Den Klubu Dicka Francise - Velká cena BBAG

Po týdenní přestávce zamíří dostihová sezóna v Praze – Velké Chuchli do své závěrečné fáze. Devatenáctá kapitola letošního dění na centrálním českém závodišti vyvrcholí novinkou v metropolitním kalendáři, dvěma sty tisíci korun dotovanou Velkou cenou BBAG (Baden-Badener Auktionsgesellschaft), 1800metrovou zkouškou pro tříleté a starší koně, jejichž jména v minulosti prošla právě dražebními katalogy společnosti BBAG. Partnerem celého odpoledne je Klub Dicka Francise, potažmo vydavatelství populárních detektivních románů z dostihového prostředí Olympia. Po loňské velice úspěšné premiéře Dne Klubu Dicka Francise očekávají pořadatelé "plný dům" také tentokrát, první z osmi dostihů startuje hodinu po nedělním poledni.

The Joe McArdle proti kvalitnímu kvartetu
Na startovní listině prvního vydání pražské Velké ceny BBAG (I. kat., 1800 m, 200 tis. Kč) je sice jen pětice účastníků, mezi nimiž vystupuje jméno čtyřletého hnědáka stáje Martin Wolf-Clint, prvního českého vítěze z pařížského Longchamp a čtvrtého z Velké ceny Prahy CK Martin Tour The Joe McArdle (ž. Lukášek), ale zdání jednoznačného dostihu nebo výsledku může klamat. Do boxů totiž nastoupí také tříletá tmavá hnědka stáje Václav Slovák Trinity (ž. Janáček), která v červnu vyhrála bratislavskou Cenu Arvy a před třemi týdny pohodlně triumfovala i v mostecké Podzimní ceně, obojí právě na trati 1800 metrů. Dále startují pětiletý nositel stejných barev jako The Joe McArdle River Speed (ž. Rája), jenž v Mostě s vyšší hmotností podlehl Trinity jen o necelou délku a získal druhé místo, čtyřletý zástupce stáje YOKO (pro změnu tréninkový kolega Trinity) The Storm (ž. Chaloupka), jenž si před měsícem připsal třetí honorář z Ceny Rezona v Bratislavě, a pětici dotvářející devítiletý valach DS Pegas City Hall (Hlavatý), který sice nastoupí po čtyřměsíční odmlce, před níž však obsadil např. čtvrté místo ve Velké květnové ceně.
 
Další program:
13.00 - Cena nakladatelství Olympia (hdcp IV. kat., 2400 m): po dvou druhých místech z podobných dostihů nepřekvapí vítězné ambice u hnědky Sacré Coeur.
13.30 - Cena Elektrizace železnic Praha (prout. př. III. kat., 3300 m): v předposlední kapitole podzimní překážkové série má šance vítěz St. Leger 2003 Radbec.
14.00 - Cena Tuchler jevištní & textilní technika (III. kat., 1400 m): dostih se šestnácti debutujícími dvouletky je absolutní sázkařskou loterií.
14.30 - Cena NLB Interfinanz Praha (II. kat., 1200 m): proti devíti juniorům z domácích stájí přijíždí s vyhlídkami na třetí triumf kariéry slovenský Badguy.
15.00 - Cena společnosti Hanácká Kyselka (II. kat., 1600 m): tucet klisen vedou pětileté aktérky s jedničkovými zkušenostmi Banderella a Hefner''s Choice.
16.00 - Cena EBF (III. kat., 2200 m): pětiletý valach Well Man byl v tomto dostihu vloni druhý a jeho letošní forma je lepší, než ta před dvanácti měsíci...
16.30 - Cena Dicka Francise (IV. kat., 1400 m): na závěr programu bude ve vyrovnaném dostihu patnáct tříletých a starších koní usilovat o první životní vítězství.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.