XVI. den metropolitní sezony: Dostihový den Znovínu Znojmo

Vrcholem šestnáctého pokračování metropolitní sezóny v CONSEQ PARKU Velká Chuchle byl nejvýznamnější sprinterský dostih české termínové listiny, 91. Svatováclavská cena Znovínu Znojmo na 1200 metrů o 160 tisíc korun. Jejím patronem byl již tradičně velký příznivec dostihů a koní pan Václav Neckář, jenž také osobně dekoroval vítěze.

Aktualizace 23. 9. 20 HOD: Aprilius na sprinterském trůnu

Favoritem byl trojnásobný jedničkový vítěz z června a července Just Fly (Stáj Diament, ž. Zatloukal), ale čtvrtý triumf v řadě se mu nepodařilo přidat a svou tradiční koncovkou tentokrát stačil na čtvrté místo. Triumf po boji o půl délky, v čase 1:13,24, získal hnědák Aprilius ze stáje Monika Agro P., v sedle s úřadujícím žokejem-šampiónem Jaromírem Šafářem, který na tuzemské vítězství čekal dlouhých osm týdnů. Za svěřencem Tomáše Váni se druhým místem blýskl jediný tříletý kůň v poli Hyacint (DS Pegas, ž. Lukášek), třetí honorář si připsala nejúspěšnější z kvarteta startujících klisen Kolymbia (Dr. Charvát, ž. Chaloupka) a nejlepší pětici uzavřel Bright Sand (BORS Břeclav, ž. Pattinson). Nedařilo se preferovaným klisnám, loňské vítězce Merbele a Dorotce, které skončily na sedmé a deváté pozici.


Další dění:

Úvod programu obstarali aktéři třetí ze čtyř kapitol překážkového Poháru EŽ Praha, vítězem Ceny Elektrizace železnic Praha (III. k., 3300 m) se lehce stal pětiletý valach Čáriray (Sectori Ševčík-Vlachovice) s jezdcem Petrem Tůmou a k dosavadním pěti životním rovinovým výhrám přidal premiérovou skokanskou.

V početně plně obsazené Ceně Znovín Classic (III. k., 1600 m) pro dvouleté koně o hlavu vybojoval při třetím životním vystoupení první vítězství bělouš White Motiv (Stanislav Chudáček), sázkový druhý favorit, vedený žokejem Janem Rájou.

Také v Ceně FVE EMI Energy (III. k., 1200 m) se představili zástupce nejmladšího ročníku koní a i zde v cíli rozhodoval rozdíl pouhé hlavy, o kterou premiérově vyhrála také potřetí startující favoritka Sunshine of Gracie (BORS Břeclav) s žokejem Kennethem Pattinsonem.
V Ceně Relay (III. k., 1400 m) zaznamenal druhý nedělní zásah žokej Jan Rája, který k jisté výhře, už páté v kariéře, dovedl čtyřletého valacha a spolufavorita dostihu Freddie Merc (Vysmátí a spokojení).

Jistě se prosadil i vítěz Ceny Nikon Coolpix S3300 (IV. k., 1400 m), počtvrté v životě triumfující šestiletý favorit Double Rubble (MUDr. Řežábová Dana) s žokejem Garym Hindem.
Vítězem s největší převahou v cíli se stal v Poháru Relay (II. k., 2235 m) tříletý A Gentleman (Dr. Charvát), jenž se nejbližšímu ze soupeřů v cíli vzdálil na osm délek, v sedle životně podruhé zvítězivšího spolufavorita byl žák Michal Mach, letos vítězný již popatnácté.

Závěrečnou Cenu Půlnočního turné Václava Neckáře (hdcp IV. k., 2235 m) proměnila po boji o krátkou hlavu v první triumf kariéry tříletá Ussurijská Tygřice (Bon Art Music), kterou k účinnému táhlému finiši rozhýbal vedoucí žokej průběžného pořadí CK Martin Tour Cupu Petr Foret, pro něhož tento úspěch zároveň znamenal dosažení jubilejního stého životního vítězství.

Původní článek

Koná se pod patronátem pana Václava Neckáře, zpěváka, herce, velkého příznivce koní a čestného prezidenta Derby klubu CONSEQ PARKU Velká Chuchle, a patron dostihu bude i osobně dekorovat jeho vítěze. Celkem je na osmi startovních listinách 94 koní a 33 jezdců, první dostih startuje tradičně ve 14 hodin.

Ulétne znovu Just Fly?

Hlavním kandidátem na vítězství, které v anketě Jockey Clubu často zaručuje i zisk titulu Sprinter roku, je čtyřletý hnědák Just Fly ( foto, Stáj Diament, ž. Zatloukal), který v první části sezóny upoutal výhrami v mostecké Ceně Jezdectví, pražské Ceně Tüchler a varšavské Nagrodě Syreny. Bude tedy atakovat již čtvrtý triumf v řadě, avšak nastoupí po dvouměsíční odmlce. Jeho největší konkurenti naopak předvedli připravenost před dvěma týdny v bratislavském jedničkovém testu, který vyhrál All the Evil, jenž minulou neděli překvapivě triumfoval i v silně obsazené Velké ceně Prahy CK Martin Tour. U Dunaje za ním těsně druhá finišovala vítězka dubnového Maškova memoriálu Dorotka (DS Pegas, ž. Foret), blízko třetí byla obhájkyně loňského prvenství ve Svatováclavské ceně Merbela (Leram, ž. Rája) a pátý skončil držitel mezinárodní Ceny Myse ze slovenského derby-odpoledne Aprilius (Stáj Monika Agro P., ž. Šafář).

