Bundesšampionát 2015: Téměř dvojnásobné vítězství stáje Beerbaum

Ze stáje Beerbaum pochází již mnoho jezdců zapsaných do historie bundesšampionátu - se samotným Ludgerem koně zvítězili v roce 1988 a 1993, s Marco Kutscherem v letech 2002, 2005 a 2007, s Henrikem von Eckermann 2006, 2011 a 2012 a pod Philippem Weishauptem v roce 2008 a 2010. A tento rok pokračoval v tradici Christian Kukuk - s Caressinim se stal bundesšampionem pětiletých skokových koní a s šestiletým Casanovou skončil těsně druhý.

Do nedělního finále se Kukuk kvalifikoval se 4 koňmi. Caressini (Carento x Cassini I) dostal v prvním kole známku 9,1 a komantátor Joachim Geilfus k výkonu řekl: "Naprosto správná cesta ve výcviku. Hřebec si je na skocích absolutně jistý, cválá a překonává skoky pravidelně, což je velmi dobré." Stejně jistě absolvoval hřebec i druhé kolo, a do protokolu mu bylo zapsána známka 9,4. Jasné vítězství a čest pro chovatele Dr. Axela Schürnera.
Mezi pětiletými finalisty bylo 35 westfálců, druhým nejzastoupenějším plemenem byli holštýni (8), třetáím hannoveráni s 5 jedinci.

O překvapení mezi šestiletými koňmi se posatral teprve sedmnáctiletý Philipp Schulze-Topphoff, když se stal šampionem spolu s valachem Cooper (Cornado I) chovatele Karla-Heinze Wortmanna. Již zmíněný druhý valach Casanova (Clinton - Stakkato) jel v rozeskakování o kousek pomaleji. tento valach pochází ze slavného chovu Heinricha a Wilhelma Strunků, odkud pochází například drezuristka Isabell Werth Bella Rose.

A jak vypadal podle autorů tohoto článku (www.pferd-aktuell.de) parkur? "Náročný parkur, který Eckardt Hilker šestiletým postavil, se vyznačoval hlavně dlouhými cvalovými úseky. Byl požadován svižný cval, který tyto přátelské linie umožňovaly. Jako vždycky bylo od mladých koní vyžadováno mnoho - vždyť jsou to nejlepší mladí koně Německa..."

Mezi šestiletými bylo osm westfálců a oldenburgů, šest hannoveránů a 5 holštýnů.

Vše o bundesšampionátu ve Warendorfu zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.