CCI 4* a CIC 3* v německém Luhmühlenu

Ve dnech 16. - 19. června se v německém Luhmühlenu konaly závody všestrannosti nejvyšší úrovně CCI 4* a CIC 3*. Byla to předzkouška pro ME, které se zde bude konat 25. - 28. srpna. Na startu se tedy sešla opravdová elita tohoto sportu. Speciálně v soutěži CCI 4*. Ale pěkně popořádku. Začneme CIC 3*...

Pořadí po pátečních drezůrách vypadalo takto. První místo Kai Rüder (GER) s koněm Leprince des Bois 31,50. Druhé místo Marina Köhncke (GER) s Calma Schelly 37,50. Třetí místo Andreas Ostholt (GER) s Franco Jeas 37,70.

Pořadí po drezůrách CCI 4*? První místo obsadil Frank Ostholt (GER) s Little Paint 35,30 a druhé Piggy French (GBR) s Flying Machine - 37,20 která stále čeká na vítězství ve 4* které jí letos těsně uniklo v Badmintonu. Třetí místo patřilo zástupci Švédska Niklas Jonsson (SWE) s First Lady 37,80. Sobotní kros byl poznamenán deštěm. Závodiště však prošlo několika úpravami a změnami, jak řek Andreas Dibowski: "Nová tvář Luhmühlenu se někomu nemusí líbit, ale bylo nutné udělat změny, aby i poslední soutěžící měl stejné podmínky jako první."

Kros pořadím většinou zamíchá, ale v CIC 3* se na prvních třech místech nic nezměnilo. Soutěží CCI 4* to bylo trochu jiné. Frank Ostholt díky 6,80 tr. bodů za čas v krose, klesl na 4. místo. Piggy French za excelentní pouze s 1,20 trestných bodů za čas se posunula na 1. místo. Niklas Jonsson inkasoval 20 trestných bodů na překážkách plus trestné body za čas a klesl na 19 příčku. Druhá příčka po terénní jízdě patřila Sandře Auffarth která zajela výborný kros čistě a v čase. Na třetí místo se posunul Andreas Dibowski s opět čistě zajetým krosem a v čase. Ale ještě je před námi závěrečný parkur a hlavně veterinární prohlídka. Čtyři koně nakonec k této prohlídce nenastoupili, ostatní prošli bez problému.

Parkur většinou rozhodne o všem. V CIC 3* bylo vidět hodně čistých parkurů, ale ne všichni měli to štěstí. Jedna chyba odsunula Kai Rüder z prvního místa na druhé. 4 trestné + 1 trestný bod za čas určitě mrzely Marinu Köhncke, která tak ztratila druhou příčku a skončila celkově na 8. místě. Andreas Ostholt za čistý parkur a v čase právem získal 1. místo.

A jak zamíchal pořadím parkur v CCI 4*? Piggy French ještě to vítězství ve 4* není přáno. Díky 8 trestným bodům klesla až na 4. místo. Na 3. místo postoupil Frank Ostholt který chyboval jen jednou. Druhé místo udržela Sandra Auffarth. A vítězství si nakonec odnesl Andreas Dibowski, který zajel parkur čistě. Je to jeho druhé vítězství v CCI 4* během sedmi měsíců.

ME v Luhmühlenu ještě žadný Němec nevyhrál, bude to výzva pro Andrease? Uvidíme v srpnu, nechme se překvapit.

Celkové výsledky na www.luhmuehlen.de

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.