Zřízení expertní skupiny k problematice Taxisova příkopu

Dostihový spolek a.s., pořadatel 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou, vyjadřuje upřímné politování nad nešťastnou událostí, při které došlo k fatálnímu zranění koně Sottovento při překonávání Taxisova příkopu. V souvislosti s touto událostí bude v průběhu zimní přestávky sestavena expertní skupina kompetentních a zainteresovaných osob, která se bude věnovat otázce dalšího zvyšování bezpečnosti dostihů na Pardubickém závodišti.

Úkolem této skupiny složené z odborníků včetně specialistů na welfare koní bude provedení odborné analýzy popisující průběh jednotlivých dostihů s ohledem na jejich vývoj v poslední dekádě. Výsledkem těchto jednání by měl být návrh respektující organizační a technické potřeby nutné k zajištění maximální bezpečnosti jezdců a koní.

Taxisův příkop ve své historii zaznamenal několik úprav, těmi zásadními prošel na začátku 90. let 20. století, kdy došlo k částečnému zasypání příkopu a změkčení doskokové hrany. Je zcela zřejmé, že na základě těchto úprav statisticky klesl počet fatálních zranění a provedené úpravy měly pozitivní dopad.

Prioritou Dostihového spolku a.s. je zajištění maximálně bezpečných a korektních podmínek pro dostihový provoz na Pardubickém závodišti. Věříme, že se nám v rámci expertní skupiny podaří nalézt vhodné řešení, akceptovatelné napříč všemi dotčenými

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.