Atmosféra Velké noční ceny Ptýrova nezklamala

Velkou noční cenu eLED Ptýrova lze bez nadsázky označit za zlatý hřeb dosavadního Českého skokového poháru. Ochozy naplněné diváky a umělé osvětlení vytvořily fantastickou atmosféru, která přilákala na start i dva naše olympijské reprezentanty. Velkou noční cenu nakonec vyhrál z bouřlivého potlesku Matěj Kotalík s Cesanem V ze stáje Dita Opalice.
Start za umělého osvětlení je velmi specifický a může skrývat úskalí, v Ptýrově však bylo vše perfektně připraveno. Zkušený německý stavitel Klaus Holle připravil parkury šité na míru prostředí a jezdci si umělé osvětlení mohli vyzkoušet již při páteční soutěži stupně ST. Této možnosti využil kromě jiných právě Matěj Kotalík, který v pátek seznámil svého koně s umělým osvětlením a celou sobotu čekal, až přijde jeho chvíle ve Velké ceně.

 První kolo Velké noční ceny dokončilo bez chyby 9 dvojic, ze kterých byl nejrychlejší Jan Chýle s Abdulahem B. Bezchybnou jízdu dokázal, stejně jako další tři dvojice, zopakovat i ve finále, na stupně vítězů to ale nestačilo a skončil až na čtvrtém místě. Vítězem se stal Matěj Kotalík s Cesanem V, který finále absolvoval čistě za 54,22 sekund. Druhá Jana Francová s Quinzo Z na vítěze ztrácela pouhých 24 setin sekundy, třetí se umístil Přemysl Adam s Cachasem. Ozdobou startovní listiny Velké noční ceny byly jména dvou olympioniků Miloslava Příhody a Ondřeje Zváry, který byl s Quimerem-M pátý. Oba si velmi chválili nezaměnitelnou atmosféru a především úžasnou diváckou kulisu, která v Tokiu bohužel tolik chyběla. Jejich společné vítězství coby duo „Tokijské kamikadze“ ve štafetovém skákání ocenili diváci aplausem ve stoje.

Nabitý sobotní program ale nenabídl jen Velkou noční cenu. Soutěžilo se od rána a tak přítomní diváci viděli hned několik finálových klání. Mezi amatérskými jezdci se nejlépe dařilo Dominice Moudré s Ratinou 5, před druhou umístěnou Danou Pinkavovou s Rolex a Pavlou Fuchs s Gefion S. Finále Czech Junior Cup opanovala Laura Johana Šebestová a Marcant 1, druhé místo vybojovala Alžběta Viačková a Remus 3 před Emmou Salákovou s Gimmy 1. Soutěže navíc skvěle doplňoval doprovodný program – za zmínku stojí především povedené představení volné drezury šesti koní Miloslava Simandla a především adrenalinem nabitá štafetové skákání dvojic.
 

Český skokový pohár bude pokračovat v září Velkou cenou Litomyšle 12.9. a Velkou cenou Hořovic 19.9., jubilejní 20. ročník pak uzavře nově Super Grand Prix v Martinicích 25. a 26. září.  Jedinečný sportovní zážitek z Ptýrova je možné díky záznamu streamu na www.ceskyskokovypohar.cz sledovat i zpětně, záznam již tradičně uvede ve svém vysílání Česká televize. Veškeré doplňující informace, startovní a výsledkové listiny a průběžné žebříčky jednotlivých soutěží seriálu jsou na webu Českého skokového poháru.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.