Albertovec zve na 3. halové závody spřežení

Takřka přesně po roce se tuto sobotu - 14.2.2009 opět sejdou příznivci spřežení při halové soutěži na Albertovci. A o tom, že je na Severní Moravě o tuto krásnou disciplínu zájem, svědčí nejen vozatajská účast, ale též vyprodaná hala v předchozích dvou ročnících.

Ladislav Jirgala, JK Hřebčín Albertovec
Ladislav Jirgala z JK Hřebčín Albertovec

Ani letos to není jiné. Pokud se do Albertovce chystáte a nemáte vstupenku, upozorňuji, že všechny vstupenky k stání i sezení jsou opět vyprodané! Máte ale možnost, pokud chcete závody sledovat živě, využít nabídky hřebčína a za 20 Kč navštívit projekci v sále Hotelu Albertovec. Pravda, skvělou atmosféru, která v hale po předchozí dva roky panovala a která bude jistě i nyní, to nenahradí. Přesto jako nápad je to velmi pěkné :-).

Loňského klání vozatajů se na Albertovci zúčastnilo 18 soutěžících, včetně jednoho zástupce z Polska. I letos pořadatelé přivítají zahraniční účastníky. Jsou to tři slovenští vozatajové z NŽ Topolčianky v čele s Miroslavem Matuškou, mistrem Slovenska ve čtyřspřeží. Zde však, stejně jako ostatní zástupci Slovenska, bude startovat s dvojspřežím lipicánů.

Celkem je na závody předběžně přihlášeno 32 spřežení – 14 jednospřeží, 14 dvojspřeží a 4 čtyřspřeží. Ze známých jmen jsou zatím na startovní listině např. Jan Nesvačil, Marek Jirgala, Tatiana Fridrichová, Jiří Nesvačil jun., Ladislav Jirgala, Jaroslav Jandl, Libor Kurka a Petr Vozáb. A samozřejmě nesmím zapomenout, že po loňské odmlce by měl přijet i zástupce TJ Hřebčín Slatiňany. Dorazit by měl Radek Nesvačil se svými starokladrubskými vraníky, kterému se dařilo již při prvních halových závodech v Hradištku. Určitě tak bude na co se dívat.

Na závěr si tedy zopakujme, že přehlídka umění vozatajů mezi třinácti překážkami (včetně jedné maratonové) začíná již tuto sobotu 14.2.2009 v 10.30 hod. Těm šťastným, kteří už mají vstupenku, přejeme dobrou zábavu!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.