CDI-W Brno 2017 - GP pro Patrika Kittela

Ve dnech 16. - 18. června probíhá v Brně v areálu na Panské Líše již 19. ročník závodů Světového poháru v drezuře. Na tyto jediné mezinárodní drezurní závody v Česku je přihlášen rekordní počet 108 koní z 19 zemí světa. 

Startky a výsledky

 

Výsledky

neděle: FEI Freestyle Pony - 1. L. Messner a Helios B, 10. J. Sekaninová a Don Johnson, 16. J. Pásková a Fleuramos SEM, 17. N. Feherová a Kimberly, FEI Children Individual Competition - 1. E. Skřivanová a Velvet, 3. N. Feherová a Vabantos, FEI GP Freestyle Test - P. Kittel a Well Done De La Roche CMF, 7. F. Sigismondi a Trevis Jospo, FEI Intermediate I Freestyle Test - 1. V. Nébel a Quite Right, 2. H. Vašáryová a Filipa, 7. M. Košťál a Little Jack, 

sobota: FEI Individual Pony - 1. L. Messner a Helios B, 10. J. Sekaninová a Don Johnson, 15. J. Pásková a Fleuramos Sem, 17. N. Feherová a Kimberly, FEI Children Team Competition - 1. E. Skřivanová a Velvet, 5. N. Feherová a Vabantos, FEI Individual Juniors - 1. E. Lyban a Erantos, 5. E. Vavříková a Belle Ennie, 10. A. Hanáčková a Well Done, 16. A. Havlíčková a Fieneke, FEI Grand Prix Special - 1. M. Nilsson a Bon-Ami, 8. P. Rubíčková a Xangai, FEI Grand Prix - 1. P. Kittel a Well Done De la Roche CMF, 9. F. Sigismondi a Trevis Jospo, FEI Intermediate I - 1. R. Ács a Bilan 3, 7. H. Vašáryová a Rock For Hit, 11. H. Vašáryová a Filipa, 12. M. Košťál a Little Jack, 20. F. Sigismondi a Drambuie AK, 21. M. Knoflíček a Dower

pátek: FEI Team Pony - 1. P. Stallmeister a Der Kleine Prinz, 13. J. Sekaninová a Don Johnson, 16. N. Fegerová a Kimberly, 18. J. Pásková a Fleuramos Sem, FEI Chidlren Preliminary B Competition - 1. E. Skřivanová a Velvet, 5. N. Feherová a Vabantos, FEI Team Juniors - 1. L. Jakubíková a Da Felice, 2. E. Vavříková a Belle Ennie, 5. A. Hanáčková a Well Done, 16. A. Havlíčková a Fieneke, FEI Prix St. Georges - 1. R. Ács a Qatar, 4. H. Vašáryová a Filipa, 7. T. Hábová a Djazz F, 21. F. Sigismondi a Drambuie AK, 23. M. Knoflíček a Dower, FEI Grand Prix - 1. M. Nilsson a Bon-Ami, 10. P. Rubíčková a Xangai

 

 

Tisková zpráva ČJF

V túře World Cupu (Grand Prix + Grand Prix volná sestava na hudbu) se nám představí 16 dvojic. Nejvýznamnějším jezdcem je beze sporu Švéd Patrik Kittel, který v současné době zaujímá 15. místo světového FEI světového žebříčku seniorů a na OH 2012 v Londýně obsadil celkově 14. místo.  Dále vzpomeňme ukrajinskou olympioničku Innu Logutenkovou, která v Riu obsadila 41. místo. Portugalský jezdec Boaventura Freire je v současné době na průběžném 3. místě ve FEI World Cup – Western žebříčku. Nebude chybět ani všem brněnským divákům známý maďarský jezdec Róbert Ács, který si získává rozhodčí a diváky svými volnými sestavami na hudbu a v současné době mu patří ve FEI World Cup – central žebříčku 6. místo. Běloruské jezdkyni Volze Ihumentsave patří v současné současné době 8. příčka FEI World Cup – central.

Jedno želízko v ohni bude mít v této nejnáročnější túře (spolu s velkou rundou CDI3*) také Česká republika a to v podání Fabrizia Sigismondiho s Trevisem JASPO. Ten se nám představí také v malé rundě s Drambuie AK.

Ve velké rundě CDI3* (Grand Prix + Grand Prix special) uvidíme 17 dvojic. Žebříčkově nejlépe postavenou jezdkyní této túry bude Luxemburčanka Mandy Zimmer se Saladin MZ. Určitě se také můžeme těšit na výkony francouzského náhradníka pro OH v Riu Alexandra Ayache a jeho estonské přítelkyně Gerete Püvi.

Z Čechů jsou do této kategorie, která je spolu Grand Prix ve World Cupu kvalifikační pro Mistrovství Evropy seniorů, přihlášeny Pavla Rubíčková s Xangai a Petra Minářová s Dumontem.

Malá runda CDI3* čítá nejvíce startujících a to 30 dvojic! Z Čechů jsou přihlášeni kromě výše zmíněného Fabrizia Michal Knoflíček s Dowerem, Ema Gottwaldová s Belissimus, Tereza Hábová s koněm Jazz a Michal Košťál s Little Joe.

V soutěži juniorů, kde je přihlášeno 20 dvojic, se utká hned 6 dvojic z prvních 100 ve FEI Světového žebříčku. Mezi nejlepší se řadí naše Eva Vavříková s Bell Ennie (30. místo) a Saša Hanáčková s Well Done (59. místo). V trojlístku našich juniorských jezdkyň, které se chystají na Mistrovství Evropy, se nám také představí Aneta Havlíčková s Fieneke.

Pony kategorie je v Brně vypisována pravidelně již několik let. Je kvalifikační pro Mistrovství Evropy, které se uskuteční koncem července v maďarském Kaposváru. Celkem 17 dvojic a z toho 7 z první stovky FEI Světového žebříčku bude bojovat o umístění a body do žebříčku. Česká jezdkyně Julie Sekaninová s Donem Johnsonem je v současné době na 98. příčce. Další českou jezdkyní bude Julie Pásková s Fleuramo´s Sem a Nikola Feherová s Kimberly. Početnou ekipu pony jezdců přiveze Rakousko a Maďarsko.

Novou kategorií v Brně bude runda pro děti (12 – 14 let). Zde je přihlášeno 7 dvojic a také tato kategorie je kvalifikační pro Mistrovství Evropy. Z Češek se představí Eliška Skřivanová s Velvet a Nikola Feherová s Vabantos.

A kdo bude rozhodovat?
Hlavním rozhodčím je FEI4* rozhodčí pan Ilja Vietor ze Slovenska. Ve sboru rozhodčích nalezneme čtyři nejvyšší olympijské FEI5* rozhodčí: Irinu Maknami z Ruska, Thomase Langa z Rakouska, který s Peterem Hollerem z Německa a Eddym de Wollf van Westerrodem z Holanska rozhodovali na Olympijských hrách v Riu 2016. Prezidentka rakouské federace FEI4* rozhodčí Elisabeth Max-Theurer je šestou rozhodčí ve sboru. FEI4* rozhodčí je také maďarská rozhodčí paní Orsolya Hillier, která v letošním roce bude v domácím Maďarsku rozhodovat ME pony v drezuře.

Jsme velice rádi, že také Česká republika má zastoupení v rozhodcovském sboru. Rozhodovat budou naše dvě mladé FEI3* rozhodčí paní Simona Fialová a paní Gabriela Valeriánová.

Závodit se bude na 2 obdélnících a každý den bude začátek v 8.00 a v 9.00 hodin.

Vstup je zdarma a všichni jste srdečně zváni

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.