Boj o body do Světového poháru v Göteborgu

Předposlední kvalifikace na finále Světového poháru ve švédském Goteborgu přinesla nejvíce bodů Jessice Kürten, která byla s C. F. Libertinou v rozeskakování o trošku rychlejší než druhý Marco Kutscher (GER) s holštýnským valachem Cashem. Třetí místo patřilo dalšímu irskému jezdci, mistru světa z roku 2002 Dermottovi Lennonovi s H. Elite. Kromě dalších informací přinášíme také fotografie Kita Houghtona/FEI.

V celkovém hodnocení západoevropské logy SP je po druhém goteborgském místě na špici právě Marco Kutscher, přičemž do finále postupuje 18 nejlepších jezdců. Poslední kvalifikace se koná na konci března v s`Hertogenboschi, finále 14. - 18. dubna v Ženevě. Tam by měla startovat také minulá vítězka Meredith M.-Beerbaum, pro níž by to měl být první start po krátké mateřské pauze. Fanouškům stylového Markuse Ehninga můžeme prozradit, že i ten má kvalifikaci splněnou, z německých jezdců by měl startovat i úřadující mistr Německa Ph. Weishaupt a oblíbený Ludger Beerbaum.

Připomeňme, že Meredith M.-Beerbaum porodila 27. února dceru Briannu Victorii. 

Švédská devátá a poslední kvalifikace drezurního Světového poháru dopadla nejlépe pro Adelinde Cornelissen (NED), která se třináctiletým valachem Parzivalem získala v küru 84,400 procent. Jako druhý skončil Švéd žijící u Münsteru Patrik Kittel a Watermill Scandic H.B.C s minimálním náskokem na třetí opět Holanďankou Imke Schellekens-Bartels s H. D. Sunrise.

Ve vedení žebříčku SP západoevropské ligy je nyní Edward Gal (NED). Do finále se kvalifikuje 15 nejlepších jezdců, přičemž z jedné země max 3 reprezentanti. Například Německo by v holandském s`Hertogenboschi od 25. do 28. března měli zastupovat Isabell Werth, nejlepší německý jezdec z Goteborgu Matthias Alexander Rath a jako třetí Carola Koppelmann.

 

Vítězná Jessica Kürten.

Druhý Marco Kutscher s Cashem.

 

Třetí Dermott Lennon a H. Elite. 

 

Vítězná A. Cornelissen s J. Parzivalem.

Patrik Kittel a Watermill Scandic H.B.C.

 

Třetí Imke Schellekens-Bartels s H. D. Sunrise.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.