CAI-A Altenfelden 2009 s početnou českou účastí

Ve čtvrtek 18. června začaly v rakouském Altenfeldenu velké mezinárodní závody spřežení, které jsou součástí světového poháru FEI TOP DRIVERS ADWARDS, dále součástí poháru GOLDEN WHEEL CUP a kvalifikací na zimní halový pohár FEI WORLD CUP. Do Rakouska se vydala početná česká ekipa jezdců a to v jednospřeží: Jan Exnar, Jiří Koníř, MVDr. Pavel Jadrníček, v párech: Erik Zuvač, Ladislav Jirgala a Josef Hrouda, který od letošního roku reprezentuje Slovenskou republiku, ve čtyřspřeží: Petr Vozáb, Jiří Nesvačil sen., Libor Kurka.

Čtvrteční a páteční drezury

Drezury se jezdily včera a dnes z důvodu velké početnosti závodníků, kterých je celkem 94. Po oba dva dny byli jezdci rozděleni na dvě poloviny. Českým jezdcům se při drezurních zkouškách moc nedařilo, což se projevilo v hodnocení rozhodčích.
V jednospřeží skončili naši reprezentanti až v samotném konci výsledkové listiny: Jan Exnar 20., MVDr. Pavel Jadrníček 21. a Jiří Koníř 22. z 25 soutěžících. Ani v párech jsme se nedočkali žádného úspěchu a umístění našich dvojspřeží bylo podobné jako u jedniček. Erik Zuvač obsadil 41. místo a Ladislav Jirgala 42. místo z 46 dvojspřeží.

Jiří Nesvačil sen.

Jiří Nesvačil sen.

Ve čtyřspřeží se našim reprezentantům dařilo, hlavně Jiřímu Nesvačilovi sen. a jeho čtyřspřeží starokladrubských běloušů z Hřebčína Favory, který zajel velmi pěknou drezuru a obsadil tak 3. místo, Petr Vozáb 7. místo a Libor Kurka 11. místo z 11.


Nesvačil sen. je po crossu druhý za mistrem světa Erikssonem

Sobotní maraton přinesl pro české barvy nepatrné zlepšení. Nutno podotknout, že trať byla velmi náročná po pátečním dešti, na jezdce čekalo 7 překážek z toho jedna vodní. V jedničkách se nejvíce dařilo Jiřímu Konířovi – 14. místo, Jan Exnar skončil 17. a MVDr. Pavel Jadrníček 19.
Ve dvojspřeží předvedl Ladislav Jirgala bravurní jízdu, která mu vynesla 15. místo, Erik Zuvač dojel na 26. místě. Nejlepší umístění v maratonu pro české barvy zařídil opět reprezentant Hřebčína Favory Jiří Nesvačil sen., který se umístil na „bramborovém“ 4. místě. Petr Vozáb skončil 7. a Libor Kurka 10.
Po dvou dnech si naši jezdci polepšili o pár míst a to: v jedničkách je prozatím Jan Exnar na 17. místě, Jiří Koníř 18. a MVDr. Pavel Jadrníček na 20. místě. Ve dvojspřeží poskočil po maratonu Ladislav Jirgala ze 42. místa na 27. a Erik Zuvač ze 41. místa na 34. pozici. Nejlepší průběžný výsledek má zatím Jiří Nesvačil sen., který je po dvou dnech závodění na 2. místě za dvojnásobným mistrem světa Tomasem Erikssonem ze Švédska. Petr Vozáb je 6. a Libor Kurka 10.

Jiří Nesvačil sen.

Jiří Nesvačil sen. při maratonu.

 

Jiří Nesvačil sen. v Altenfeldenu na parkuru třetí, celkově druhý

Nedělní parkur při CAI-A Altenfelden přinesl mnoho změn v celkovém pořadí, ale pro české barvy se toho už moc nezměnilo. V jednospřeží zajel parkur nejlépe MVDr. Pavel Jadrníček s 3 trestnými body, což znamenalo 7. místo, Jan Exnar inkasoval 3,42 tr. b. a obsadil 10. místo. Nejméně se dařilo při parkuru Jiřímu Konířovi, který obdržel 15,76 tr. b. a skončil na 22. pozici.
Ve dvojspřeží zajel Ladislav Jirgala za 6,31 tr. b., což pro něj znamenalo 20. místo a Erik Zuvač měl 11,77 tr. b. (29. příčka). Nejlepší umístění na parkuru zaznamenal opět Jiří Nesvačil sen. z Hřebčína Favory, kterému se v letošním roce velmi daří na mezinárodní scéně a tentokrát obsadil 3. pozici. Petr Vozáb s 10,44 tr. b. skončil osmý a Libor Kurka s 10,36 tr. b. sedmý.

V celkovém pořadí se naši jezdci umístili následovně:
Jednospřeží (25):
Jan Exnar - 16. místo
MVDr. Pavel Jadrníček - 18. místo
Jiří Koníř - 19. místo

Dvojspřeží (46):
Ladislav Jirgala - 20. místo
Erik Zuvač - 31. místo

Čtyřspřeží (11):
Jiří Nesvačil sen. - 2. místo
Petr Vozáb - 7. místo
Libor Kurka - 10. místo

Další informace můžete najít na www.hippoevent.at.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.