CDI-W/CDIJ/CDIP Panská Lícha: Úspěch i pro české jezdce

V termínu 21. - 23. 6. se na Panské Líše uskuteční CDI-W/CDIJ/CDIP. Z Brna se pomalu a jistě stává mekka české drezury, protože kromě těchto závodů - jediné CDI v ČR - se tu letos pojedou i obě finále největších drezurních seriálů: Českého drezurního poháru a Donau Bohemia Trophy.

20:45 HOD: Přidána tisková informace Při mezinárodních drezurách v Brně uspěli i čeští jezdci

Při mezinárodních drezurách v Brně uspěli i čeští jezdci

Nedělními volnými sestavami na hudbu vyvrcholil v Brně na Panské líše program třídenních mezinárodních závodů v drezuře, jejichž součástí byly i soutěže zařazené do Světového poháru. Hned ve dvou ze čtyř soutěží zvítězili čeští jezdci.

Nejprve přišli na řadu nejmladší jezdci na pony. V tomto případě však domácí výsledkovou listinu uzavírali a prvenství stejně jako v předešlých dvou dnech vybojovala německá jezdkyně Lea Luise Nehls s koněm DSP de Long.

V soutěži pro juniory se dočkali čeští příznivci drezury úspěchu Sofie Brodové s Lissandrem. Její jízdu rozhodčí ohodnotili 72,125 %, co bylo téměř o procento více, než u druhého umístěného Tomasze Jasinského s Contendorem reprezentující Polsko. Sofie Brodová se tak po dvou druhých místech dočkala příčky nejvyšší. „Mám ohromnou radost. Je to asi s Lissandrem náš společný největší úspěch. Předešlé dny jsme přece jen udělali pár výraznějších chyb, ale tentokrát vše dopadlo dobře. Musím moc poděkovat mé trenérce Šárce Charvátové, jelikož je to hlavně její zásluha, že se nám tak daří,“ uvedla Sofie Brodová, která se již nyní bude plně soustředit na blížící se mistrovství Evropy.

Zmíněná Šárka Charvátová se brněnských závodů účastnila i jako jezdkyně. Pro ni však bohužel třetí den byl tím nejméně vydařeným. Zatímco v pátek i v sobotu byla v tzv. střední túře šestá, v neděli obsadila až 10. pozici. Podobně jako při loňském mistrovství republiky se jí se Saint Tropezem staly osudnými piruety. Nejspokojenějším domácím jezdcem v této kategorii byl Fabrizio Sigismondi s Aproposem. Přes 8. místo v páteční úloze FEI Prix St. Georges a 4. příčku v sobotní Intermediate I se dostal v nedělní FEI Intermediate I Freestyle až k prvenství. To si vysloužil díky zisku 70,625 %. „Jsem opravdu šťastný. Vůbec jsem netušil, že by to mohlo takto dopadnout, jelikož Apropos se donedávna léčil ze zranění a je teprve dva týdny v tréninku. Říkali jsme si, že o nic nejde a závody si chceme hlavně užít. Již s pátečním hodnocením jsme byli moc spokojeni, i když to na pořadí nebylo tolik znát. Rozdíly ve známkách však byly velmi malé,“ zhodnotil Fabrizio Sigismondi. „Nyní plánujeme účast na mistrovství České republiky, kde bychom rádi obhájili mistrovský titul. Také plánujeme účast při Světovém poháru ve Wroclawi,“ dodal jezdec.
Absolutním vrcholem se stala soutěž FEI Grand Prix Freestyle. S naprostým přehledem jí vyhrála loňská olympionička Katarzyna Milczarek s Ekwadorem z Polska. Její výsledek byl 75,600 %, tedy o 4,5 % více, než obdržela druhá Belinda Weinbauer s Debut Dallasem z Rakouska. Třetí skončila norská jezdkyně Elle Brigitte Farbrot v sedle Tailormade Akon Askelund. „Těší mě, že jsme v Brně stejně jako před rokem opět vyhráli. Mám zdejší závody moc ráda, jsou zde skvělí pořadatelé a vládne tu výborná atmosféra. Pokud to jen trochu půjde a budu já i koně zdraví, tak za rok opět moc rádi dorazíme,“ pronesla Katarzyna Milczarek. Jejím hlavním cílem bude nyní mistrovství Evropy, kde by se ráda probojovala do finále. Podrobné výsledky všech brněnských soutěží najdete zde nebo v sekci Jezdecké závody.

23. 6. 17:30 HOD: V neděli zvítězili L. L. Nehls a DSP de Long, S. Brodová a Lissandro, F. Sigismondi a Apropos a K. Milczarek s Ekwadorem.

Aktualizace 23. 6. 9:45 HOD:  Z českých jezdců se nejvíce dařilo  F. Sigismondimu s koněm Apropos (FEI IM I, 69,184 %, 4. místo) a S. Brodové s Lissandrem (FEI Team Junior, 65,054 %, 2. místo a FEI Individual Junior, 66,815 %, 2. místo).

Rozpis závodů naleznete zde. Seznam přihlášených v příloze.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.