CAN v Heřmanově Městci

Jak jsme vás již informovali v rámci výsledkového hiposervisu, v sobotu 6. června se v Heřmanově Městci (v parku Bažantnice) sešly vozatajové, aby svedli souboje o první místa v jednodenní kompletní soutěži spřežení pod názvem Memoriál Jiřího Škodného. Na programu byly soutěže dvojspřeží pony (5), jednospřeží (17), dvojspřeží (9) a čtyřspřeží (4).

spřežení

Vítěz jednospřeží MVDr. Pavel Jadrníček s koněm Generalissimus Aversa XLIV z Národního hřebčína Kladruby nad Labem.


Drezury se jezdily od 9.00 hodin na dvou obdélnících, po nich následoval parkur. Terénní zkoušku neboli maraton absolvovali jezdci odpoledne. Skládal se ze 3 úseků, A – 4000 m, D – 800 m, E – 5900 m. V „E“ čekalo na jezdce 5 překážek a to Cik – cak, Altán, Valy, Remízek, Hrad a Voda. Odpolední program byl ještě zpestřen skokovým terénním parkurem.
Mnoho jezdců se účastnilo s mladými koňmi, aby sbírali cenné zkušenosti do dalších závodů, ale na drezurních úlohách tomu nebylo znát. V dvojspřeží pony zvítězila Mgr. Monika Pospíšilová, v jednospřeží MVDr. Pavel Jadrníček, v párech domácí reprezentant Martin Hejl a ve čtyřspřeží Jiří Nesvačil sen.
Parkur byl ve znamení pěti čistě zajetých jízd z celého startovního pole, z toho se to povedlo pouze dvěma dvojspřežím pony a třem párům. V pony vévodila parkuru vítězka drezury Mgr. Monika Pospíšilová. V jedničkách diváci neviděli ani jeden čistě projetý parkur, takže nakonec nejlepší výkon podal s jedním shozením Mgr. Pavel Plch s lipicánem Pluto Trofetta X – 3. Parkur dvojspřeží nejlépe sedl druhému domácímu závodníkovi a to Radku Nesvačilovi. Ve čtyřkách vyhrál překážkovou jízdu Petr Vozáb.
Odpolední maraton měl dvě tváře počasí. Zatímco pony, jedničky a skoro celé páry měly hezky, na čtyřky se čerti ženili. Silný déšť a vítr, zataženo až černo. Mnohdy jezdci ani neviděli na písmena v překážkách, ale naštěstí se celé závody obešly bez větších problémů. Nejrychlejší v pony byl Jiří Votoupal, v jednospřeží Roman Vyskočil, v párech Erik Zuvač a ve čtyřkách Petr Vozáb.
Po sečtení všech výsledků byli známí vítězové jednotlivých kategorií a to: v pony Mgr. Monika Pospíšilová, v jednospřeží MVDr. Pavel Jadrníček, v dvojspřeží Tomáš Barták jun. a čtyřspřeží ovládl Petr Vozáb.
Závěrem musím konstatovat, že celé závody byly velmi povedené. Za to patří pořadateli a všem zaměstnancům velké díky. Nashledanou v příštím roce na Memorialu Jiřího Škodného.

spřežení

Ve dvojspřeží zvítězil Tomáš Barták jun. s kladrubskými klisnami Sýrie - 17 a Razie - 18  startující za svojí domavskou stáj JK Barták Nahoruby.

spřežení

Jiří Nesvačil sen. reprezentující Hřebčín Favory obsadil v kategorii čtyřspřeží 2. místo.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.