Na start míří také první dva z červencové mostecké Severočeské ceny Charhizard (Gabriela-Trachtová, ž. Srnec) a Kendy (Áďa a Emmča Friedmannovy, ž. Koplík), nechybí ani vítězka zdejší květnové Ceny Mikrop Čebín a posléze bronzová z Ceny MP SR v Bratislavě Kolymbia (Dr. Charvát, ž. Chaloupka), či další dva pražští vítězové, a to letošních tisícimetrových sprintů druhé kategorie, Moon Bay River (Sokrates, Fedorowiczová) a Bright Sand (BORS Břeclav, ž. Pattinson).

Pokus o obrat letošních matných výsledků učiní rekordman chuchelské dráhy na kilometrové trati Mr Dario (YOKO, ž. Hind), podruhé v životě se na scénu nejvyšší kategorie vydá Rabbit Kyllachy (Rabbit Trhový Štěpánov, žk. Laube). Jediným tříletým účastníkem bude pátý z Velké jarní ceny Holdingu Rabbit, vítěz Memoriálu prof. Michala a druhý zástupce DS Pegas v dostihu Hyacint (ž. Lukášek).
 
Další program:

14:00 - Cena Elektrizace železnic Praha (III. k., 3300 m): atraktivní začátek nad proutěnkami, suverén z minulé kapitoly překážkového seriálu Taminos Love a vítěz loňského Slovenského derby Rocky of Gracie, který na skocích debutuje.
14:30 - Cena Znovín Classic (III. k., 1600 m): na mílové trati maximální počet šestnácti dvouletých, po ročním angažmá v Malajsii se letos prvně v Praze představí úřadující žokejský vicešampión Tomáš Lukášek.
15:00 - Cena FVE EMI Energy (III. k., 1200 m): ve druhém nedělním testu nejmladšího ročníku nastoupí dvanáct adeptů, pět z nich už má na kontě umístění, pět bude debutovat.
16:05 - Cena Relay (III. k., 1400 m): pětinásobný vítěz dostihů nejvyšší třídy Another True Story poprvé sestupuje do třetí kategorie a měl by atakovat devátý triumf kariéry.
16:35 - Cena Nikon COOLPIX S3300 (IV. k., 1400 m): také další reprezentant stáje YOKO, premiant předloňské Českomoravské ceny a loňské Ceny Jezdectví Nice Tiger míří pod svou běžnou výkonnostní úroveň s ambicí ukončit nevítěznou sérii.
17:05 - Pohár Relay (II. k., 2200 m): šestý a osmý z nedávného St. Leger Mazhilis a A Gentleman budou potvrzovat sílu klasického ročníku proti několika jedničkově umístěným starším soupeřům.
17:35 - Cena Půlnočního turné Václava Neckáře (hdcp IV. k., 2200 m): v jediném nedělním handicapu nastoupí i klisny Pedrica a Sun for Life, které před třemi týdny v podobném dostihu nečekaně získaly nejvyšší příčky.

Nikon Ladies Cup 2012

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň získal nového generálního partnera. Stala se jím firma Nikon, která mj. věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Soutěž, vypsaná pro držitelky všech licencí (žokejské, jezdecké, amatérské i žákovské) si již získala značnou popularitu a její existence je pro ženy v sedlech další motivací při leckdy nelehké snaze prosadit se v dostizích proti většinové konkurenci mužských soupeřů. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Smlouva s firmou Nikon existenci šampionátu v této podobě také pro rok 2013.

Bohatý program pro rodiny s dětmi

Nejmenším návštěvníkům je v Praze-Velké Chuchli věnována zvláštní pozornost. Děti do 15 let mají na všechny dostihové dny vstup zdarma, mládež do 18 let zaplatí pouze poloviční vstupné. Na dostizích se Vaše děti určitě nudit nebudou! Více informací najdete ZDE.
CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150,petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155,tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub

Derby klub nabízí:
příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu,pohodlný
přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.
Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje:
vstup do areálu závodiště a Derby klubu, Dostihový program, servírované menu
 
Menu na 23. září

Domácí paštika s brioškami a meruňkovou omáčkou
Krémové italské rissoto s liškami a vepřovou panenkou
Zapečený banán v křehkém těstě s kokosovou zmrzlinou
 
Saint Lauren, Vinařství Springer, 2009, reserva
Zweigletrebe rosé, 2010, vinařství Kozumplík - Blatnice, polosuché, pozdní sběr
Cinzano bianco s citronem
Cena degustačního nápojového menu 170 Kč
 
Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU,
nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem)
obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka 2012: nyní jen za 500 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování) 2012: nyní jen za 800 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program) 2012: nyní jen za 1000 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč

www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.