - přízemí tribuny v 15.35 hodin.

Nikon Ladies Cup 2012

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň získal nového generálního partnera. Stala se jím firma Nikon, která mj. věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Soutěž, vypsaná pro držitelky všech licencí (žokejské, jezdecké, amatérské i žákovské) si již získala značnou popularitu a její existence je pro ženy v sedlech další motivací při leckdy nelehké snaze prosadit se v dostizích proti většinové konkurenci mužských soupeřů. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Smlouva s firmou Nikon existenci šampionátu v této podobě také pro rok 2013.

Bohatý program pro rodiny s dětmi

Nejmenším návštěvníkům je v Praze-Velké Chuchli věnována zvláštní pozornost. Děti do 15 let mají na všechny dostihové dny vstup zdarma, mládež do 18 let zaplatí pouze poloviční vstupné. Na dostizích se Vaše děti určitě nudit nebudou! Více informací najdete ZDE.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150,petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155,tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub

Derby klub nabízí: příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu,
pohodlný přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.
Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje: vstup do areálu závodiště a Derby klubu,
Dostihový program, servírované menu.
 
 
Menu na 21. října
Krkonošská kulajda se sušenými hřiby, koprem a vařeným bramborem
Pečené vepřové koleno s chlupatými knedlíky a gratinovaným jablečným zelím
Borůvkové lívanečky se šlehačkou
 
Svijanský máz 11% 0,5 l
Vaječný likér 0,04 l
Cena degustačního nápojového menu: 70 Kč
 
Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU,
nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem) obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.
 
VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
CELOROČNÍ VSTUPENKY 2013 JIŽ V PRODEJI, NYNÍ SE SLEVOU!
Celoroční vstupenka 2013: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra 2013 (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" 2013 (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student 2013 (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 260 Kč
Derby klub 2013 (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8400 Kč
Vstupenky na sezónu 2013 jsou do konce kalendářního roku prodávány se slevou 10 % a platí již také na letošní zbývající dny. Zakoupit je lze v neděli 21. a 28.10. na pokladně hlavního vchodu do areálu CONSEQ PARKU, nebo ve všední dny mezi 8. a 15. hodinou v 4. patře tribuny závodiště Velká Chuchle (paní Šárka Pišnová, tel. +420 242 447 034), případně si je můžete objednat na adrese:sarka.pisnova@velka-chuchle.cz.
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.