Jezdecký festival 2014: Závěr festivalu

Jezdecký festival proběhl 19. - 23. 3. v Lysé nad Labem při výstavě Zemědělec 2014. Konal se pod záštitou ČJF, která ho i finančně podpořila. Na programu bylo 36 soutěží. / Aktualizace 23. 3. 18:00 Drezurní soutěž SG/2009 vyhrála Zeusová Alena s Corrado AZ (5 start.), J/2009 Hejlová Iva - Sacramoso Mantova XLIX-30 (3), IM/2009 opět Alena Zeusová a Corrado AZ (3), skoky S** T. Lomský s New Dancerem (6), finále Kolowrat Tour A. Halíková s Marylandem (6). V poslední soutěž celého festivalu ST** zvítězil - stejně jako v sobotu - Ludvík Jandourek a Balladium (9 start.). Aktualizace 27. 3. 20:00 Přidána tisková zpráva č. 16 Drive and Winter Tour.

Den pátý (závěr festivalu): Drezurní soutěž SG/2009 vyhrála Zeusová Alena s Corrado AZ (5 start.), J/2009 Hejlová Iva - Sacramoso Mantova XLIX-30 (3), IM/2009 opět Alena Zeusová a Corrado AZ (3), skokovou soutěž S** Lomský Tomáš s New Dancerem (6), finále Kolowrat Tour Halíková Andrea s Marylandem (6). V poslední soutěž celého festivalu ST ** zvítězil - stejně jako v sobotu - Ludvík Jandourek a Balladium (9).

Den čtvrtý: Sobotní ST* vyhrál Ludvík Jandourek s koněm Balladium, S* Ing. J. Pařenica s Aquitem, L* Andrea Halíková s Maryland a L* Denisa Vegrichtová a Jetta, Mini maxi vyhrál Petr Švec s Athénou 3 (3).

 

TZ 23. 3. 2014

Vrchol festivalu získal opět Ludvík Jandourek

Velkou cenou Czech Equestrian Teamu vyvrcholil premiérový Jezdecký festival. V neděli 23. března převzal z ruky manažerky týmu Kariny Divišové trofej a gratulace za prvenství Ludvík Jandourek v sedle koně Baladium.

Ludvík Jandourek si do Lysé nad Labem přivezl výbornou formu a nejednou se objevil na předních místech. S koněm Baladium nastoupil po sobotní výhře v soutěži ST* i na parkur o 5 cm vyšší v neděli. V prvním kole potvrdila dvojice své kvality, a stejně jako další dva jezdci dokončila bezchybně. Soutěž se jela na finále pro 10 nejlepších, a tak Ludvík Jandourek proklouzl do druhé části bez zatížení trestnými body.

Jako první z bezchybných se na start finále postavila Naghmed Khanjani s Caecilií R. Předvedla výbornou a rychlou jízdu, ale zastavení před posledním skokem ji stálo nejen 4 trestné body, ale také ztrátu dobrého času, za nějž byla nakonec penalizována ještě jedním trestným bodem. Nebyla však jediná, komu se stal poslední skok osudný a zamíchal pořadím. Předposlední na startu Ludvík Jandourek s Baladiem od prvních metrů pospíchal a jeden z riskantních obratů mu přinesl chybu na překážce a tudíž i 4 trestné body. Očekával tak výkon Josefa Pařenici se Sarah Sun, který sice také zkracoval, ale z jízdy bylo patrné, že Jandourkův čas nepokoří. Jezdec věděl, že bezchybný parkur by z něj učinil vítěze hlavní soutěže. Bohužel chyba na posledním skoku ho o prvenství připravila a zařadila ho na druhé místo. Ludvík Jandourek tak v sedle koně Bohumila Starnovského dosáhl na další cenný úspěch během Jezdeckého festivalu.

Na poslední skok nebude v dobrém vzpomínat ani Andrea Halíková, jež s Goodwins 007 chybovala v základním kole i finále právě na poslední překážce. Nakonec skončila ve Velké ceně Czech Equestrian Teamu na pěkném pátém místě, důvod k ještě větší radosti však měla v předcházející soutěži. Ve finále Kolowrat Tour totiž předvedla nejlepší výkon a v rozeskakování dvou dvojic těsně porazila Denisu Vegrichtovou. Mělnická jezdkyně byla nadšená z vůbec prvního čistého S* s koněm Artuš, bohužel na základní kolo nedokázala navázat a dvakrát chybovala. Andrea Halíková jela na jistotu, ale zvolila příliš pomalé tempo. Za překročený čas inkasovala 6 trestných bodů a nechybělo tak mnoho, aby o výhru přišla.

