XVIII. den metropolitní sezony: Dostihový den společnosti Expa-nails

Závěrečný měsíc letošní sezony v CONSEQ PARKU Velká Chuchle odstartoval Dostihový den Expa-nails, jehož vrcholem byla Cena společnosti Expa-nails - 10. Memoriál Harryho Petrlíka (II. kat., 1600 m, 85 tisíc Kč), v němž se na start postavilo třináct tříletých a starších klisen.

Aktualizace 7. 10. 18 HOD: Nurbela předčila favoritky

Na mílové trati udala tempo Rabbit Dark Angel pro svou favorizovanou stájovou kolegyni Rabbit Motivator, ale ta se v koncovce do boje o přední místa vůbec nezapojila. Nečekanou vítězkou, se startovním kurzem 14:1, se stala tříletá hnědka Nurbela, která se ale v posledních startech ukazovala spíše na vytrvaleckých distancích a v červenci obsadila čtvrté místo v Oaks. Reprezentantku stáje Roman, svěřenkyni Jaroslava Votavy vedl žákovský jezdec Michal Mach, pro kterého to letos bylo již osmnácté vítězství. I ostatní medailové pozice obsadily tříleté aktérky, které však na rozdíl od vítězky patřily k favoritkám, druhá finišovala Fantazia Mia (Stáj U krále Matyáše UH, ž. Šafář) a třetí byla stříbrná z Jarní ceny klisen Iceni Girl (DS Pegas, ž. Foret). Také čtvrté místo získala zástupkyně klasického ročníku, pod poprvé v Praze hostujícím ruským vicešampiónem Magometem Kappuševem zužitkovala zářijovou formu Chasinta (Clint-Racing), nejúspěšnější z půltuctu starších účastnic byla na páté příčce čtyřletá Mambo Lady (Stáj MON-GOL Svinčice, žk. Laube).

Další dění:
Program odpoledne zahájilo jedenáct dvouletých debutantů v Ceně společnosti IDS Praha (III. k., 1200 m) a jistým triumfem vstoupil do kariéry sázkový favorit Partheon (Stanislav Chudáček), vedený žokejem Janem Rájou a chystaný debutující trenérkou Danou Kroupovou.

Cenu společnosti G-servis Praha (hdcp IV. k., 1200 m) ve druhý životní triumf jistě proměnil sázkový druhý favorit Fürst Feivel (Bejana-Bekrová) v sedle s již prakticky jistým žákovským šampiónem této sezóny Michalem Machem.

Cena společnosti D&Z (III. k., 1400 m) byla určena nezvítězivším dvouletým a po boji rozdílem hlavy se při třetím kariérním vystoupení premiérově prosadila hnědka Briana (Vesiba) s žákem Martinem Laubem.

Také vítěz Ceny společnosti Protrade (hdcp IV. k., 1600 m) zaznamenal první životní triumf, při jedenadvacátém startu se jej dočkal favorizovaný čtyřletý hnědák Pepa Havel (Sokrates) s Lindou Fedorowiczovou, jehož finální náskok šesti délek na nejbližšího ze soupeřů byl zároveň nejjasnějším ze všech dostihů dne.

V Ceně společnosti Inženýring dopravních staveb Praha (hdcp III. k., 1800 m) po boji krk potřetí v kariéře triumfoval spolehlivý pětiletý valach Reggae Stixen (Joly), jehož žokej Jaromír Šafář tímto výsledkem získal v čele průběžného pořadí rovinového šampionátu CK Martin Tour Cup jednobodové vedení.

Cena společnosti ProTrade (IV. k., 1800 m) byla určena tříletým a starším nezvítězivším koním a jistě se v ní prosadil nejzkušenější adept, po jednadvacáté nastoupivší pětiletý valach Picca Bio (DS dr. Leimgruber-Chaloupka) s žokejem Jiřím Chaloupkou.
V závěrečné Ceně společnosti Stasanet (hdcp IV. k., 2400 m) potvrdila i pod nejvyšší zátěží roli favoritky pětiletá Pedrica (Euroframe-Váňová) s žokejem Janem Rájou a získala během pěti týdnů druhou výhru.

Původní článek:

Tříleté kandidátky vs. půltucet starších

Poslední tři ročníky hlavního nedělního dostihu vyhrály tříleté klisny a i letos mají před startem lepší vyhlídky. V sedmičce zástupkyň klasického ročníku jsou hned čtyři, které získaly honorář v květnové Jarní ceně klisen. Druhé místo v ní obsadila Iceni Girl ( foto, DS Pegas, ž. Foret), předtím vítězka Deylova memoriálu a posléze druhá i v rakouské analogii a nedávno u našich jižních sousedů čtvrtá také v Oaks, třetí finišovala úřadující juniorská šampiónka White Angel (Stanislav Chudáček, ž. Rája), pátá Rabbit Dark Angel (Rabbit Trhový Štěpánov, Velek) a šestá Nurbela (Roman, žk. Mach). K horkým adeptkám na nejvyšší příčky bude jistě patřit Fantazia Mia (Stáj U krále Matyáše UH, ž. Šafář), těsně pátá z Oaks v Bratislavě, kde v létě vyhrála i jedničkový test proti starším soupeřkám. Jejich vrstevnice Chasinta (Clint-Racing) vyhrála během září dva trojkové mílové handicapy a nyní bude mít v sedle hostujícího ruského žokeje-šampióna z roku 2008 a vice-šampióna posledních dvou sezón Magometa Kappuševa, a konečně Waka Laura (Dostihová stáj Go, ž. Korečková) je jedinou nezvítězivší klisnou v poli a po třech startech na menších francouzských drahách se poprvé představí v Praze.

