Anna Kellnerová: Podpořit český tým je pro mě opravdu velmi důležité

Za dva týdny v pražské Chuchli odstartuje třetí ročník mezinárodních skokových závodů CSIO3*-W CET Prague Cup. Český parkurový tým se pokusí o obhajobu loňského vítězství. Chybět by v něm neměli Aleš Opatrný či Anna Kellnerová.

Ondřej Zvára s Cento Lanem, Kamil Papoušek s Warnessem, Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old a Aleš Opatrný s Forewerem. Taková byla v loňském roce vítězná sestava českého parkurového týmu v Poháru národů při CSIO3* CET Prague Cupu v Chuchle Areně Praha. Současně se jednalo o pozdější reprezentační kádr pro olympijské hry v Tokiu. 

Letos se mezinárodní mítink v parkurovém skákání vrací do Chuchle v druhé polovině června a nominováni do českého týmu byli Filip Doležal, Anna Kellnerová, Kamil Papoušek, Aleš Opatrný a Vladimír Tretera. Pravděpodobným náhradníkem bude Kamil Papoušek. Všichni se na závody již velmi těší, přestože konkurence bude opravdu silná. Zopakovat úspěch z roku 2021 nebude vůbec jednoduché. „Aktuálně do Poháru národů evidujeme třináct zemí. Kromě České republiky to jsou Belgie, Dánsko, Irsko, Itálie, Japonsko, Německo, Nizozemsko, Nový Zéland, Rakousko, Slovensko, Švédsko a Velká Británie,“ uvedla ředitelka závodů Markéta Šveňková. „Mezi jednotlivci odstartují ještě reprezentanti Rumunska, Slovinska a Turecka,“ doplnila. 

Stájová jednička Anny Kellnerové čtrnáctiletá klisna Catch Me If You Can Old startovala před CSIO3*-W CET Prague Cupem naposledy při Global Champions v Hamburku, kde dvakrát nastoupila v GCL za Prague Lions. Podruhé v sezoně se navíc kvalifikovala i do Grand Prix Longines Global Champions Tour. „Catchie má tento týden takovou malou pauzičku a pak se již budeme připravovat do Chuchle, kam se moc těším jak na Pohár národů, tak na Grand Prix. Doufám, že budu moci být součástí obou soutěží,“ uvedla krátce po závodech v Hamburku Anna Kellnerová. „S Catchie se budu připravovat na nejvyšší skákání, ale budu tam mít ještě další koně pro nižší soutěže,“ upřesnila. 

Česká reprezentantka se těší nejen na samotné soutěže, ale také na atmosféru, která je v Chuchli pravidelně výborná. O to více domácí jezdce v loňském roce mrzelo, že se druhý ročník Prague Cupu musel uskutečnit bez přítomnosti diváků kvůli tehdejším epidemickým opatřením. „Na fanoušky se do Chuchle Areny opravdu hrozně těším. Velmi dobře si pamatuji, jaké to bylo první rok, když se tam konalo CSIO. Byl to pro nás opravdu neuvěřitelný zážitek, přijelo tam velké množství lidí a byla to skvělá podívaná i skvělý sport, který mohli všichni sledovat. Loni se našemu týmu podařilo zvítězit, a tak doufám, že to fanoušky namotivuje, přijedou se podívat a náš tým podpořit. Určitě to budeme potřebovat. Když máme silnou podporu diváků, pak atmosféra a způsob ježdění je jiný. Jezdec i kůň má možnost si to opravdu užít a snaží se předvést co nejlepší výkony,“ pokračuje Kellnerová.

Kvůli účasti při CSIO v Praze však musí oželet několik mítinků světové série Global Champions. „Jelikož jsem dala přednost našemu domácímu CSIO, tak nemohu startovat v rámci Global Champions na dalších třech kolech v Cannes, ve Stockholmu a v Paříži. Pro tým Prague Lions je to samozřejmě trochu složitější, ale mít možnost závodit v České republice a podpořit český tým je pro mě opravdu velmi důležité,“ dodala Anna Kellnerová. Podrobnosti o programu CSIO3*-W CET Prague Cupu a prodeji vstupenek jsou uvedeny na internetových stránkách akce www.csiopraha.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.