Během závěrečného dne Jezdeckého festivalu se uskutečnila ještě soutěž S* - Cena společnosti Kamír, v níž zvítězil Tomáš Lomský. Skokovým soutěžím však předcházel ještě dopolední drezurní program. Ze tří soutěží se dvakrát z první příčky radovala Alena Zeusová. Ta předváděla nejlepší výkony s Corradem AZ. V nejtěžší drezurní soutěž IM kür, která se jela jako Cena České jezdecké federace, dokončila za 66,583 %.

Pátým dnem tak skončil Jezdecký festival v Lysé nad Labem, který spojil několik jezdeckých disciplín. Těšil se výborné divácké návštěvnosti i mediální přízně. Představili se na něm i nejlepší čeští jezdci. Festival si nenechal ujít aktuálně např. nejlepší voltižní jezdec Lukáš Klouda, mistr opratí Jiří Nesvačil starší a úlohu předvedla a paradrezurní mistryně České republiky Anastasja Vištalová. Kromě každodenních on-line přenosů a 15minutových sestřihů na ČT Sport zájemci mohou zhlédnout na obrazovkách České televize 90minutvý záznam celého festivalu. Bude odvysílán v úterý 1. dubna od 22.35 hodin a středu 2. dubna od 8.30 hodin. Veškeré podrobnosti o Jezdeckém festivalu naleznete na www.jezdeckyfetsival.cz.

 

TZ 22. 3. 2014

Sobotnímu festivalu kralovali Klouda a Jandourek

Čtvrtý den Jezdeckého festivalu nabídl v sobotu 22. března opět několik vrcholů. Nejen, že dlouhou cestu vážil do Lysé i aktuálně nejlepší Čech ve voltiži Lukáš Klouda, ale také se skákalo na parkurech do 135 centimetrů, kde se dařilo Jandourkovi.

Ludvík Jandourek zažil výborné odpoledne v hale C lysolabského výstaviště při Jezdeckém festivalu. Čtvrtý závodní den vrcholila Jump Tour 2014 v malé a velké túře. Zatímco v rámci malé túry si pro vítězství dojela do té doby vedoucí jezdkyně Denisa Vegrichtová, která si první pozici v seriálu pojistila vítězstvím ve finále, napínavý průběh měla druhá túra. Do nejnáročnější bodované soutěže S* šel Ludvík Jandourek z třetí pozice. S Casperem 3 však dokončil bezchybně a bojoval v rozeskakování, kde nakonec skončil třetí. Protože se jezdcům počítaly jen 4 nejlepší výsledky a navíc se ve finále získávala dvojnásobná hodnota bodů, pořadí se promíchalo. Vedoucí Miloslav Příhoda zajel závěrečný parkur bezchybně, ale pomalu a zůstal s jedním trestným bodem za branami rozeskakování. Vyčkával tak na to, jak si poradí jeho největší soupeři. Nakonec se jezdec musel spokojit s konečným třetím místem, neboť oba jezdci pod ním se do rozeskakování probojovali. Druhou příčku si udržel Alexander Baraldi, který však neměl daleko k vítězství. Chyběl mu totiž pouze jeden bod, o nějž ho porazil právě Ludvík Jandourek.

Nebyl to však poslední úspěch tohoto jezdce. V závěrečné soutěži – Ceně České jezdecké federace na obtížnosti ST*se dlouho zdálo, že soutěž bude ochuzena o vrcholné rozeskakování. Dva jezdci sice nechybovali, ale nedokázali dokončit v časovém limitu. Nakonec o rozeskakování rozhodly poslední dvě dvojice, které se do něj bezchybným výkonem v čase kvalifikovali – Ludvík Jandourek s koněm Baladium a Alexander Baraldi s Valentinem 5. První zmíněný startoval dříve a shodil poslední skok. Alexander Baraldi tak mohl jet na jistotu, ale chyba v průběhu parkuru ho donutila výrazně zrychlit. Sice dokončil v lepším čase, avšak chyboval taktéž na posledním skoku, čímž jeho skóre vyšplhalo na 8 trestných bodů. Třetí skončila v soutěži Andrea Halíková, která o 0,03 vteřiny nestihla časový limit. Jezdkyně si vak přivezla skvělou formu do Lysé nad Labem, neboť s dvojicí koní Maryland a Wyoming 1 ovládla další díl Kolowrat Tour. Tentokrát jezdci soutěžili na parkuru S*.