Mezi staršími aktérkami jsou i vítězky z loňského a předloňského roku Matter for Love (Hugo-Kub, ž. Koplík) a Old Story (Hřebčín Pavlin dvůr-Picek, ž. Zatloukal), nicméně vedoucí zkušenější šestice by měla být druhá zástupkyně stáje Rabbit Trhový Štěpánov, vloni stříbrná v Jarní ceně klisen Rabbit Motivator (ž. Verner), která aktuální formu předvedla dvěma výhrami na scéně druhé kategorie v Karlových Varech a Mostě. Avšak také ostatní tři účastnice už v tomto roce zaznamenaly dva plné zásahy: Irish Fire (Stall Amor, Fedorowiczová) v srpnu ve vytrvaleckých zkouškách třetí a druhé třídy, Carrie (Riviera, ž. Chaloupka) ve dvojkových mílích během první části sezóny a Mambo Lady (Stáj MON-GOL Svinčice, žk. Laube) v první polovině letního období na trojkové úrovni.

Další dostihový program:

13:00 - Cena společnosti IDS Praha (Memoriál Josefa Šacha, III. k., 1200 m): úvod nedělního programu obstará jedenáct dvouletých debutantů.
13:30 - Cena společnosti G-servis Praha (hdcp IV. k., 1200 m): adept na první letošní triumf Fürst Feivel proti medailistům žákovského dostihu z minulé neděle Dablovi a Valmontovi.
14:00 - Cena společnosti D&Z (Cena EBF, Memoriál Františka Huleše, III. k., 1400 m): také ve druhém juniorském testu jedenáct koní, čtyři z nich budou bojovat i o bonus francouzské dražební společnosti Arqana.
14:30 - Cena společnosti ProTrade (hdcp IV. k., 1600 m): po týdnu další pokus Pepy Havla o premiérové vítězství kariéry, minule prohrál jen těsně a znovu by měl mít dobré šance.
15:30 - Cena společnosti Inženýring dopravních staveb (hdcp III. k., 1800 m): nejvyrovnanější dostih dne přinese mj. odvetu prvních čtyř v cíli stejně dlouhé trojkové ceny zpřed tří týdnů.
16:00 - Cena společnosti Autotrak (IV. k., 1800 m): jedenáct tříletých a dva starší koně budou usilovat o zisk prvního životního vítězství.
16:30 - Cena společnosti Stasanet (hdcp IV. k., 2400 m): v závěrečném dostihu by aktuální dobrou formu mohla uplatnit Pedrica, která k zářijové výhře může přidat další zásah.

Doprovodný program:

Divácká anketa a slosování lístků o fotoaparát NIKON COOLPIX S3300. U vchodu do areálu nebo v infostánku uvnitř tribuny si každý návštěvník bude moci vyzvednout anketní lístek a vyplněný jej pak vhodí do losovacího osudí, které bude umístěno u ceremoniálního paddocku. Losování proběhne po dekorování vítězů hlavního dostihu, tedy cca v 15.15 hodin.

Módní přehlídka značky Magic Helena - přízemí tribuny ve 14.10 hodin.

Nikon Ladies Cup 2012

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň získal nového generálního partnera. Stala se jím firma Nikon, která mj. věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Soutěž, vypsaná pro držitelky všech licencí (žokejské, jezdecké, amatérské i žákovské) si již získala značnou popularitu a její existence je pro ženy v sedlech další motivací při leckdy nelehké snaze prosadit se v dostizích proti většinové konkurenci mužských soupeřů. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Smlouva s firmou Nikon existenci šampionátu v této podobě také pro rok 2013.

Bohatý program pro rodiny s dětmi

Nejmenším návštěvníkům je v Praze-Velké Chuchli věnována zvláštní pozornost. Děti do 15 let mají na všechny dostihové dny vstup zdarma, mládež do 18 let zaplatí pouze poloviční vstupné. Na dostizích se Vaše děti určitě nudit nebudou! Více informací ZDE.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150,petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155,tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.
Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub
 
Derby klub nabízí: příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu,
pohodlný přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.
Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje:
vstup do areálu závodiště a Derby klubu, Dostihový program, servírované menu
 
Menu na 7. října:
Pórkový krém s máslovými krutónky
Vysoká hovězí pečeně na liškách s rýží basmati
Domácí dyňový koláč s vanilkovou omáčkou
 
Merlot Misiones de Rengo 2008, Chile
Vaječný likér
Cena degustačního nápojového menu 80 Kč
 
Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU,
nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem) obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:

Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8400 Kč

www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.