XV. den metropolitní sezony: Zlatý pohár Elektrizace železnic Praha, a. s.

Vrcholem již patnácté kapitoly letošní metropolitní sezony v Auto Hase Parku Velká Chuchle bude v neděli 4. ročník Zlatého poháru Elektrizace železnic Praha, a. s. (I. kat., 4200 m, 400 tis. Kč, 17:05 hod.), nejdelší a nejvíce dotovaný dostih přes proutěné překážky v ČR, na jehož startu se sejde půltucet adeptů. Rovinová část vyvrcholí Cenou společnosti Sudop Brno (Zářijový handicap, I. kat., 1200 m, 120.000 Kč, 16:30 hod.) se zajímavou sedmičkou aktérů.

Celkem je na programu osm dostihů (šest rovinových a dva překážkové), v nichž se představí 75 koní a 25 jezdců, první dostih startuje ve 14 hodin.

Amber Hill útočí na hattrick
Sedmiletý valach stáje Hexion-Váňa Amber Hill bude v hlavním nedělním dostihu útočit na čistý hattrick a jeho letošní forma mu dává velké šance. Na jaře vyhrál jedničkovou steeplechase v Pardubicích a v červenci triumfoval také v další steeplechase, Velké mostecké ceně. V sedle bude mít další trumf, vedoucího žokeje překážkového šampionátu Josefa Váňu mladšího, který vyhrál dokonce všechny tři dosavadní ročníky Zlatého poháru Elektrizace železnic Praha. Favoritovými největšími soupeři by měli být klisna renomované severomoravské překážkové centrály Wrbna Racing, poprvé do Prahy cestující pětiletá ryzka Fantastyka (ž. Novák), která poslední start proměnila ve vítězství v Karlových Varech, a zkušený osmiletý valach stáje Luka-Mandak Fiftynine (Šimůnek), jenž Velkou mosteckou cenu vyhrál v roce 2007. Od té doby sice na další triumf čeká, ale dosáhl řady cenných umístění v Pardubicích a v Miláně. Čtyřletý ročník na startu zastupují nadějný skokan Makler (EŽ Praha, ž. Myška), sedmý z loňského klasického Tattersalls St. Leger, který si první překážkovou výhru připsal před měsícem v Kolesách, předtím na skocích obsadil dvakrát druhé místo, a Nikan (ž. Urbánek), jenž premiérové výhry docílil před třemi týdny nad proutěnými překážkami v Pardubicích. Šestým startujícím je zahraniční host Valiant , pětiletý valach slovenské stáje EMOP, kterého povede jeho trenér, zkušený žokej - vítěz Velké pardubické z roku 1992 Jaroslav Brečka.

Ediggio znovu zkouší vyhrát
Hlavní dostih rovinové části programu slibuje napínavou a vyrovnanou podívanou, jedná se o sprinterský handicapový dostih, kde jsou výkonnostní rozdíly jednotlivých účastníků kompenzovány různými nesenými hmotnostmi. Pod nejvyšší zátěží podnikne šestý pokus o první letošní vítězství držitel titulu Sprinter roku 2009 Ediggio (EŽ Praha, ž. Chaloupka), proti němu se opět postaví jeho starší bratr El Hadji (Joly, ž. Zatloukal), který ho těsně zdolal v červnové Ceně AUTO HASE, či progresivní tříletý sprinter Line Honey (Stáj Mikon, Verner), jenž jde poprvé na nejvyšší scénu po sérii předchozích tří vítězství s nižší zátěží. V již zmíněné Ceně AUTO HASE na dalších příčkách finišovali Bordo (Mr. Kucharski, Korečková) a Agromerace (Provit a. s.-Váňová, Koplíková) a nemusejí být do počtu ani tentokrát. Další aktér Mr Dario (YOKO, Danišová) předvedl posun formy před týdnem v Mostě, kde finišoval na mílové trati třetí a překvapit by mohl i Sagitárius (Challenger Horse, Trňáková), který se sice na nejvyšší scéně dosud neprosadil, ale ve druhé kategorii už za poslední rok a půl získal tři vítězství.

Další program

14:00 - Cena EBF (III. k., 1800 m)

Po dvou letních výhrách z moravských drah aspiruje na třetí triumf Innuendo.

14:30 - Cena společnosti SIGNALBAU (III. k., 1600 m)

Třináct dvouletých o první triumf, z devíti již seznámených nejlépe debutoval Laran.

15:00 - Cena HORSAL SUPER EXTRÉM (III. k., 1400 m)

V pátém pokračování seriálu Schaumann osm českých dvouletých rodáků, proti sobě mj. mimoňští vítězové Marquess s Vignolou a premiant z Koles Wladan.

15:30 - Cena spol. Chládek a Tintěra, Pardubice, a. s. (hdcp IV. k., 1400 m)

Devětkrát umístěný Nipur nastoupí podesáté se snahou zlomit nevítěznou kletbu, prvně startuje na kratší sprinterské trati.

16:00 - Cena spol. KPM Consult, a. s. (III. k., 3300 m)

Ve druhém dílu podzimní pražské překážkové série se po startech ve steeplechase objevuje loňský dvojnásobný vítěz nad lehčími skoky Perikles.

17:35 - Cena spol. CK Constant, spol. s r. o. (hdcp IV. k., 2200 m)

Do závěrečného handicapu jdou s dobrými šancemi na první životní výhru tříleté klisny Gambellina a Alsina.

Auto Hase Park dětem
Zvláštní pozornost je věnována nejmenším dostihovým divákům: také při derby-odpoledni se děti budou moci zdarma svézt na populárních ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka", situovaném do přízemí sázkové haly. Právě "Hříbátka" vstoupila do letošní sezóny zcela v novém a od prvního dostihového dne roku zde probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a soutěže o ceny z nakladatelství a vydavatelství Dino Toys.

Dostihové suvenýry z Auto Hase Parku
Pro všechny své návštěvníky Auto Hase Park Velká Chuchle také v nově otevřeném infocentru (přízemí sázkové haly) nabízí nejen celou řadu suvenýrů, ale také si zde lze obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V současné nabídce jsou trička s obrázky trojice poníků, pohlednice s portréty špičkových českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, velkoformátový plakát držitele titulu Kůň roku 2009, hřebce Age of Jape, knihy, hračky, jiné dárkové předměty, ale i ročenky, přehledy plemeníků a další tiskoviny Jockey Clubu, či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT.


ZAČÁTKY DOSTIHOVÝCH ODPOLEDNÍ V SEZÓNĚ 2010

duben - září
 
14:00

říjen
    
13:00

listopad
    
12:00

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2010

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod)
    
zdarma

Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu

120 Kč

Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu na DERBY-DEN (27.6.2010)
Součástí této vstupenky je Dostihový program.
    
200 Kč

Celoroční vstupenka (permanentka)
Tato vstupenka platí na všechny dostihové dny sezóny 2010 pořádané v Praze-Velké Chuchli společností TMM.
 
600 Kč

Klub Patriot
Celoroční zlevněná vstupenka pro seniory (věk v roce 2010 - 60 let a více).
    
250 Kč

Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem

zdarma

Mládež do 18 let, studenti, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz
    
60 Kč

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.