Dopoledne bylo ve znamení voltižních jezdců, kteří soutěžili ve skupinách i v jednotlivcích. Ozdobou voltižní části dne byl Lukáš Klouda, aktuálně nejlepší český voltižní jezdec, vítěz Světového poháru a účastník finále Světového poháru i mistrovství Evropy. Po soutěži, v níž nenašel přemožitele, bylo také možné získat od tohoto velmi úspěšného jezdce podpis v rámci autogramiády.

Vedle seniorské kategorie jezdci bojovali ještě v soutěžích juniorů A a juniorů B, rozdělených dle věku. Velmi atraktivní kategorií byla také soutěž skupin, jež se konala jako první v rámci dopoledního programu. Nejvíce se dařilo zástupcům JK Voltiž Albertovec. I juniorským kategoriím kralovali reprezentanti stejného klubu – Veronika Nováková a Nela Stříbrná.

Odpoledními parkurovými soutěžemi zmiňovanými v úvodu však program sobotního Jezdeckého festivalu neskončil, neboť posledním bodem byla večerní Fitmin Show plná zajímavých ukázek dalších více či méně obvyklých odvětví jezdeckého sportu. V neděli festival vyvrcholí drezurními a parkurovými soutěži. Více se dozvíte na www.jezdeckyfestival.cz.

 

 

Den třetí: Přidány výsledky. Na programu byly skokové a vozatajské soutěže. Soutěž S* vyhrál Jakub Novotný s Gwen (Sportovní stáj Golem). V nejpočetněji obsazené soutěži vozatajců - jednospřeží se na prvním místě umístil Kurka Libor s Hektor 4 (Stáj 3K Přední Lhota), dvojspřeží Václav Coufalík a čtyřspřeží Jiří Nesvačil st.

Den první: Zahájení festivalu

Slavnostního otevření se dočkal Jezdecký festival v Lysé nad Labem, který začal právě ve středu 19. března. Na tuto významnou a ojedinělou akci se sjeli slavná jména včetně dvou olympijských vítězů, kteří mají ke koním blízko. Nechyběli tak David Svoboda či Eva Samková.

„Koně mám moc ráda a ráda bych si v letošním roce udělala jezdeckou licenci,“ prozradila Eva Samková, která si nyní musí kvůli zranění odepřít ježdění na svém koni Pepinovi, jehož dostala právě za zlatou olympijskou medaili ze Soči. Společně s Davidem Svobodou předali pamětní trofej potomkům jednoho z prvních československých zlatých olympioniků. Tím byl František Ventura, jenž v roce 1928 vybojoval v sedle koně Eliota olympijské prvenství v parkurovém skákání. Ručně kovanou trofej převzali vnoučata Františka Ventury PhDr. Eva Stehlíková, Mgr. Hana Kostohryzová a JUDr. Milan Kostohryz.

 

Lysá nad Labem, 21. března 2014

Nesvačilovo čtyřspřeží bylo vrcholem pátečního festivalu

Třetí den Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem byl v pátek 21. března zasvěcen nejprve skokovým soutěžím, ale především pak závodům spřežení. Na startu se sešli nejlepší čeští jezdci a čtyřspřeží korunoval nejen Jiří Nesvačil starší, ale i dalších 6 účastníků.

