Světový Pohár v drezuře CDI-W/CDIY - seznam přihlášených

Jubilejní 10. ročník Světového Poháru v drezuře CDI-W/CDI se nezadržitelně blíží (20.-22. června 2008) a v Brně na Panské líše vrcholí přípravy. Lenka Sekaninová prozradí, proč byste se měli tento červnový víkend vydat právě do Brna.

Aktualizace:
17.6. 07:39 - pod článkem doplněn nejaktuálnější seznam přihlášených
13.6. 00:00 - základní info


Jasno je v definitivních přihláškách – 73 koní z 21 zemí, to je rekord v historii pořádání těchto světových závodů. Kromě již tradičních teamů se nám na zbrusu novém obdélníku představí jezdci z Brazílie, Jihoafrické republiky, Malaysie, Kyrgystánu, ale také závodník pořadatelů letošních Olympijských her v jezdectví – Hong Kongu. Přihlášena je také Maďarka Zsofia Dallos, která - jako jediná závodnice - ani jednou nevynechala. Letos poprvé nepředvede svoji úlohu domácí Šárka Charvátová. Přípravy sice u Šárky vrcholí, ale tentokrát zcela jiné – mateřské.

Hlavním rozhodčím závodů nebude po dlouhé době maďarský oficiální světový drezurní rozhodčí Barnabas Mandi, který se účastní semináře rozhodčích delegovaných na OH, ale belgický Jacques van Daele, hlavním stewardem bude Bohumil Rejnek, FEI veterinářem Zdeněk Žert. Rozhodování se ujme 8 světových rozhodčích ze 7 evropských zemí (Belgie, Rakousko, Polsko, Francie, Dánsko, Maďarsko a Slovensko).

Závody trvají od pátku do neděle a jezdci se utkají ve třech kategoriích: mladí jezdci, malá runda, velká runda. Začátek je každý den v 9.00 hodin.

Neděle patří, jako tradičně, volným sestavám na hudbu tzv. kürům. Hodinový záznam z nedělních finálových volných sestav budou moci shlédnout televizní diváci hned druhý den – v pondělí 23. června – na ČT4 sport. Čas bude ještě upřesněn.

Z českých jezdců můžeme shlédnout v mladých jezdcích Michaelu Habáskovou a Ditu Krčmářovou, v malé rundě Hanu Vašáryovou, Emu Jančářovou, Libuši Půlpánovou a jediného českého zástupce v rundě velké Fabrizia Sigismondiho.

Lenka Sekaninová

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.