Annie, bývalá stájová jednička Tomáše Tesárka uhynula

Ve věku 23 let dnes uhynula známá klisna Tomáše Tesárka, Annie. Tato dcera hřebce Ascot z plnokrevné matky Maga po Hugben tvořila se svým jezdcem nerozlučnou dvojku a docílili spolu mnoha úspěchů, které vygradovaly 11. místem v celorepublikovém žebříčku skokových koní roku 2004. Tento úspěšný rok se také jen těsně nedostali do finálové čtyřky skokového poháru, když skončili šestí. 

Hnědka Annie se narodila 15. 6. 1994, byla plemene český teplokrevník a odchoval ji Jaroslav Merunka z Hybrálce. S Tomášem Tesárkem reprezentovala Stáj Tesárek Kocanda a měla výkonnost T, startovala také na domácích mezinárodních závodech. V roce 2005 skončili na 9. místě ČSP, v roce 2006 obsadili v jezdecké ročence 31. místo v žebříčku sportovních koní, o rok později 32. V roce 2008 dala hříbě, klisničku Aqua, do sportu se vrátila v roce 2009 a skončila v žebříčku jako 39. 

V roce 2009 psal náš časopis po Velké ceně Brna toto: 

NÁVRAT

Po 18měsíční přestávce se do vyšších soutěží vrátila letos již patnáctiletá klisna Annie (Ascot) Tomáše Tesárka. Loňská mateřská pauza a předtím těžká operace jícnu ji vyřadila ze sportu, ovšem po kvalitní péči brněnské kliniky a odpočinku se vrátila více než úspěšně. Probojovala se do finále Falton VC Brna (8 + 16 tr. b.) a obsadila 8. místo (průběžné 4. místo v ČSP). Jejich zatím nejlepší umístění se konalo v roce 2005, kdy získali celkové deváté místo. „Skákala opravdu neuvěřitelně, jsem fakt nadšený… Ty chyby jsem způsobil já svou až příliš opatrnou jízdou,“ sdělil nám rozradostněný jezdec. Annie je na kolbištích známá svým specifickým stylem skoku a dobrým charakterem – málokdo také ví, že na jedno oko nevidí.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.