Zahajovací dostihový den se v tradičním termínu neuskuteční

Aktuální vývoj epidemiologické situace v České republice stojí za změnami v termínové listině českých dostihových závodišť. Změny se dotknou i Pardubic. Úvodní Zahajovací dostihový den se v plánovaném tradičním termínu 8. května NEUSKUTEČNÍ. Přesto jsou přípravy na dostihovou sezonu v plném proudu. 

"Pracujeme s několika variantami průběhu sportovní sezony na Pardubickém závodišti. Prioritou pro nás je dostihový provoz a jsme připraveni během roku uspořádat všechny plánované mítinky. V našem kalendáři jsme si již rezervovali dostatek náhradních termínů. S Jockey Clubem ČR jako nejvyšší dostihovou autoritou průběžné jednáme o řešení situace a společně hledáme nejvhodnější východisko," řekl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller s tím, že dostihy bez diváků si pořadatelé pardubických dostihů umí na začátku sezony představit. Z dlouhodobého hlediska je ale taková situace neudržitelná. "Dostihy jsou o emocích, o setkávání lidí. Dáváme proto přednost mítinkům s diváckou kulisou, jsme připraveni běhat v náhradních termínech a sezonu třeba i prodloužit až do listopadu," dodal Müller.

V Pardubicích je na letošní sezonu naplánováno celkem 12 dostihových dnů včetně novinky v podobě pátečních podvečerních mítinků s rovinovými dostihy. Vrcholem bude říjnová jubilejní 130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou, které bude předcházet čtyřdílný seriál kvalifikací. 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.