Benátky podruhé v Poděbradech

Již druhý ročník zajímavě dotovaných skokových závodů pořádal JK Benátky nad Sázavou tento víkend na travnatém kolbišti v Poděbradech. I přesto, že se další závody konaly v Ostravě i v Herouticích, sešlo se početné startovní pole a celkem dobrá konkurence. V nejvyšších soutěžích bodovali hlavně mladší jezdci.

Přemysl Adam
Přemysl Adam

Parkury byly stejně jako vloni dílem autora Petra Švece a technického delegáta Ing. Jana Kutěje. V nedělním L** (dotace 20 000 korun) vhodným způsobem oslavil sobotní svátek Přemysl Adam (na fotografii s Unesco I), když v rozeskakování dosáhl nejrychlejšího času a zvítězil před S. Motyginem s Coraggiem a Pavlem Jarolímem s osmiletým valachem Great Fun.

Petra Látalová

Petra Látalová s jedenáctiletým valachem Limettem

V hlavní soutěži S** bylo okolo 40 startujících, však se také jelo o celkovou dotaci 25 000 korun (startovné 450 korun). Do rozeskakování se překvapivě dostalo pouhých sedm dvojic, bezchybné výkony předvedlo pouze mladé ženské trio. Nejrychlejší z nich byla Nikola Bielíková se Safírem, která přijela až ze stáje Ing. Kutěje ve Žďáru nad Sázavou. Druhá skončila Iva Holíková, tentokrát ne s Fabienne, ale s ryzkou Daisy, jejíž otec velel věži rozhodčích. Třetí skončila Petra Látalová s jedenáctiletým valachem Limettem (na fotografii).
Nejmladší jezdkyní v rozeskakování byla Kristýna Nechanická s Laurou, nakonec však rozeskakování vzdala.

Kristýna Nechanická

Kristýna Nechanická s Laurou

Možnosti startovat na jednom z nejlepších travnatých povrchů v Čechách vyzkoušelo mnoho dvojic, některé i ze severu Moravy či z jihu Čech, byla to pro ně taková zkouška před CSI Hradec Králové. Co se týká kolbiště v Poděbradech, jsou teď nyní jistě všichni zvědaví, jestli se bude konat letošní CSIO. Bylo by škoda využívat toto kolbiště jen 4x do roka, jako by to bylo bez této vrcholné akce.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.