Z malé sestřičky se stala velká rodina, aneb změna názvu dostihového závodiště

Letošní Velká pardubická se nepoběží v Synthesia Parku, ale v Agrofert Parku. V říjnu totiž areál dostihového závodiště přijal jméno významného koncernu, pod který spadá i dřívější partner Synthesia a.s. Nové jméno souvisí s rozšířením spolupráce mezi Dostihovým spolkem a.s. a skupinou Agrofert.

Dostihové závodiště se na Synthesia Park změnilo v lednu letošního roku a už tehdy to byl příslib úzké spolupráce mezi závodištěm a jedním z největších zaměstnavatelů v regionu. Vedení společnosti Synthesia své partnerství vnímalo jako určitou službu občanům města a podporu dostihů jako protiváhu výroby sofistikované chemie. „Za uplynulý rok jsme na závodišti podpořili několik akcí, přivedli na dostihy celou řadu dalších návštěvníků – našich zaměstnanců. Během roku se však spolupráce prohloubila a kromě nás se rozšířila i na další subjekty holdingu Agrofert,“ uvádí Josef Liška, generální ředitel společnosti Synthesia a.s. Nejužší vazby jsou především na zemědělský, potravinářský a chemický průmysl a produkty z tohoto odvětví, ať už se jedná o zemědělskou techniku či např. hnojiva. Stranou nezůstávají ani potravinářské produkty. „Společnost Agrofert je zastáncem zdravého životního stylu, návratu k přírodě i podpory regionu. Máme blízko k zemědělství a k chovatelství. A protože závodiště je sousedem našeho člena, společnosti Synthesia, bylo navázání spolupráce – a nyní i její rozšíření – logickým krokem,“ vysvětluje Karel Hanzelka, PR manažer a mluvčí společnosti Agrofert.
Spolupráce byla nastavena až do roku 2017 s možností následného prodloužení. „Dostihové závodiště není  jen Velká pardubická. Koná se tu desítka dalších dostihových mítinků a řada dalších akcí. Dostihové závodiště je však „rodinným stříbrem“ Pardubic a kdo jiný jej má podporovat, než partneři v regionu. O to víc nás těší fakt, že z malé sestřičky Synthesie se stala velká rodina Agrofert,“ říká Michael Skalický, ředitel Dostihového spolku a.s.
Ke změně názvu se váže také změna designu. V nové grafice jsou nejen tiskoviny či webové stránky, ale také reklamní poutače vítající návštěvníky dostihů na pardubickém závodišti Agrofert Park.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.