Sedm startujících v nejnáročnější soutěži spřežení bylo neobvykle mnoho. Navíc na startovní listině figurovala samá zvučná jména včetně trojice z rodiny Nesvačilů. Za skvělé divácké kulisy předváděli nejen účastníci soutěže čtyřspřeží skvělé výkony, k nimž jim pomohlo i povzbuzování návštěvníků. Za mohutných ovací dojel ve fantastickém čase první kolo závěrečné soutěže Jiří Nesvačil starší, který se po něm se ujal vedení. Své mistrovské umění zopakoval i při druhém kole, kdy dokonce předvedl ještě rychlejší jízdu a s velkým náskokem zvítězil. Za to ho vyprovodil početný dav zaplněné výstavní haly dokonce bouřlivým potleskem ve stoje.

 

Jiří Nesvačil starší s koňmi Lady 26, Carmen 17, Putin a Arnie dokončil o více jak 12 vteřin rychleji, a to i přes tři chyby a tedy připočtení celkem 15 trestných vteřin. Druhý dojel jeho syn Jiří Nesvačil a nejlepší trio uzavřel Václav Coufalík. Ten zářil i mezi dvojkami, kde před sebe nikoho nepustil. Nejen, že dosáhl na nejvyšší příčku s duem Odeta 2 a Gracie 6, ale s Lindou 86 a Lybií dojel druhý.

 

Jiří Nesvačil starší díky suverénním výkonům po celou Drive Winter Tour 2014 si také dojel pro celkové prvenství. V ostatních kategoriích dosáhli na místo nejvyšší Pavel Drbohlav mezi jedničkami a Alexander Soukup v dvojspřeží. Bohužel v poslední zmíněné kategorii došlo při sčítání výsledků k omylu a místo tří nejlépe bodovaných se sečetla všechna čtyři kola, což zapříčinilo, že byl na místě vyhlášen chybně vítězem Petr Vlašic. „Velmi nás vzniklá situace mrzí. Bohužel v zájmu rychlého navázání slavnostního ceremoniálu nedošlo k důkladné kontrole celkové tabulky, za což se všem dotčeným v čele s Petrem Vlašicem omlouváme,“ konstatoval ředitel závodů Josef Malinovský.

 

Dopoledne se uskutečnily tři skokové soutěže včetně dalšího kola Kolowrat Tour. V ní zvítězila jezdkyně JK Kolowrat Kateřina Kučerová s klisnou Anabel van´t Kathof. Zbylé dvě soutěže ovládl se svými koňmi Jakub Novotný. Ten vyhrál úvodní soutěž L* s Asparuchem a následně S* v sedle klisny Gwen 5.

 

Skoky budou na programu i v sobotu, ale nejprve se dopoledne uskuteční voltižní soutěže. Chybět na nich nebude ani aktuálně nejlepší Čech Lukáš Klouda, který kvůli Jezdeckému festivalu přicestoval až z Německa. Sobotní večer pak bude od 19.00 h

 

 

Středa 19. března 2014 – dopolední program

Začátek soutěže č. 1 v 9.00 hodin (neměnný čas)

Soutěž č. 1:            
ponyhandicap ZLP


Soutěž č. 2:            
ponyhandicap LP


Soutěž č. 3:            
ponyhandicap SP

 

Středa 19. března 2014 – odpolední program

Slavnostní zahájení – cca ve 12.00 hodin – posléze začátek soutěže č. 4

Soutěž č. 4:            
skoková soutěž Z


Soutěž č. 5:            
skoková soutěž ZL 

Soutěž č. 6:            
skoková soutěž L*


Soutěž č. 7:            
skoková soutěž L*
 

Čtvrtek 20. března 2014 – dopolední program

Začátek soutěže č. 8 v 8.00 hodin (neměnný čas)

Soutěž č. 8:            
drezurní soutěž DJ/2009


Soutěž č. 9:            
drezurní soutěž JU/2009

Soutěž č. 10:            
drezurní soutěž vJ/2009
 

Čtvrtek 20. března 2014 – odpolední program

Začátek soutěže č. 11 odhadem ve 14.00 hodin (může se změnit dopředu i dozadu – bude upřesněno 18. března dle reálného počtu účastníků)

Soutěž č. 11:    
skoková soutěž ZL

Soutěž č. 12:            
skoková soutěž L*

Soutěž č. 13:            
skoková soutěž L**


Soutěž č. 14:            
skoková soutěž S*

 

Pátek 21. března 2014 – dopolední program

Začátek soutěže č. 15 v 8.00 hodin (může se změnit dopředu i dozadu – bude upřesněno 18. března dle reálného počtu účastníků)

