BBC Sportovec roku 2015 bez jezdců

Žádný jezdec nebo žokej nebyl nominován na letošní cenu BBC Sportovec roku. Nominace byly zveřejněny 30. listopadu, ale ani žokej AP McCoy ani úřadující světová jednička Scott Brash na seznamu nominovaných nejsou. "Nejsem zklamaný, soustředím se na svoji práci a je na lidech zvenku, aby si mě všimli," řekl Brash. Kdo je nominovaný a kdy naposled vyhrál jezdec nebo žokej tuto cenu?

"Je škoda, že se Charlotte Dujardin nedostala minulý rok mezi první tři (skončila čtvrtá)," dodává Scott. "Jako světová mistryně a vítězka každé drezurní soutěže už nemohla nic víc udělat."

Reakce jezdecké veřejnosti na Facebooku na sebe nenechaly dlouho čekat: "Je to strašné, že jezdecký sport a úspěchy jezdců nejsou v Anglii doceněné. Scott Brash dokázal ve sportu více jak kdokoliv jiný a to nejen v Anglii ale také ve světě," píše například Tracey Stern.

Na Sportovce roku 2015 byly nominováni cyklistka Lizzie Armitstead, fotbalistka Lucy Bronze, sedmibojařka Jessica Ennis-Hill, atlet Mo Farah, cyklista Chris Foome, boxer Tyson Fury, pilot formule 1 Lewis Hamilton, tenisová hvězda Andy Murray, plavec Adam Peaty, atlet Greg Rutherford, hráč rugby Kevin Sinfield a gymnasta Max Whitlock.

Celkový vítěz bude vyhlášen v přímém přenosu z Belfastu 20. prosince.

V roce 2010 zvítězil vůbec jako první žokej AP McCoy. Byl to rok, kdy vyhrál na 15. pokus Velkou národní s koněm Don't Push It. V roce 2013 se pak umístil na třetím místě. AP je jeden ze čtyř oceněných jezdců v celé historii Sportovce roku - David Broome v roce 1960, Princezna Anna v roce 1971 a Zara Phillips v roce 2006. Minulý rok obsadila Charlotte Dujardin čtvrté místo.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.