CAI3* Nebanice 2017 - celkové výsledky

Od 28. června do 2. července probíhají v Nebanicích tradiční mezinárodní závody spřežení CAI3*. Průběžné výsledky najdete uvnitř.

Seznam přihlášených

 

Celkové výsledky

Čtyřspřeží - B. Aillaud, 5. J. Nesvačil jun., Dvojspřeží - R. Wojtacha, 2. M. Gössl, 9. Z. Jirásek, 12. J. Kohout, 15. J. Nesvačil, Jednospřeží - W. Kwiatek, 18. J. Koníř, Čtyřspřetí pony - D. Palkovics. Kompletní výsledky najdete zde.

 

Drezura

Dvojspřeží - 1. M. Gössl, 12. J. Kohout, 14. J. Hrouda, 17. J. Nesvačil, 18. Z. Jirásek, jednospřeží - 1. M. Fallak, 17. J. Koníř, čtyřspřeží pony - 1. D. Palkovics. Výsledky po drezuře najdete zde.

 

 

Závody začali ve čtvrtek ráno drezurními soutěžemi čtyřspřeží pony a jedniček.

Celý den propršel. Dobře propískované travnaté kolbiště nápor vody bez problémů zvládlo . Rozhodčí sbor pracoval ve složení Joaquin Garcia Medina /ESP/, Jaap Boom /NED/, Marie de Ronde /NED/, Zsuzsanna Mihok /HUN/ a Witold Bogacz /POL/

Nejlepší drezuru ve čtyřspřeží pony zajel maďarský jezdec Palkovics Dávid. V soutěži jednospřeží se sešlo 20 jezdců. Jediným českým zástupcem byl Jiří Koníř a Gss Regia XXXVIII-75. Při jeho drezuře, jako by se otevřelo nebe a lilo opravdu jako z konve. Vítězkou se stala Marlen Fallak – Tessa FST z Německa , která získala 46,84 tr.bodů. Druhý Bartolomiej Kwiatek – Sonet z Polska získal 48,76 tr.bodů a třetí Christoph Dieker – Bobby / GER/ 49,03.

Druhý den začali drezurní soutěž páry. Počasí vyšlo nádherné, pouze málá sprška přesně v pauze na oběd. Vítězem se stal domácí jezdec Martin Gössl – Pluto Aquila a Pluto Peppolina ziskem 54,74 tr.bodů. Na druhém místě skončil Lászlo Penzer z Maďarska a třetí Marek Barylko z Polska. V královské kategorii čtyřspřeží byl suveréně nejlepší francouzský jezdec Benjamin Aillaud 47,61. Na druhém místě skončil v Nebanicích nejvýše postavaný závodník ve světovém žebříčku, několikanásobný mistr světa maďarský reprezentant Zoltán Lázár. Drezura v Nebanicích se mu nedařila, udělal několik hrubých chyb, ale nakonec výsledek 51,20 ještě stačil na druhé místo. S výsledkem 52,74 skončil třetí Jiří Nesvačil jun. z Národního hřebčína Kladruby nad Labem.

Sobotní maraton se jel opět za krásného počasí. Trať připravil německý stavitel Josef Middendorf a všechny překážky byli technicky velice náročné. V soutěži čtyřek pony opět vyhrál Dávid Palkovicz. Jedničky ovládli polští sourozenci Kwiatkovi. Oba měli v soutěži 2 koně, startovali tedy 2x a vyhrála Weronika, druhý byl Bartolomiej, třetí Weronika a čtvrtý Bartolomiej. Páté místo získal Marcin Kilanczyk /LUX/. V párech posílil vedení soutěže Martin Gössl a k vítězství v drezuře přidal i vítězství v maratonu. Druhé místo obsadil Rafal Wojtacha /POL/ a třetí velice dobře zajel nestárnoucí Zdeněk Jirásek. V páté překážce měl nehodu Zóltán Lázár. Při snaze o co nejrychlejší výjezd z překážky najel na sloup a převrhl se. Všichni z kočáru vypadli. Utíkající spřežení statečně zastavil francouzský závodník Sebastien Mourier. Zóltán Lázar si po ošetření našimi záchránáři zavolal vrtulník a i se svým synem /přísedící / odlétl/ do nemocnice v Budapešti. Vítězem maratonu čtyřek se stal Švýcarský reprezentant Jerome Voutaz před Maďarem Josefem Dobrovitzem mladším.

Nedělní parkur v soutěžích pony nijak výsledky nezamíchal. Jako po všechny tři dny se stal vítězem Dávid Palkovics /HUN/ před Rogerem Campbellem /GBR/ a třetí Johanna Carlberg /SWE/ V tomto pořadí skončili i celkově po třech dnech. V jedničkách vyhrála parkur Jessica Wächter /GER/ ale v celkovém pořadí ji toto vítězství nepomohlo. Celkově vyhrála Weronika Kwiatek . V parkuru předvedla bezchybnou jízdu, ale čas ji zařadil v parkuru až na 4.místo. Celkově druhý skončil Bartolomiej Kwiatek a třetí Marlen Fallak . Největší napětí se odehrálo v soutěži párů. Martin Gössl byl po dvou dnech 1. Na celkové vítězství si mohl dovolit udělat tři chyby ale bohužel chyb bylo 5 a tak jej výsledek parkuru odsunul na 2. místo. Vítězem dvojspřeží se stal Rafal Wojtacha a se svým druhým spřežením získal 3.místo. Zato Jiřímu Nesvačilovi se nedělní jízda povedla a parkur vyhrál.

Celkovým vítězem čtyřek se stal Francouzský jezdec Benjamin Aillaud, druhý skončil Jerome Voutaz, třetí Josej Dobrowitz jun , čtvrtý Sebastien Mourier, který své hlavní spřežení nechal doma a zde startoval s mladými koňmi a pátý Jiří Nesvačil mladší.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.