Žokej Josef Bartoš vyhrál Cenu závodiště Pardubice v Římě

Na italském hipodromu Roma Capannelle se v rámci nedělního mítinku běžel dostih Premio Ippodromo Pardubice – Cena závodiště Pardubice. Vítězství vybojoval domácí valach Leuci Lamps, v jehož sedle byl český žokej Josef Bartoš. Pro něho to byl první letošní triumf na Apeninském poloostrově.

Bartoš

Josef Bartoš. Ilustrační foto Tomáš Holcbecher

 

V Ceně závodiště Pardubice přes proutěné překážky pro čtyřleté a starší koně s celkovou dotací 25 tisíc eur,  jež byla čtvrtým dostihem v osmidílném nedělním římském programu, se objevilo dvanáct startujících. Jasným suverénem byl čtyřletý Leuci Lamps, kterého připravuje nejlepší italský překážkový trenér Paolo Favero. Jeho svěřenec s Bartošem v sedle se neustále držel v čele a postupně navyšovali svůj náskok. V cíli nakonec měli k dobru úctyhodných osm délek.


Triumf koní Paola Favera podtrhl druhým místem Cima On Fly. Vedl ho italský překážkový šampion Raffaele Romano, jenž startoval v minulých dvou ročnících Velké pardubické České pojišťovny. O dalších deset délek zpět doběhl třetí Thasos s německým žokejem Dirkem Fuhrmannem, který v roce 2005 dovedl Maskula k jeho druhému vítězství v pardubickém říjnovém vrcholu.


Žokej Josef Bartoš tak v „pardubickém“ dostihu na římské půdě konečně protrhl svou letošní italskou smůlu a čekání na premiérový triumf. První výhry v této sezoně na Apeninském poloostrově se dočkal až při svém 28. startu na tamních hipodromech. V italském překážkovém šampionátu, v němž vloni skončil celkově druhý s 35 vyhranými dostihy, nyní figuruje na páté příčce. Dvojnásobný vítěz Velké pardubické České pojišťovny z let 2006 a 2008 se o ni dělí mimo jiné i s krajanem Janem Faltejskem, jenž na jihu v tomto roce také vyhrál zatím jednou. V čele je obhájce prvenství Raffaele Romano, který zvítězil už dvanáctkrát.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.