XV. dostihový den metropolitní sezóny: Zlatý pohár Elektrizace železnic Praha

Hned dva dostihy první kategorie nabídne divákům patnácté pokračování letošní dostihové sezóny v Praze-Velké Chuchli. Ve třetím ročníku Zlatého poháru Elektrizace železnic Praha, a. s. (proutěné překážky 4200 m, 4letí a starší, 400.000 Kč, v 16.35 hod.) nastoupí na start pětice zkušených skokanů, v Zářijovém handicapu KPM Consult, a. s. (rovina 1200 m, 3letí a starší, 100.000 Kč, v 15.30 hod.) se představí deset prověřených sprinterů.

Amber Hill obhajuje proti kvartetu
Obhájcem vítězství ve Zlatém poháru Elektrizace železnic Praha, a. s. je šestiletý valach stáje Hexion-Váňa AMBER HILL, který právě předmětným loňským triumfem odstartoval úspěšnou sérii jedničkových zisků - v říjnu obsadil třetí místo v pardubické Stříbrné trofeji, letos vyhrál Cenu Ingbau CZ a byl čtvrtý ve Zlatém poháru Chládek a Tintěra, a. s. na pardubickém závodišti. V sedle přitom bude mít specialistu na tento dostih, momentálně vedoucí jezdec překážkového šampionátu žák Josef Váňa mladší jej vyhrál nejen vloni s Amber Hillem, ale i v roce 2007 s Our Diamondem. Na medailové pozice by z ostatních čtyř aktérů měli útočit především pětiletý Terebesz (Bača Palkovice, ž. Stromský), který si pražskou dráhu vítězně vyzkoušel před dvěma týdny v první kapitole podzimního překážkového seriálu EŽ Praha, a osmiletý Kelv (Zeas Staré Hradiště, ž. Andrés), jenž se naopak do metropole vypraví poprvé, ale ve dvou letních startech nad proutěnými překážkami v Kolesech nenašel rovnocenného soupeře. Na start se postaví ještě pětiletý Kyshanty ze stáje sponzora dostihu (EŽ Praha, ž. Myška), který v srpnu suverénně triumfoval v Karlových Varech a minule skončil za Terebeszem třetí a pětiletá klisna Latibela (GM-Electronic, Rája), která překážkovou kariéru zahájila letos v dubnu vítězstvím v Lysé nad Labem a pokračovala čtyřmi dotovanými umístěními v Pardubicích, Meranu a Mnichově.

Black Horse Show 2009 – soutěž o vstupenky – VSTUPENKA Č. 044 – výherní kód č.: BHS090911373177
 
Vyrovnaný handicap sprinterů
Dramatickou podívanou slibuje rovinový vrchol programu, v němž se do Prahy, po dvou výborných letních výkonech (triumf v karlovarském Poháru Filmového festivalu a druhé místo v bratislavské Ceně Myse), vrací sedmiletý valach stáje Joly EL HADJI. V jeho sedle jediné nedělní vystoupení absolvuje žokej-šampión Václav Janáček, který však tentokrát musí nastoupit bez bičíku kvůli jeho nadměrnému použití před dvěma týdny. V červencovém lázeňském dostihu za El Hadjim druhý finišoval jeho o dva roky mladší bratr Ediggio (Chovsport Zdelov, ž. Šafář), který mezitím opanoval Severočeskou cenu na mosteckém hipodromu. Třetí a čtvrtý v ní skončili ostřílení šestiletí sprinteři Daidalos (Martin Wolf-Clint, ž. Rája) a Terssio (Hrubý, žák Verner), těsně pátý pak za nimi dorazil jejich vrstevník Master Chief (Kovotvar Tvarůžek, ž. Andrés), který bude v Zářijovém handicapu obhajovat loňské druhé místo. Posledním ze starších aktérů je pětiletý Mr Dario (YOKO, Danišová), vítěz předloňské Českomoravské ceny nastoupí ze všech startujících nejméně zatížen. Tříletými účastníky budou rychlí červnoví soupeři Cloven Hoof (GM-Electronic, ž. Chaloupka) a Heat Set (Martin Wolf-Clint, ž. Lukášek), sedmý ze Severočeské ceny Double Rubble (Racing Club Salvator, Pulpánová) a bronzový z červencové Lázeňské míle Golden Eagle (Stáj Turan), kterého povede jezdec Foret, obhajující zde loňský triumf s klisnou Allez.
 
Další program:
14.00 - Cena spol. Monzas (IV. kat., 1400 m): pokračování celoročního seriálu Pohár PRE, a. s. - Hippospol Cup 2009 pro žákovské jezdce má osm účastníků.
14.30 - Cena Horsal Super Extrém (III. kat., 1400 m): ve čtvrtém díle seriálu Schaumann 2009 nastoupí osm dvouletých koní českého chovu.
15.00 - Cena Autocentra Boura (III. kat., 1600 m): deset dvouletých koní letos poprvé v Praze otestuje mílovou distanci, tři z aktérů debutují.
16.00 - Cena spol. Sudop Brno (prout. přek. III. kat., 3300 m): po roční pauze se v roli favorita na dráhu vrací Charccari, druhý z Corsa Siepi di Merano (Gd-1).
17.05 - Cena spol. Chládek a Tintěra (III. kat., 1800 m): tříletý Nordost v létě změnil kouče a po neúspěchu ve Fortuna Českém derby se pokusí o první triumf.
17.35 - Cena SKANSKA (hdcp IV. kat., 2400 m): minule v obdobném dostihu třetí Werwolf čtyřnásobného trenéra-šampióna má s nízkou hmotností vítězné ambice.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.