Alexandr Oniščenko prodal 44 koní

Paul Schockemöhle potvrdil německému serveru St. Georg.de, že koupil 44 koní od ukrajinského miliardáře Alexandra Oniščenka. Schockemöhle však nekomentoval, o jaké koně se jedná a zda na seznamu nebyl nějaký ukrajinský kůň pro olympijské hry. Více uvnitř. Aktualizace 12. 7. 19:00 HOD: Ukrajina mění olympijskou nominaci.

Aktualizace 12. 7. 19:00 HOD: V pondělí 11. července se ve FEI databázi změnilo vlastnictví koně Calcourt Falklund, který byl nominovaný na olympijské hry. Kvůli pravidlu, že kůň závodící na olympijských hrách musí být vlastněn nebo spoluvlastněn majitelem stejné národnosti tak musel být Calcourt Falklund vyšrtnut z olympijské nominace. Kvůli změně majitele nemůže tým počítat ani s koňmi Air Chin Z, Dinero de Laubry, Gabbiano 11, Quickdiamond a Forlap. I když musela být olympijská nominace dramaticky seškrtána, stále to vypadá, že Ukrajina pošle do Ria celý tým i bez Oniščenka. Cassio Rivetti, Rene Tebbel, Ulrich Kirchoff a Ferenc Szentirmai mohou stále složit čtyřčlenné družstvo.

 

Původní zpráva

Oznámení o prodeji koní následovalo poté, co před několika týdny vyšlo najevo, že je Oniščenko obviněný z účasti v jednom velkém korupčním případu na Ukrajině. Jako na člena parlamentu se na Oniščenka vztahovala imunita. Ta však byla nedávno zrušena a tak může být miliardář obviněn.

Ukrajina je kvalifikovaná na olympijské hry v Rio de Janeiru. Její účast teď může být v ohrožení, jelikož všechny koně v týmu vlastní právě Oniščenko. Schockemöhle dále pro St. Georg uvedl, že cílem je, aby ukrajinští jezdci mohli na olympiádě závodit. Kvůli vyšetřování korupčního případu je zde ale stále hrozba zabavení majetku Alexandra Oniščenka a tedy i jeho koní.

Pokud by se nemohl tým Ukrajiny účastnit olympijských her v srpnu, uvolnilo by se tak místo pro Irsko.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.