Soutěž č. 15:            
skoková soutěž L*


Soutěž č. 16:            
skoková soutěž L*

Soutěž č. 17:            
skoková soutěž S*
 

Pátek 21. března 2014 – odpolední program

Technická porada účastníků soutěží spřežení cca od 12.30 hodin v Riders Clubu u věže rozhodčích
Začátek soutěží spřežení odhadem ve 13.00 hodin (může se změnit dopředu i dozadu a příp. může být soutěž č. 18 posunuta až po soutěži č. 21 – bude upřesněno 18. března dle reálného počtu účastníků a s ohledem na televizní vysílání)

Soutěž č. 18:            
soutěž dvojspřeží pony


Soutěž č. 19:            
soutěž jednospřeží


Soutěž č. 20:            
soutěž dvojspřeží


Soutěž č. 21:            
soutěž čtyřspřeží

 

Sobota 22. března 2014 – dopolední program

Technická porada voltižních účastníků cca od 8.30 hodin v Riders Clubu u věže rozhodčích
Začátek soutěže č. 22 v 9.00 hodin (bude upřesněno 18. března dle reálného počtu účastníků)

Soutěž č. 22:            

voltižní soutěž jednotlivců – muži i ženy kategorie junior A - Cena společnosti IREL

Soutěž č. 23:            
voltižní soutěž jednotlivců – muži i ženy kategorie junior B


Soutěž č. 24:            
voltižní soutěž jednotlivců – muži i ženy kategorie senior
Soutěž č. 25:            
voltižní soutěž skupin – kategorie junior

Přehlídka plemenných hřebců (ihned po skončení voltižních soutěží)

 

Sobota 22. března 2014 – odpolední program

Začátek soutěže č. 26 odhadem ve 12.00 hodin (může se změnit dopředu i dozadu – bude upřesněno 18. března dle reálného počtu účastníků)

Soutěž č. 26:            
skoková soutěž L* - Cena společnosti Equinet

Soutěž č. 27:            
skoková soutěž S*


Soutěž č. 28:            
skoková soutěž S*

Soutěž č. 29:            

skoková soutěž ST*
 
 

 

Sobota 22. března 2014 – večerní program - FITMIN SHOW

Sobota 22. března 2014 – VEČERNÍ FITMIN SHOW – cca od 19.00 hodin
Agility aneb psí i koňské parkury (cca 15 min)
Ukázka disciplíny „všestrannost“ (cca 15 min)
Soutěž č. 30: Mini-maxi (cca 30 min)
Jezdění v dámských sedlech – Mini-maxi a Kür (cca 15 min)
Paradrezurní kür v mistrovském podání (cca 10 min)
Skoková soutěž minikoní v rámci PRZECHWOZD TOUR 2014 (cca 30 min)
Přehlídka plemenných hřebců
Ukázka disciplíny „vytrvalost“ (cca 10 min)
Dogfrisbee (cca 10 min)
Pólo v hale (cca 20 min)
Working Equitation (cca 20 min)

 

Neděle, 23. března 2014 – dopolední program

Začátek soutěže č. 31 v 8.00 hodin (může se změnit dopředu i dozadu – bude upřesněno 18. března dle reálného počtu účastníků)

Soutěž č. 31:            
drezurní soutěž SG/2009

Soutěž č. 32:            
drezurní soutěž vJ/2009


Soutěž č. 33:            
drezurní soutěž vIM/2009 – kür

 

Neděle, 23. března 2014 – odpolední program
Začátek soutěže č. 34 cca ve 13.00 hodin (může se změnit dopředu i dozadu – bude upřesněno 18. března dle reálného počtu účastníků)

Soutěž č. 34:            
skoková soutěž S** 

Soutěž č. 35:            
skoková soutěž handicap 125 cm a 135 cm 

Soutěž č. 36:            
skoková soutěž ST**

 

Premiérový Jezdecký festival 2014 budou moci sledovat nejen návštěvníci přímo na výstavišti v Lysé nad Labem, ale také diváci u monitorů internetové televize EquiTV.cz, která bude všech pět dní přenášet veškeré dění z arény v hale „C“ živě!

