Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

I další den se podařilo v hlavní soutěži dominovat triu německých jezdců, když Philipp Weishaupt s Krokantem (Kannan) těsně porazil Marcuse Ehninga na Funky Fredovi (For Pleasure) a Gerrita Nieberga na Blues d’Aveline CH (Baloussini). Hned za nimi se čtvrtý umístil mistr světa, Švéd Henrik von Eckermann na Glamour Girl (VDL Zirocco Blue), který ovšem dominoval v páteční druhé kvalifikaci na večerní German Masters před diváky nabité Schleyer-Halle a tím si zajistil nejlepší startovní pozici mezi pouze dvanácti kvalifikovanými. Čistý výkon podali i Marcus Ehning (Priam du Roset) a Philipp Weishaupt (Che Fanstastica), takže jim to na kvalifikaci do German Masters stačilo, aniž by v páteční odpolední soutěži příliš tlačili na čas. K von Eckermannovi se nejvíce přiblížil Francouz Marc Dilasser s valachem Arioso du Gevres (Diamant de Semilly) a talentovaná německá jezdkyně Sophie Hinners na dřívějším špičkovém koni Willema Greveho, klisně Zypria S (Canturo). 


Philipp Weishaupt nakonec v soutěži o titul „German Master“ neponechal nic náhodě a jako poslední startující v rozeskakování, v sedle Krokanta, s nímž již vyhrál kvalifikaci, velmi plynulým výkonem, absolutně bez zádrží, o dvě sekundy zkrátil čas doposud vedoucí Sophie Hinners s FBW Graphik (Graf Rhapsody) a k velké radosti diváků v nabité Martin-Hanns-Schleyer Halle si ze Stuttgartu odvezl další vítězství. Jediná žena na startu soutěže dotované sto tisíci eury navíc dokázala odsunout na třetí příčku zkušeného Harryho Smolderse (NED) v sedle holštýnského hřebce Uricas v.d. Kattevennen (Uriko), který ohromil diváky zejména fenomenální technikou skoku a odrazem. 


Na tiskové konferenci se Philipp Weishaupt netajil radostí z úspěchu: „Už asi 25krát jsem za posledních 25 let v German Masters startoval a nikdy se mi nepodařilo vyhrát“.

Navíc mu vítězství klaplo s koněm, kterého má ve stáji asi půl roku a kterého úplnou náhodou bez zkoušení a zdravotního vyšetření koupili přímo za závodů v domácím Riesenbecku. Philipp na dálku poděkovil i Frankemu Sloothakovi, který mu v posledních týdnech pomáhal s tréninkem zpočátku nepříliš jednoduchého koně. „Rozhodně to nebyla láska na první pohled, ale teď už ho mám na své straně,“ nechal se slyšet Weishaupt.


Sophie Hinners startovala ve Stuttgartu poprvé a druhé místo v prestižní soutěži pro ni je obrovským úspěchem. FBW Graphik má pár týdnů v tréninku a klisna startovala před pár týdny poprvé na mezinárodních závodech, a to v Maroku, teď se dokázala skvěle vypořádat s obtížností čtyřhvězdových závodů v Německu. Navíc má Sophie Hinners možnost v neděli poprvé startovat ve světovém poháru, protože jeden z kvalifikovaných jezdců start odvolal, a do soutěže vezme svého nejzkušenějšího koně Vittoria. 

Drezurní královna Isabell Werth znovu v čele


V páteční dopolední kvalifikaci na soutěž SP v drezuře, kterou zcela opanovali němečtí jezdci, zvítězila s tříprocentním náskokem Isabell Werth v sedle hřebce DSP Quantaz (Quaterback) před Ingrid Klimke na hřebci Franziskus FRH (Fidertanz) a Fredericem Wandersem s valachem Bluetooth OLD (Bordeaux). 

Boyd i Jung opět vítězi

Bádensko-virtemberský jezdec a mnohonásobný šampion všestrannosti Michael Jung vyhrál po deváté soutěž v halové všestrannosti ve Stuttgartu a úspěšně tak zahájil tažení domácích jezdců při German Masters.

Zahajovací soutěž SP čtyřspřeží vyhrál již téměř tradičně Boyd Exell (AUS) před Švýcarem Jéromem Voutazem a Belgičanem Glennem Geertsem.

Katalog hřebců ČT na rok 2023

MS Pratoni překážky maratonu

Katalog hřebců ČT na rok 2023

MS Pratoni překážky maratonu

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.