48. Mercedes-Benz GP Bratislava: GP vyhrál Federico Ciriesi

Jezdecký areál TJ Slávia STU na Májovej ulici v Bratislavě hostil od 1. do 4. srpna mezinárodní jezdecké závody CSIO3*-W, 48. ročník Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava a této sportovní události se rovněž účastnilo pět českých jezdců. Nedělní Grand Prix vyhrál Ital Federico Ciriesi v sedle Calidy 46.

Odkaz na on-line výsledky najdete zde. Výsledky najdete zde.

17 HOD: Poslední naše dvojice Zdeněk Hruška s Calatou dokončila s 6 tr. b.

16:30 HOD: Z. Zelinková a Caleri dokončila s chybou. Bezchybných je 5 výkonů, dva z nich švédské.

15:50 HOD: Druhá česká dvojice K. Papoušek a Bel Canto dokončila se 16 tr. b. Bezchybné jsou již 4 výkony.

15 HOD: První česká dvojice dokončila s chybou. Zatím není žádný bezchybný výsledek.

4. 8. 14 HOD: Na startu GP jsou čtyři české dvojice: A. Opatrný a Falco Union, K. Papoušek a Bel Canto Hradiště, Z. Zelinková a Caleri a Z. Hruška s Calatou. 

3. 8. 14:20 HOD: Ve finále Small Tour docílil K. Papoušek s Carisanem 18 tr. b. a J. Skřivan s Diem byl vyloučen. V Middle Tour A. Opatrný a Tadmus jednou chybovali, K. Papoušek a Catero dokončili s 5 tr. b.

2. 8. 18 HOD: Z pohára na GP Bratislava sa dnes napijú Američania v zostave C. Pasmore, Q. Judge, M. Nusz a K. Coe...
Zo 14 družstiev bohužial ani české ani slovenské družstvo nepostúpilo do druhého kola medzi 8 najlepších po doskákani prvého. Slovenské družstvo delil o postup len 1 trestný bod za čas, keďže doskákalo s 13 trestnými bodmi (9.) a národy s 12 bodmi postupovali. Parkúr nebol jednoduchý, 12 skokov, z toho jeden trojskok a dvojskok a veľmi horúce počasie. Úžasné bolo pozorovať svetoznámych jazdcov z brazílskeho družstva. Do druhého kola postúpili Francúzi, Nemci, Rakúšania, Švajčiari, Fíni, Brazílci, Američania a Švédi.

Konečné pořadí je USA, Belgie, Finsko a čtvrté Rakousko. 

15:45 HOD: Do druhého kola bohužel nepostupujeme.

15:30 HOD: Poláci mají 24 tr. b.  Francie má 12 tr. b. Slováci mají 13 tr. b.

Po českém finishmannovi Aleši Opatrném a Zidandem P máme celkem 16 tr. b. (dokončili s 8 tr.b.)

15 HOD: Čisté konto mají zatím jenom USA. A i favorizovaná Brazílie... Finsko má 4 tr. b. Němci 8 tr. b. Švédi 5 tr. b. Švýcaři 12 tr. b. Rakušané 5 tr. b.

2. 8. 14:11 HOD: Za naše družstvo již startoval Jiří Skřivan a Kallisto (0 tr. b.) a Z. Zelinková a Luka´s Ninja (8 tr. b.). Jako třetí odstartoval Kamil Papoušek a Bel Canto Hradiště (8 tr. b.).

22 HOD: Slnečný štvrtok Bratislavskej CSIO3*

Bratislavská Grand Prix sa ako každoročne môže po prvom dni pochváliť skvelou atmosférou. Od 10.tej hodiny ráno jazdci odskákali 3 súťaže. Všetky boli s náväzným rozoskakovaním s počtom koní okolo 55. V prvej 135 cm vysokej súťaži zvíťazil Američan Meagan Nusz, druhý skončil český jazdec Aleš Opatrný a tretí Talian Marco Filippo Bologni . Zo 14 jazdcov, ktorí postúpili do rozoskakovania bolo 7 slovenskej národnosti. V 140 cm súťaži zvíťazila Fínka Julia Anna Kontio pred dvoma francúzami, Davidom Jobertiem a Marie Demonte. Zo slovenských jazdcov sa umiestnili 4 na popredných priečkach v rozoskakovaní. V 145 cm vysokej kvalifikácii na neďeľňajšiu GP a zvíťazil Fín Sebastian Numminem , druhý skončil maďarský pretekár Szabolcs Krucso a tretí slovenský jazdec Bronislav Chudyba. Zajtra sa môžeme tešiť na súťaž pohár národov, ktorá začne o 13.00 a uvidíme 14 družstiev.Dúfajme, že české a slovenské družstvo sa prebojuje do druhého kola medzi 8 postupujúcich. Držte päste, priatelia. :)

Text nám zaslala Sandra Kallayová.

19:30 HOD: V Middle Tour obsadila Z. Zelinková a Luka´s Ninja jako 23. V Big Tour dokončil nejlépe Z. Hruška a Calata na 15. m.

12:15 HOD: A. Opatrný a Tadmus skončili na 2. m. ve Small Tour.

1. 8. 11:30 HOD: České družstvo si vylosovalo třináctku, družstev je 14: Itálie, řecko, Brazílie, Maďarsko, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko, USA, Finsko, Německo, Polsko, Rakousko, České republika, Francie.

30. 7. 20 HOD: V sobotu a v pondělí můžete sledovat setřihy na TV Dvojka (STV): 3. 8. od 16:30 do 18,00 hod – Pohár národů a 5. 8. od 16,30 do 18,00 hod. – Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava.

 

Reprezentovat ČR budou:
Zdeněk Hruška (Calata, Lukrecie - škrtnutá)
Aleš Opatrný (Casal I nahrazen Falco Union, Zandiro nahrazen Tadmus, Zidande P)
Kamil Papoušek (Bel Canto Hradiště, Carisano, Catero)
Jiří Skřivan (Dius, Kallisto)
Zuzana Zelinková (Caleri II, Filicita, Luka's Ninja)

Padesátiminutový sestřih televizního přenosu hlavní soutěže 48. ročníku mezinárodních jezdeckých závodů Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava CSIO3*-W, které se uskuteční od 1. do 4. srpna 2013 v areálu TJ Slávia STU na Májovej ulici 21 v Bratislavě, odvysílá ČT Sport ve středu 14. srpna od 14.40 hodin a následně ještě ve stejný den od 23.20 hodin. Slovenská televízia uvede aktuálně na „Dvojce“ přenosy jak z nedělní Grand Prix, tak již z pátečního Poháru národů.

 


Kompletní seznam účastníků najdete v příloze pod článkem.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.