Živé vysílání bude od 19. do 23. března 2014 začínat i končit každý den dle reálného časového harmonogramu sportovních soutěží. Standardně tedy od 9.00 nebo od 8.00 hodin a poběží až do závěrečného dekorování poslední soutěže dne. Více na www.equitv.cz nebo www.jezdeckyfestival.cz.

 

Eva Samková zahájí jezdecký festival

Povrch pro Jezdecký festival je již téměř hotov! Kolbiště je již připraveno a v tuto chvíli se pouze zavlažuje a válcuje. Na opracovišti zbývá doplnit poslední složku geotextilií a taktéž se bude v nacházejících dvou týdnech pravidelně upravovat.

S pokládkou speciálních gumových rohoží se začalo v pondělí 24. února a o den později již byly rozloženy po téměř celé ploše opracoviště, které zabírá plochu 55 x 18 metrů. Do konce tohoto týdne se na rohože naveze směs písku a geotextilií. Od čtvrtka se pracovníci výstaviště a dodavatelské společnosti pustí i do přípravy samotné závodní arény o rozměrech 61 x 25 metrů nacházející se uprostřed nové výstavní haly C.

Na četné žádosti jezdců se pořadatelé Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem rozhodli poskytnout účastníkům alespoň 30 boxů pro denní ustájení koní. Stáje se budou nacházet přímo v areálu výstaviště v těsné blízkosti opracoviště...

„Prostorové možnosti při souběhu Jezdeckého festivalu s výstavou jarní Zemědělec jsou velmi omezené, a tak s ustájením koní nebylo původně počítáno. Jelikož jsme však chtěli vyhovět jezdcům, kteří mají více koní, resp. jsou z daleka, po konzultaci s provozovateli výstaviště jsme zajistili výstavbu stáje pro 30 koní,“ uvedl ředitel závodů Josef Malinovský.

Jednat se však bude výhradně o možnost ustájení koní v době konání programu Jezdeckého festivalu – tzn., že ve stájích není možné koně nechávat přes noc. Zájemci si boxy mohou objednat za 400 Kč na půlden (dopolední a odpolední část programu rozdělena dle rozpisu jednotlivých disciplín a soutěží), nebo na celý den za 600 Kč na box. „Současně připomínáme, že partnerem Jezdeckého festivalu pro ustájení koní je jezdecký areál Equus Kinsky v nedalekém Hradištku u Sadské. Ten se nachází pouhých 10 kilometrů od výstaviště a nabízí kvalitní zázemí pro jezdce a koně, kteří to mají do Lysé nad Labem daleko, ale chtějí se soutěží účastnit ve více dnech,“ podotkl Josef Malinovský.

Jakmile bude kapacita boxů pro denní ustájení na výstavišti vyčerpána, její navýšení již z technických důvodů nebude možné. Proto pořadatelé doporučují všem zájemcům, aby si boxy objednali co nejdříve. Uzávěrka objednávek ustájení i přihlášek do soutěží je 17. března. Do tohoto termínu je však nutné také provést platbu za zápisné do jednotlivých soutěží i případné ustájení. Určitě by tak zájemci o účast neměli nechávat tyto nezbytné administrativní kroky na poslední chvíli! 


Jezdecký festival 2014 každý den na ČT Sport

V přípravě je také 90minutový záznam z vyvrcholení celé akce, tedy z drezurní volné sestavy na hudbu a z parkurové Velké ceny. Vysílací čas u tohoto pořadu bude publikován v nejbližších dnech.

Níže uvádíme odkazy na stránky jednotlivých pořadů z Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem, kde jsou vždy nejaktuálnější vysílací časy premiéry i repríz...

 

Středa - 15 min denní souhrn

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10800408493-jezdecky-festival-2014/214471291219201/

 

Čtvrtek - 15 min denní souhrn

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10800408493-jezdecky-festival-2014/214471291219202/

 

Pátek - 15 min denní souhrn

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10800408493-jezdecky-festival-2014/214471291219203/

 

Sobota - 15 min denní souhrn

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10800408493-jezdecky-festival-2014/214471291219204/

 

Neděle - 15 min denní souhrn

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10800408493-jezdecky-festival-2014/214471291219205/

 

Neděle - záznam - 90 min

Připravuje se do vysílání.

 

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.