XVII. den metropolitní sezóny: Dostihový den Expa Nails

Letošní dostihová sezóna v Conseq Parku Velká Chuchle vstoupí do svého závěrečného měsíce tuto neděli, kdy je na programu Dostihový den Expa Nails. Jeho vrcholem bude Velká cena Expa Nails – 12. Memoriál Harryho Petrlíka (II. k., 1600 m, 100 tis. Kč) a na startu hlavního dostihu se sejde početná a kvalitní sestava třinácti tříletých a starších klisen. Celkem se tentokrát uskuteční devět dostihů, v nich se představí 92 koní a 22 jezdců a začátek programu je ve 13 hodin.

Nidara na míli potřetí vítězně?

Roli favoritky Velké ceny EXPA NAILS – 12. Memoriálu Harryho Petrlíka ponese čtyřletá hnědka Nidara (DS Pegas, tr. Wroblewski, ž. Foret, foto), jejíž stáj a kouč vyhráli prostřednictvím Iceni Girl loňský ročník. Samotná odchovankyně svého majitele Jiřího Trávníčka dosud zvítězila v pěti startech, včetně obou dosavadních mílařských – loňské Jarní ceny klisen a letošní Lázeňské míle. Příští pátek se má postavit do dražebního ringu pardubické Středoevropské dražby, a jistě o to více bude její nedělní vystoupení sledováno.

Největší soupeřkou by jí měla být členka špičky letošních tříletých klisen Dally Hit (HIT LOT Pejšková), druhá z českého a čtvrtá z polského Oaks, vedle toho však i stříbrná z Velké letní ceny nebo bronzová z Ceny Jockey Clubu ČR proti starším soupeřům. Poprvé ji v dostihu povede jezdkyně Helena Pejšková, dcera její trenérky Ivany Pejškové, která v letech 2003 až 2005 připravila vítězky prvních tří ročníků Petrlíkova memoriálu.

Na předních místech by se dále měly objevit držitelka loňských umístění ze zdejší Jarní ceny klisen i českého, slovenského a rakouského Oaks Sapsiree (Joly, tr. Šatra, ž. Murzabayev), premiantka karlovarské Jarní ceny a pražského Červnového poháru, i když poslední dva starty se jí tolik nevydařily, Mambo Lady (Stáj MON-GOL Svinčice, tr. Jirka, ž. Šafář) a vítězka dubnové bratislavské Ceny trojročných kobýl Diana Rosensturm (Patrik ČR, tr. Héč, ž. Zatloukal), kterou na start doprovodí její o dva roky starší sestra a stájová kolegyně Danicng Melody (ž. Mach).

V solidním středu pole se nacházejí šestá z letošní Jarní ceny klisen Basic Bara (Syndikát V3J, tr. Luka, Laube), o rok starší její někdejší tréninková kolegyně, pátá z loňské Jarní ceny klisen Kobi (Protendon-Hulínský, tr. Hulínský, ž. Chaloupka) a dvojnásobná aktérka jedničkových testů z letošního srpna Novellette (SV Vondra GAIN, tr. Hronová, ž. Verner).

Zbývající čtveřici tvoří tříleté uchazečky, z nichž se v nižších kategoriích již prosadily Dariane (DAR, tr. Koplík, Musialová), Detekce (TVD Slavičín, tr. Vrba, Hlubučková) i Princezna Arabela (www.fotokisza.com, tr. Syslová, ž. Korečková), zatímco Aronita Pond (Sherpa-Šimčík, tr. Šimčík, Petrlík) jde do dostihu jako jediná ještě nezvítězivší účastnice.

 

Startovní listiny, sázkové kurzy

 

Další dostihový program:

13:00 – Cena společnosti G-SERVIS PRAHA (III. k., 1200 m): o první životní triumf bude usilovat devět dvouletých koní, z nichž pět má před sebou úvodní vystoupení svých kariér.

13:30 – Cena společnosti ELEKTROTRANS (hdcp IV. k., 1200 m): v prvním z kvinteta vyrovnaných handicapů se představí sprinteři a útočit na letošní premiérovou výhru by mohl výkonnostně stabilní, již pětkrát umístěný Valmont

14:00 – Cena Chovatelského klubu Fitmin a společnosti IDS PRAHA (III. k., 1600 m): v dalším pokračování seriálu pro dvouleté české odchovance je po velmi dobrém debutu favoritkou Golden Irene.

14:30 – Cena společnosti D&Z (hdcp IV. k., 1600 m, I. odd.): mezi aktéry na mílové trati by jedním z adeptů nejvyšších příček měl být i tříletý Namid Star, na výhru sice zatím čeká, ale třikrát už dokázal získat druhé místo.

15:00 – Cena společnosti KOMTES CHRUDIM (hdcp IV. k., 1600 m, II. odd.): po minulém suverénním vítězství na kratší vzdálenosti by ani prodloužení distance nemuselo zastavit Quimbyho při atakování jeho celkově třetího plného zásahu.

15:30 – Cena společnosti PRAŽSKÉ VODOVODY A KANALIZACE (hdcp III. k., 1600 m): ve třetím z nedělních mílařských handicapů by nejnižší nesenou hmotnost mohl zužitkovat minule těsně třetí La Lagion.

16:30 – Cena společnosti STASANET (hdcp II. k., 2400 m): v handicapu na vytrvalecké trati se představí i koncovkář Shadow Moon, zvyklý na hmotnosti i přes šedesát kil, který tentokrát ponese nejmenší zátěž v celé dosavadní kariéře.

17:00 – Cena společnosti PROTRADE (IV. k., 2200 m): v závěrečné položce programu se proti půltuctu tříletých soupeřů postaví ostřílení matadoři Rolling Ocean se Swakopmundem a oba by ve výsledkové listině měli figurovat hodně vysoko.

 

Termínová listina 2014 – CONSEQ PARK Velká Chuchle

5. října – Dostihový den EXPA NAILS (12. Memoriál Harryho Petrlíka)

19. října – Dostihový den LERAM (76. Cena zimního favorita)

26. října – Dostihový den HIC&Co. (94. Cena prezidenta republiky)

 

Tuto neděli bude zahájen prodej vstupenek na rok 2015!

V neděli 5. října bude zahájen prodej celoročních vstupenek na sezónu 2015, až do konce kalendářního roku 2014 s 10% slevou. Tyto vstupenky jsou platné také na poslední dva dostihové dny letošní sezóny!

celoroční vstupenka: 900 Kč

celoroční vstupenka extra (vstupné + parkování): 1300 Kč

celoroční vstupenka “all in one” (vstupné + parkování + Dostihový program): 1800 Kč

Klub Patriot / Student (vstupné pro přátele dostihů - osoby od 60 let a studenti do 26 let): 260 Kč

Vstupenky lze zakoupit také ve všední dny mezi 8. a 15. hodinou ve 4. patře tribuny závodiště Velká Chuchle

(paní Šárka Pišnová, tel. 420 447 034), či objednat e-mailem: sarka.pisnova@velka-chuchle.cz.

Zde je třeba uvést poštovní adresu pro doručení zálohové faktury a po uhrazení bude vstupenka zaslána poštou.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.