Žokej AP MCoy se učí drezuru

Bývalý žokej AP MCoy bude demonstrovat jeho novou dovednost - drezuru - při Cheltenham Countryside Race Day, který se ukusteční 13. listopadu. Rychlokurz drezury mu dává Charlotte Dujardin a Carl Hester. Více uvnitř článku.

"Chystáme se pobavit diváky 15 minutovým výstupem, kdy se AP bude snažit udělat pokročilé drezurní chody," vysvětluje Carl Hester. Jak dále říká, AP je "neuvěřitelný jezdec" a už se těší až uvidí 20 násobného žokejového šampiona jezdit "opravdu, ale opravdu pomalu".

I když je AP rád, že tímto pomůže získat peníze pro Britský olympijský tým a Countryside Allianci, už tak moc se netěší na zadaný drezurní úkol.

"V drezuře je potřeba mnoho trpělivosti a já nejsem příliš trpělivý," říká AP. "Mám rád věci rychle hotové. Nemyslím si, že mám talent a trpělivost na drezuru. Jen doufám, že se moc neztrapním."

AP bude v nejlepších rukou, Carl jej plánuje posadit na jednoho ze svých Grand Prix koní. "Koně jsou velice dobře vytrénovaní," říká Carl. "Pokud umístíte nohu do správného místo, tak něco udělají."

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.