Žokej Myška je po operaci, na měsíc si odpočine od dostihů

Zhruba měsíc bude chybět jméno Jaroslava Myšky ve startovních listinách. Jeden z nejlepších tuzemských překážkových žokejů se neobjeví ani při sobotní druhé kvalifikaci na Velkou pardubickou. Má za sebou operaci tříštivé zlomeniny loketní kosti v Pardubické krajské nemocnici po pádu a následné kolizi při nedělních dostizích v italském Meranu.

„Prognóza lékařů hovoří o měsíci. To je jedna věc. Ale uvidíme, jak se ruka bude hojit. Samozřejmě zranění nemohu brát na lehkou váhu, ale věřím, že měsíc léčby je maximum. Déle to snad trvat nebude,“ řekl žokej Myška. „Na operaci jsem byl před třemi dny a cítím se velice dobře. Věřím, že se to bude zlepšovat.“



Myška si spolu s Josefem Bartošem prožili v neděli černý den v Meranu. Oba se postupně v úvodních dvou dostizích na závodišti pod Alpami zranili.

Nejprve si smůlu vybral Bartoš, jenž nakonec se zlomeným žebrem a poraněným hrudníkem zůstal v péči italských lékařů. Myška první start dokončil, se svěřencem trenéra Wroblewského Esem se v krosu na 4100 metrů umístil na čtvrté příčce.

Jenže o půl hodiny později už putoval za Bartošem do nemocnice v Meranu. V dostihu přes proutěné překážky 3000 metrů byl v sedle italského koně King Tango. „Letos už vyhrál v Trevisu a před dvěma týdny byl třetí v Meranu. Měl jsem z něj dobrý pocit. Věřil jsem v úspěšné umístění a třeba i ve vítězství,“ pronesl Myška.

Tři čtvrtiny dostihu mířili za kvalitním výsledkem. Jenže pak přišel zádrhel. Pád a následně i zranění. „Byli jsme na špici. Na jednom skoku ale bylo dost nastříkáno. Asi ztratil nohy, neustál doskok a spadl. Za mnou šlo celé pole koní. Všichni se mi vyhnuli, jen ten poslední mě trefil do lokte,“ popsal Myška osudný okamžik.

Pětinásobný český překážkový šampion hned zamířil do tamní nemocnice. Rentgenové vyšetření odhalilo zlomeninu loketní kosti. „Dali mi sádrovou dlahu a poslali mě domů. Ještě jsem počkal, zda pustí i Pepu Bartoše. Nakonec si ho tam nechali, takže jsem sednul do auta a jel zpátky do Čech,“ řekl Myška. „V minulosti jsem přes Josefa Váňu jezdil k doktoru Tomanovi do plzeňské Fakultní nemocnice. Tentokrát jsem kontaktoval pana primáře Brože, který na starosti lékařské zajištění při pardubických dostizích. A v pondělí jsem už byl v nemocnici v Pardubicích. Je to pro mě příjemnější, protože to mám kousek domů,“ dodal žokej a trenér, který má svou centrálu v nedalekých Valech u Přelouče.

Hned v úterý absolvoval operaci zlomeniny loketní kosti, kterou prováděl primář oddělení úrazové chirurgie Martin Carda. „Vypadá to velice dobře, mám z toho dobrý pocit,“ řekl Myška. „Vůbec s celým pobytem v Pardubické krajské nemocnici jsem spokojený. Sestřičky kolem vás lítají a snaží se. Nemám žádné výhrady.“
Ve čtvrtek jeho hospitalizace skončila a jeho přítelkyně Štěpánka Sedláčková si ho mohla odvézt domů. „Doufám, že vše bude probíhat tak dobře jako dosud a že přestávka nebude delší než měsíc,“ přál si žokej Myška.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.