Bouře Desmond uvěznila v Anglii koně

Bouře Desmond s přívalovým deštěm a silným větrem zasáhla o víkendu Severní Anglii a Skotsko. Vydatné deště způsobily záplavy, které dostali do pasti koně na pastvinách. V Hawicku ve Skotsku se podařilo záchrannému týmu za pomoci traktoru zachránit sedm koní, v Northumberlandu již takové štěstí neměli. Podrobnosti včetně videa najdete uvnitř článku.

Poblíž Hawicku ve Skotsku se z břehů vylila řeka Teviot. Záchranáři však nebyli schopni koně zachránit a tak se akce ujala parta místních. "Všichni byli naštvaní, když hasiči odjeli. Koně tam byli uvězněni již 12 hodin a voda jim sahala po břicha," říká jeden místní farmář.

A tak místní vzali traktor a pokusili se projet vodou, aby koně zachránili. Několikrát téměř uvíznuli, než se dostali ke skupince koní. Jednoho z nich přivázali k traktoru. Následně pomalu odjížděli a ostatní koně traktor následovali. Celou operaci si můžete prohlédnout na videu níže.

Štěstí na záchranu však neměl kůň v Northumberlandu. Kvůli silnému proudu se k němu záchranáři nemohli dostat. Podařilo se jim však z nedalekého stromu zachránit muže, který se koně pokoušel zachránit sám. Bohužel druhý den byl kůň nalezen mrtvý.

Od 4. do 7. prosince obdržela zvířecí charita RSPCA celkem na 77 telefonátů týkající se nehod při záplavách.

 

 

PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.