Belgické vítězství v Poháru národů v Hickstead

Po tříkolové bitvě vyhrálo belgické družstvo pohár národů ve Velké Británii při Longines Royal International Horse Show v Hickstead. Soutěže se účastnilo celkem osm týmů a Velká Británie, Belgie, Německo, Švýcarsko a Itálie soutěžili o kvalifikační body.

Po prvním kole se dělila Belgie se Švýcarskem o první místo s čistými konty, vítězové z minulého roku, tým USA, byly těsně za nimi se čtyřmi trestnými body. O jeden bod dál byla Francie na čtvrtém místě a Velká Británie, s olympijským vítězem Ben Maherem, který jako jediný z týmu dokázal zajet čistě, byla na pátém místě. Německo dokončilo první kolo s osmi trestnými body, Nizozemsko s devíti a Itálie z 16 trestnými body.

Ve druhém kole Francie zajela třikrát čistě, čímž si udržela čtvrté místo. Británie však po dalších pěti trestných bodech klesla až pod Německo. Belgie i Švýcarsko dokončily každý se čtyřmi trestnými body, které přidali k čistým výsledkům z kola prvního, zatímco tým USA zajel kolo čistě a vyrovnal se tak Belgii a Švýcarsku. Následovalo rozeskakování, do kterého musel každý tým nominovat jednoho jezdce.

První do rozeskakování nastoupila za tým USA Beezie Madden, členka loňského vítězného družstva z Hicksteadu. Chybou na dvojskoku však dala šanci zvítězit Belgii i Švýcarsku.

Za Švýcarsko byla nominována Janika Sprunger, která rozeskakování dokončila čistě v čase 44,17 sekundy, což byl její již třetí čistý parkur ten den na klisně Bonne Chance CW. Velký tlak tak byl na belgického jezdce Pietera Devose, kterému se na jeho valachovi Dylano podařilo zajet také čistě, ale v rychlejším čase 42,60 sekundy, čímž dovršil belgické vítězství v poháru národů v Hickstead.

Pieter Devos a Dylano, foto: Trevor Meeks

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.