1.kolo Channel Star 2015 skončilo absolutním rekordem!

Velkou organizační maturitou skončilo 1. kolo skokového seriálu Channel Star konaného o víkendu 11. – 12. dubna ve Zduchovicích. Vzhledem k rekordnímu počtu přihlášených startujících bylo rozhodnuto, že se pořadatel pokusí zatím v našich podmínkách o raritní řešení. Během pátečního dopoledne byl postaven a zprovozněn druhý parkur v jezdecké hale, tak že se sobotní skokové soutěže mohly uskutečnit souběžně na dvou kolbištích.

Toto řešení se ukázalo velmi vhodnou variantou, zejména pro stylové pony soutěže, které proběhly v hale a kde měli děti absolutní klid a příjemnou atmosféru pro předvedení skutečně skvělých výkonů. Velkou pořadatelskou zkouškou bylo zpracování startovních listin tak, aby měli jezdci startující na pony i velkých koní dostatečný čas na svoji přípravu.

Celkově se závody dají hodnotit, jako velmi úspěšné včetně slunečného počasí. 

Jsme velice potěšeni, že i přes počáteční obavy některých účastníků bylo pořadatelské rozhodnutí hodnoceno velice kladně a vše proběhlo plynule s dostatečnými přestávkami na úpravu kolbišť a přestavbu parkurů. 

Tato pořadatelsky u nás zatím ojedinělá varianta skončila absolutním rekordem v počtu startujících dvojic, kdy od pátečních 13hod. odstartovalo během víkendu ve Zduchovicích rekordních 817 startujících dvojic!

 

V soutěži LP na styl - PONY BIG TOUR zvítězila Jana Táboříková(JK Faleo) s ROME 17 před Alexandrou  De Jagerovou (JK Slapy) na BEST SYMPLI´S BOY a Ninou Hartzovou (JK Sedla)  s VANESOU 8.

V soutěži SP na čas zvítězila Tereza Svobodová (JK Opřetice) s DELMOROU před Janou Táboříkovou na ROMEO  17 a Eliškou Hasnedlovou(JK Mělník) na SARGOVI.

Na velkých koních v soutěži L* zvítězila Alžběta Vyštajnová(Jezdecký klub Darex) s DARRIUS, která zvítězila jak v otevřené soutěži, tak v juniorské kategorii seriálu Channel Star. 

Ve skokovém LP - PONY SMALL TOUR zvítězil Lubomír Gabryš (JK Záhořany) na DARINCE 2 před Terezou Svobodovou s DELMOROU a Lucií Melmerouvou (JK Equuleus Praha) s MORAVIA FRAJER.

Ve skokové soutěži SP - PONY BIG TOUR zvítězila  dvojice Lubomír Gabryš  a DARINKA 2 před Anna Lani Novak (JK Mariánovice, z.s.) s MID NIGHT SUN a Sofii Najmanovou (JK Mariánovice, z.s.) s NIGHTBEAUTY T.

V nedělním L** se z vítězství radovala Petra Boháčová (Jezdecký stáj  Delta, o.s.) a URSIROMA. Druhá byla Iva Holíková (Stáj Dani Zbožnice) s LUANA-T a třetí Jakub Smrčka (Sportovní stáj Smrčka) se SALOME 4.

Nedělní S* ovládla Anna Matějíčková (Sportovní stáj Tretera) a QUINARA před Martinem Vašákem (JK Mariánovice, z.s.) s BJERGLUNDS CHOPING a Denisou Vegrichtovou (JK Mělník) na VIOLLET. 

 

Kompletní výsledky naleznete na www.zavody-zduchovice.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.